Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Puol 

všechny recenze uživatele

Moc originality to nepobralo, ale pozerá sa na to veľmi dobre. Celkom dobrá ochutnávka strávitelnejšieho anime. Technická stránka chvílami kolíše, ale celkovo je na veľmi dobrej úrovni. Ako som tu už čítal v komentári, tí Jagovia veľmi pripomínajú púštných červov z Herbertovej Duny a Maria je taká japonská verzia Lary Croft. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná oddychovka. Co mě velice potěšilo, a to možná někoho překvapí, byla grafická stránka filmu. Grafici se tedy předvedli. Cartoonově laděné postavy oku nevadili a za pár minut jste si na ně zvykli. Co mě naprosto dostalo byla simulace látky a velice pěkná práce ze světly. Překvapilo mě i to, že autoři vytvořili velice uvěřitelné prostředí a nikde to tzv. "neodflákli". Celé "Tokio" bylo opravdu detailně zpracované, vytvořili žijící město třeba jen kvůli jednomu jedinému záběru. Bravo :)... Na druhé straně opomněli sem tam udělat detailnější texturu. Viditelné to bylo hlavně na obloze. Zase jednou velice nápaditá sci-fi myšlenka a k tomu skvělá japonština. No jako fanoušek Japonského anime a jako fanoušek sci-fi jsem velice spokojen, proto 4 * :) ()

Reklama

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Na vnímání tohoto snímku asi velmi záleží, co jste od něho očekávali před shlédnutím. Pokud očekáváte japonskou animaci s prostorem pro zamyšlení či klasické asijské duchovno a jinotaje, tak nejste na správné vlně. Vexille je totiž něco jako mainstreamová zábava a odreagovačka ve stylu holywoodských trháků o záchraně světa... Osobně jsem byl trochu zklamán, protože opravdu nic než akce a zajímavá stylizace mně v paměti nezůstaly.. K dokonalosti má sice film blízko, co se týče vizuálna, ale z druhého pohledu je obsah slabší...než bych od japonské tvorby čekal.. Pokud se chcete odreagovat při nenáročném animovaném filmu, tak je to dobrá volba. Pokud hledáte japonskou animaci s duchovní úrovní či zamyšlením, šáhněte po něčem jiném.. Každopádně nelituji, že jsem tento film shlédl. Nadšence jistě zaujme zajímavá fůze 3d animace a 2d animace a vůbec designy, technika apod. Jen je to film, který nemusím zas tak nutně vidět znovu... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

S takovýmto animákem nemůžu být nespokojen. Dobrý příběh (v mnoha ohledech nemilosrdný a dokonale fatalistický), pěkné zpracování (jen, hlavní hrdinka v některých pasážích nešťastně připomíná střapatého kluka, což asi tvůrci neměli zrovna v úmyslu) a přiléhavé vizuální nápady ("opeřená" helikoptéra týmu SWORD, netradičně tvarované hledí bojových kombinéz týmu SWORD, Jagové, připomínající písečné červy Duny). Toto CGI animé mi sedlo opravdu hodně. 85% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Od dob Final Fantasy: Spirits Within jsem marně čekal na další opravdu úchvatný CG film, tedy obrazem, smyslem i dějem, a trvalo dlouhých 6 let, než byly mé tužby vyslyšeny. Marná práce, všechny ty superprázdné Appleseedy a nesledovatelní Edvent Čildrnové nemohli u mě způsobit to, co tenhle skvost; ač podstatou anime, ani to mu neubralo. Vizuální stránka je prostě boží, technika nerealistického vykreslování jen podtrhuje scény - které jsou narozdíl od kolegů totálně přehledné a je opravdu radost je sledovat. Budoucnost, kterou nám zde autoři líčí, je zcela... svým způsobem přirozená a přijatelná, přitom zároveň zdrcující. Čímž jsem u smyslu filmu a děje, které jsou podlíčeny jistou dávkou filozofie a nakonec... No proč to brát odtud, vezmu to od lesa. Co je na tomhle filmu špatně? Nic. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama