Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela hezkej, ale strašně špatně natočenej. Je to stejnej problém jako u Bedtime stories, Eragonu, nebo třeba Narnie. Vždycky, když si objeví nějaký zajímavý téma, ze kterýho by mohl vzniknout krásnej příběh, tak se ho ujme buďto režisér začátečník, nebo prostě debil. Tohle dílo působí hodně lacinym dojmem a nulovou snahou natočit pěknou pohádku a je to škoda, protože o nápady nebyla nouze a potenciál to určitě má, v tomhle případě dost nevyužitej. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snad po žádném jiném filmu jsem si nedávno neřekl, že jej v budoucnu 100% nechci vidět. Aby bylo jasno hned na začátku, tak jednu hvězdičku přidávám filmu čistě proto, že jsem jej sledoval spolu s přítelkyní, která kupodivu nebyla nijak moc znechucená. Inu, ve dvou se to lépe táhne. Avšak upřímné objektivní hodnocení nemůže v tomto případě dopadnout jinak než vyloženě špatně. Brendan Fraser se sice snaži, ale na scénáři jde hodně vidět, jak mu svazuje nejen jazyk, ale i herectví. Andy Serkis - mno, čekal jsem více ale jde to. No a ostatní herecká účast nestojí snad kromě Helen Mirrenové za zmínku. To zdaleka nejnepovedenější, co lze snímku vytknout, je nejen jeho otřesné zpracování, ale také skutečně trapné a imbecilní scénky, situace a dialogy, při kterých bohužel vyprskne smíchy nejeden intelilgentní divák. Abych to uzavřel: velké zklamání. Těšil jsem se opravdu hodně (snad jsem i čekal novodobý Hvězdný prach), ale tahle rádoby fantasypohádka je opravdu vrchol (myšleno samozřejmě záporně)... Zlatá Narnie ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

K "Inkheart" som sa už chcel nejaký čas vyjadriť, no osobne nerád dávam komenty k filmom, ktoré som už nejaký čas nevidel. Najmä z toho titulu, že nemám šancu si už pamätať všetky detaily. Na druhú stranu mám pocit, že o tomto si pamätám celkom dosť. A druhý dôvod, pre ktorý chcem o tomto filme niečo povedať je fakt, že svojim konceptom ma absolútne zahákol. Keď som videl trailer a čítal anotáciu na tento film, tak som veril, že to bude jeden z najlepších filmov. Že ide o skvelé fantasy, ktoré ma celkom originálny nápad a nevyužiť by ho bolo až trestuhodné. Bohužiaľ tento film svoj koncept ale absolútne nevyužil. Tento film sa dá dokopy zhrnúť v dvoch zásadných problémoch. V prvom rade je absolútne rozutekaný. Nemal som z filmu pocit, že by sa vedel upokojiť a sústrediť na niečo. Jednotlivé dejové línie vysoko skáču a film sa absolútne nevie ustáliť. Postavy nie sú veľmi zaujímavé, lebo sa o nich nestihneme toho veľa dozvedieť. Viac-menej všetci idú s dejom ďalej a čakajú, že to nejako dopadne. Druhý problém filmu je fakt, že je veľmi nudný. Možno to súvisí s tým, že je všetko tak rozutekané. No napriek tomu, že ma film svojim nápadom zaujal, tak spracovaním absolútne nevedel udržať moju pozornosť. Pamätám si, že som to pozeral na dvakrát. Pretože prvýkrát ma to tak nudilo a bol som z toho tak zmätený, že som film vypol a rozhodol sa robiť niečo iné. Na druhý pokus som to už dopozeral a aj tak som nemal pocit, že by som toho nejako veľa z toho získal. Záverečná scénka s tieňom je skvelá a skutočne funguje. Brandon Fraser je celkom okey, no Eliza Bennett veľmi zaujímavou nie je. Vizuálna stránka je okey. Efekty sú (čo si pamätám) celkom slušné a vedia ma presvedčiť. No jediné čo ostáva v pamäti je fakt, že sa mi počas celého filmu stále chcelo iba spať. Myslím si, že tento film by si zaslúžil remake. Prepísať to, urobiť to zaujímavejšie a vyťažiť viac z toho skvelého konceptu. Možno raz. Potenciál v tom nápade je. Ale tento film ho nevyužil. Hodnotenie: C- ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně oddechový, zvláštní druhý díl něčeho, co první díl nemělo. Efekty, na kterých se šetřilo, schlamstly poměrně velkou část rozpočtu, což je na filmu vidět. Stardustu to ale konkurovat nemůže ani v nejmenším, což je škoda. Takový druhý Zlatý kompas - není to vyloženě děsné, ale vnoučatům o tom vyprávět nebudu. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Fantasy a dobrodrůžo, to Jára rád. Ale tento příspěvek do žánru mi teda nic moc nedal. Inkoustové srdce balancuje na hraně mezi dvěma - třema hvězdama, jenomže krom několika dobrých herců, pár pěkných efektů a sladké hnědooké blondýnky si z toho po vobědě nebudu pamatovat lautr nic. Atmosféra, příběh, postavy, hudba, nic z toho mě nezaujalo a vidět jednou stačilo. Na případné další díly bych ale trochu zvědav byl, z toho nápadu se určitě dá natočit solidnější podívaná. [5/10 červen 2010] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama