Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu brutálni krimi thriller, ale určitě namístě. Není to samoúčelná řežba, ale obrázek toho, jak to v oněch místech chodí se vším všudy. poetický začátek se zvrhne a naši hrdinové začnou být pronásledováni a padají jak mouchy z jara. Tenhle film Vám jistě bude nepříjemný - ale pozitivně ve filmovém slova smyslu. 70% = 3+/5 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle velice pěkně vypadalo ,ale ta skutečnost už je horší. SPOILER-Začalo to velice drsně vyříznutím očí jednoho policajta a pak následným podříznutím na které se musel jeho parták dívat. Pak se děj posune o rok dál. Pak jak jinak než že skupina mladíků tentokrát tři jedou na výlet do Mexica ,jenže jak už to bývá vše se zvrtne když sbalí holky dají tabletky a jeden je unesen kamsi na venkov kde je přivázán ve stodole a nikdo mu nechce říct co po něm chtějí pokus o útěk dopadne blbě. Kamarádi se snaží ho najít ,ale policajti s tím nechtějí nic dělat a tak se snaží sami zjistit co a jak. Až se připletou únoscům do ruky a dopadne jak jinak než hodně blbě aspoň pro jednoho z nich ,kterého brutálně skupina mexičanů rozseká mačetou na kusy. Do děje se vrací policajt ze začátku co přežil a pomáhá vysvobodit uneseného hocha i když ono vysvobození je tam spíš jen symbolické jelikož k němu vůbec nedojde jelikož únosci ho rázem použijí k obětnímu rituálu. Ve skutečnosti je to skupina pověrčivých drogových kumpánů co se snaží obětmi zajistit si neviditelnost ,aby mohli převážet drogy přes hranici.(jak pitomý důvod) Ono obětování je docela síla , záchránci dorazí jak jinak než pozdě což bylo jen dobře a tak si to snaží s únosci vypořádat což se jim možná podaří nebo ne... prý podle skutečné události ,ale kdo ví..... Tvůrci se mohli snažit z toho vytěžit mnohem víc. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zev Berman se nechal inspirovat příběhem drogovým dealerem Adolfem de Jesús Constanzem a jeho sektou, kteří ke konci 80 let řádili v Mexiku. To je ale dle mého názoru tak jediné, co by se dalo označit za „podle skutečného příběhu“. Kostra jeho scénáře je jinak vykrádačka známějších filmů natočená v dosti odlehčeném stylu. Tedy hlavně pro fanoušky hororového žánru. Někomu se sice může film zdát brutální až moc, ale pro mě to byla spíše jen taková oddechovka. Již mnohokrát nám byla nabídnuta podobná zápletka o skupině lidí, kteří se někam vydali a stali se terčem psychopatů, kteří je postupně zabíjeli. Mnohdy však mnohem poutavějším způsobem. Berman se sice snažil, aby vše vypadalo důvěryhodně, ale nedostatek napětí a hlavně místy uspávající atmosféra měla za následek, že jsem se často nudil a nervózně pokukoval po časomíře. Přitom úplný začátek nevypadal vůbec zle. Mučení policistů (tedy hlavně jednoho z nich) dvojicí gangsterů se mi líbilo, mělo to šťávu a já očekával, že se v podobném duchu ponese celý film. Bohužel potom přišla dost velká pasáž, ve které se převážně jen kecalo a upřímně – trojice Američanů mi sympatická nebyla vůbec, takže jsem se těšil na pořádné mučeníčko. To se sice nestalo, ale přece jenom nakonec došlo i na několik krvavých scén. Co mě však nejvíc nasralo, bylo to, že se většina důležitých momentů (useknutí hlavy, rozsekání mačetami) odehrávalo mimo záběr. I tento fakt nakonec ovlivnil mé konečné hodnocení. Borderlandu by však mnohem více slušela kratší stopáž (minimálně o dvacet minut). Takhle mu můžu dát stěží průměrné hodnocení, protože nudných pasáží tu bylo na můj vkus až příliš mnoho.50% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Popravde,film sa mi nepáčil.Dokonca som váhal,či nemám dať len jednú hviezdičku.Vraj je to podľa skutočnej udalosti,no k takýmto tvrdeniam treba pristupovať veľmi opatrne.Je síce pravda že na imdb je tento film hodnotený celkom slušne,no mne nesadol vôbec.Neviem,čakal som niečo iné.Pozrel som ho hlavne preto,že sa tam jednalo o nejaký kult a že sa skutočne stal.No ale neverím. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi stylová záležitost, po které se vám rozhodně nebude chtít vyjet na dovolenou do Mexika. Tenhle horor se může pochlubit netradiční hudbou, která je opravdu skvělá. Bohužel kamera to místy s těmi rychlými a trhanými pohyby kazí. Přesto atmosféra je zvládnuta na výsos dobře a tísnivě. Nespokojenej jsem malinko ještě se závěrem, ale celkově bych viděl hodnocení dobře na 75%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno