Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

kitano 

všechny recenze uživatele

Tradicny japonsky osudovy robo pribeh o konci/zachrane sveta vystavany tak, aby v nom bolo co najviac scen, kde si divaci mozu vychutnat animaciu a velkolepe akcne sceny. Podobne ako starsi Appleseed nicim neprekvapi, no predsa len je zrucnejsie zrezirovany a zanecha silnejsie pocity. Doba kedy 3d animacia vyrazala kazdemu dych je uz za nami, a coraz viac je ocividne, ze narozdiel od animacie kreslenej ma ta 3d svoje hranice. Nech je CGI akokolvek dokonale, nezanecha po sebe tak silny pocit ako poctive anime. To je fakt, a pochybujem, ze sa na tom (minimalne na poli japonskych filmov) v buducnosti nieco zmeni. (7.3/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Existují desítky filmů o oběti - většinou ve spojení s dramatem. Vexille na to jde jinak, a ponouká divákovi povedené scénky o obětování v kontextu s akcí. Upřímně jsem nečekal, že mě při zběsilé akční scéně dokáže něco dojmout, a navíc to během 110 minut nebylo zdaleka naposledy. Tolik k inovacím. Je pak škoda, že film jako celek působí příliš plasticky a jaksi nedodělaně, Oakenfoldova hudba na celou stopáž se také neukázala být zrovna výhrou... Po umělecké stránce jde téměř o precizní dílo, které má co sdělit, bohužel technická nedodělanost a sem tam nějaká černá díra ve scénáři dost sráží finální verdikt. Příště to chce více mlátiček, orchestrální hudby, a také výkonnější mašiny ve filmovém studiu. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

U mě zkrátka průměr, spíš pod. Na filmu se mi líbila hlavně hudba, akce SWORDU na začátku - pěkní robůtci - a myšlenka. Provedení už pokulhává ve srovnání s jinými, co jsem viděl a byly opravdu záživné. Toto místy dost nudí, jsou tu vyloženě "hluchá" místa, např. přejezd přes pláň s "Jagama" za zády - nebýt pěkné hudby k tomu = chudé, rozuměj: málo nápadité - nebo průlet spojovacími tubusy - taky chudé a navíc velmi nepřehledné. V dnešní době by animace mohla být i kvalitnější. A poučení na závěr, které Japonci tak rádi do svých dílek vtěsnají, je pro mě zbytečné. Někteří srovnávají s "AppleSeed", který mi přišel lépe provedený v animaci, avšak dějem a zábavou je maximálně na stejné úrovni. Tyto dva počiny u mě patří do průměru. Jak říkám - zapnout, vidět, vypnout (nejdřív mozek a pak obrazovku). ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Moc originality to nepobralo, ale pozerá sa na to veľmi dobre. Celkom dobrá ochutnávka strávitelnejšieho anime. Technická stránka chvílami kolíše, ale celkovo je na veľmi dobrej úrovni. Ako som tu už čítal v komentári, tí Jagovia veľmi pripomínajú púštných červov z Herbertovej Duny a Maria je taká japonská verzia Lary Croft. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

I když manga či jak se to jmenuje nemusím, tak musím uznat že tohle scífko bylo výborné. Animace se mi mco líbila a trochu mi připomínala viea ze hry XIII:-). Akce byla výborná i když jí mohlo být více, třeba začátek byl velmy dobrý. I když délka 109 minut je dlouhá stopáž, tak v tomhle případě bych snesl i delší, přišlo mi pár věcí nejasných. Další plus si rozhodně zaslouží příběh, s kterým si tvůrci celkem vyhráli. To samé zvuky, zvuky byly opravdu výborné, jen škoda že jsem neviděl Aj verzi, přeci jenom nemám Japonštinu moc rád(BTW Taky my celkem vadilo, že nějaké Američany dabovaly též Japonci, ale to už je věc názoru) a když jsem u těch zvuků, musím zmínit velmy dobrou a dobře zvolenou hudbu, ač jde o The prodigy či Dead can dance, tak daná hudba perfektně pasovala ve scénách. Jsem celkem nadšen, dal bych možná i 5*, ale pár menších neduhů a uklouznutí bohužel nemůžu přehlednout, každopádně doporučuji každému kdo nezná nebo nemá rád manga, možná se mu to zalíbí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama