Reklama

Reklama

Hra na utrpení

Trailer

Tabitha. Shelby. Lisa. Jsou to dávné kamarádky, každá z nich však kráčí svou cestou. Budou ale sdílet tentýž hrůzný osud, neboť se vrací zdánlivě nevinná událost z jejich školních let, aby je naplnila hrůzou. Cosi – kdosi – chce odplatu: zvrácenou... rafinovanou... výsměšnou, drtivou, vražednou pomstu. Tři ženy a další oběti musejí v kamenné síni, plné vězeňských cel, podstoupit krutý boj o přežití. Kdo bude žít? Kdo zemře? Vše se děje pro čísi zábavu. Scenárista Jake Wade Wall (Stopař) a režisér John Simpson (Mrtvolka) podnikají nový filmový nájezd do říše hororu: ztlumte světla – a zesilte strach. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

swamp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Amusement mi v přívalu jiných letošních hororů přišel jako spíše nadprůměrnější výjimka. Příběhy tří slečen jsou sice jednoduše, ale stylově spojeny do uzlíku, který je nakonec třeba rozseknout. A když si vzpomenu na příběh s klaunem, ještě teď mi běhá mráz po zádech.. kam se hrabe It. :D ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Vybral sis špatnej konvoj, kámo !!" ;) Za tu scénu s obrovským klaunem bych dal Amusementu klidně i šest hvězdiček, ta totiž patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí, a to nejen tento, ostatně jako kraťas by totiž měla těžko v rámci žánru konkurenci, nicméně dál už je to horší.. Mimochodem klauni mi vždycky připadali spíš opravdu děsiví než legrační !! No, a teď už všichni víte proč..;) Celá Hra na utrpení prakticky neznámého režiséra Johna Simpsona však až takovým duševním utrpením není, stojí na třech zdánlivě nesouvisejících příbězích, které se v tom posledním sbíhají v jedno naprosto bizarně a vykonstruovaně působící rozuzlení, přičemž první dva, řekněme třeba střet se záhadným kamionem a noční můra s klaunem se mi opravdu dost líbily, byť vše již hororů znalý divák jistě viděl jinde, některé scény skutečně dost bezostyšně až prasácky vykrádají jiné podařenější kousky, abychom se dostali až ke třetímu, kde si tvůrci s trpělivostí diváka dost zahrávají, právě zde jsem měl velké nutkání Amusement vypnout a přemýšlet o odpadu, nakonec jsem rád, že jsem vydržel až do závěru.. Scénář totiž činí film nechutně nepřehledným, ačkoli ve skutečnosti jde o prachobyčejný slasher s vymazleným padouchem v podání Keira O´Donnella, jehož šílený smích si budu pamatovat ještě dlouho, neustále vám něco vrtá hlavou, byť je o pár chvil později vždy vysvětleno, nicméně když budete trvat na srovnání, pak mi vše dost asociovalo například sérii Saw, k níž má však Amusement stejně daleko jako osel ke koni a celkově do sebe nakonec vše příliš nezapadá a zůstává víc zásadních otázek než vysvětlení.. Na druhou stranu snímku rozhodně neschází snaha pobavit, v čemž vidím i primární cíl tvůrců, skvostná hororová atmosféra ani napětí podpořené dalším parádním soundtrackem Marca Beltramiho, všechny čtyři příběhy překvapivě dobře drží pohromadě a film prakticky ani chvíli nenudí a když vezmu v úvahu fakt, že na mě Amusement dělal dojem hororových historek vyprávěných u táboráku, nemám s ním zásadní problém.. [ Dabing 7/10 ] Velmi podařená práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska pro Magic Box, zejména Jan Vondráček se překonává.. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Místo abych měl pocit gradace a postupu v ději tak jsem tápal. Věřím, že na podruhe by to mohlo být lepší, ale žádné podruhé se zatím konat nebude. Film toho nabízí pramálo. Nesympatický zaporňák, chování některých postav je naprosto nelogické a stupidní. Tvůrci to podle mě moooc překombinovali a chtěli mít ve filmu to a tamto, a na konec je tam toho tolik, až to člověka dokáže otrávit. Rozhodně je ve filmu minimálně jedna nebo dvě scény, který svým provedením mohou konkurovat opravdu špičkovým hororům, ale to je moc málo. Když teď vidím, že film měl pouhých 81 minut je celkem podiv, že za tak krátkou chvilku dokáže své diváky začít nudit, bude to asi tím, že člověk až na konci zjíská jakousi představu toho co na první pohled nesouvislé příběhy spojuje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak i já se přikláním k těm, kteří zůstali na konci docela zklamáni. Začátek filmu měl až neuvěřitelně zajímavou atmosféru, která snímku vydržela zhruba do seznámení z druhou dívkou, potažmo hlavní hrdinkou. Od té chvíle se však jakoby scénář vydal úplně jiným směrem a já se začal nudit. Což bylo varovným signálem, že tomu tak bude až dokonce a moc jsem se nemýlil. Vrah měl sice šílený smích, ale jinak už potom toho zas až tolik neukázal. Napětí vyšumělo do ztracena a stala se z toho zase jen obyčejná průměrná podívaná, které už ani úplný závěr moc nepomohl. Je to celkem škoda, protože jistý potenciál to určitě mělo. Ještě že tu hrály alespoň ty pěkné baby! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Cinemáckych 80% sa mi zdá dosť nadsadených. V podstate ide o priemerný horor, začínam ich nazývať mrazivé jednohubky, ktoré príliš nenadchnú, ale ani vyslovene nenudia. Pár dobrých momentov by sa našlo, pár nedovysvetlených vecí takisto, ale jedna vec ma dosť podráždila. Podobnosť medzi týmto bláznom a Jigsovom zo série SAW je dosť okatá, hlavne ak celý život nemá na práci nič iné ako vyrábať rôzne mučiace nástroje, kládkostroje, posúvacie pódia a všetko možné.... až mi z toho tuhne hardisk v hlave. Tí blázni, to sú vlastne kurva šikovní chlapci, musím uznať. Film 60%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama