Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Komedie? Blbost! Jednoduché, intimní, lehce melancholické a přesto nijak kýčovité drama o stárnutí, odcizení a nesnesitelnosti samoty. Laura Linney a Philip Seymour Hoffman se vzájemně trumfují v dokonalosti herecké přirozenosti. Umělecké zobrazení všednosti v celé své naturalistické kráse. People are dying, Wendy! Right inside that beautiful building right now, it's a fucking horror show! And all this wellness propaganda and the landscaping, it's just there to obscure the miserable fact that people die! And death is gaseous and gruesome and it's filled with shit and piss and rotten stink! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na kterém není špatné nic, ale prostě si mě tak úplně nezískal. Trochu jsem si u toho popřemýšlel, ocenil výborné výkony Laury Linney i Philipa Seymoura Hoffmana, ale celkový dojem spíš "neurazí nenadchne". Ovšem co bych na tom změnil / ubral / přidal vlastně nevím. PS. Proč je český překlad Divoši, to by mě vážně zajímalo... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné drama s excelentními hereckými výkony a několika životními pravdami. Bohužel je to celé až moc dlouhé a člověka už to po nějaké hodince docela přestane bavit, zvláště když podobný příběh viděl už párkrát zpracovaný. A to občasné pokoušení se o humor mi tam vůbec nesedlo a spíš to rušilo. Kdyby z toho udělali čistokrevné drama, tak by to dopadlo mnohem lépe. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Po menší odbočce k úplně jiným divochům jsem si pustil konečně ty, co jsem hledal. A tihle Divoši už byly podle mého gusta a momentální nálady - malý komorní nezávislý a citlivě lidský film, který výstižně zobrazuje běžný život s běžnými problémy, aspoň těmi co potkávají lidi ve středním věku - puberťáci a mladší. ať si raději pustí druhé Divochy (od Olivera Stonea). I když je v něm i kus nadhledu, tak komedii v něm nehledejte. Za sebe dokážu doporučit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Philip Seymour Hoffman je muj velky oblibenec a tenhle chlapik me sedne snad vsude a spolu s Laurou Linney tvorili paradni dvojku. Herecky koncert v komornim dramatu o stari a o zivote jaky je. Kdyby se stopaz trosku prostrihala a zkratil o 25-30minut byl by to idelani film na petihvezdickove hodnoceni. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama