Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nářez, který chytne a nepustí až do konce. Příběh a zpracování je úchvatné a je celkem jedno, jestli je to docela komerční záležitost, prostě se na to dost dobře dívá. O hodně lepší záležitost než třeba podobně komerční Appleseed. Já se bavil luxusně, dokonce jsem i uvažoval o plném počtu, ale přeci jen se budu trochu krotit, celkově dávám 85% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příběh docela ujde, ač logika si dala v některých místech oraz, je to přeci jen animované sci-fi takže se to dá odpustit. Hlavní výhodou je jednoznačně visuální zpracování, které je pastva pro oči. Akčních scén není moc, ale zase nemají střih deset snímků za mikro sekundu, což je rozhodně plus a jinak jsou docela zajímavé. No za ty Dead Can Dance hrajících na pohřbu to na ty čtyři vyjde. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Budu-li brát Vexille jako anime, tak musím konstatovat, že se řadí spíše mezi slabší kousky. Je-li tento film zamýšlen převážně jako akční, tak je slabý, protože akce je proklatě málo. V tomto ohledu byl nejslibnější úvod filmu i když ani ten není nic světoborného. A závěr? Průlet tunelem tu byl již mnohokrát, a tentokráte opravdu není o co stát. Místo souboje s úhlavním nepřítelem se pak dočkáme pouze nudného rozuzlení. Jako sci-fi je příběh Vexille průměrný, nudný. Viděl jsem spoustu mnohem vydařenějších anime. Pokud bych měl porovnávat s těmi počítačovými, tak Final Fantasy i Appleseed jsou mnohem zajímavější. Nevím kolik peněz mohl takový projket stát, ale já být producentem bych do toho nešel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Existují desítky filmů o oběti - většinou ve spojení s dramatem. Vexille na to jde jinak, a ponouká divákovi povedené scénky o obětování v kontextu s akcí. Upřímně jsem nečekal, že mě při zběsilé akční scéně dokáže něco dojmout, a navíc to během 110 minut nebylo zdaleka naposledy. Tolik k inovacím. Je pak škoda, že film jako celek působí příliš plasticky a jaksi nedodělaně, Oakenfoldova hudba na celou stopáž se také neukázala být zrovna výhrou... Po umělecké stránce jde téměř o precizní dílo, které má co sdělit, bohužel technická nedodělanost a sem tam nějaká černá díra ve scénáři dost sráží finální verdikt. Příště to chce více mlátiček, orchestrální hudby, a také výkonnější mašiny ve filmovém studiu. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná oddychovka. Co mě velice potěšilo, a to možná někoho překvapí, byla grafická stránka filmu. Grafici se tedy předvedli. Cartoonově laděné postavy oku nevadili a za pár minut jste si na ně zvykli. Co mě naprosto dostalo byla simulace látky a velice pěkná práce ze světly. Překvapilo mě i to, že autoři vytvořili velice uvěřitelné prostředí a nikde to tzv. "neodflákli". Celé "Tokio" bylo opravdu detailně zpracované, vytvořili žijící město třeba jen kvůli jednomu jedinému záběru. Bravo :)... Na druhé straně opomněli sem tam udělat detailnější texturu. Viditelné to bylo hlavně na obloze. Zase jednou velice nápaditá sci-fi myšlenka a k tomu skvělá japonština. No jako fanoušek Japonského anime a jako fanoušek sci-fi jsem velice spokojen, proto 4 * :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama