Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

cubajz 

všechny recenze uživatele

pěkně udělaný srdcařský dokument, který mi v určitých tématech přišel dost zkratkovitý (postrádám dost interpretů, i když chápu že je nemožné je všecky vyzpovídat), nicméně rozhovory s velkými osobnostmi metalu jsou bezvadné, i když bych jich klidně unesl víc nebo alespoň ty stávající s delší stopáží. Nicméně dokument se mladému antropologovi povedl a obsahuje spoustu zajímavých faktů i myšlenek a minimálně pro fanoušky metalu je určitě obohacující zkušeností. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Obsáhnout a popsat všechny žánry, nadžánry a podžánry metalu, aniž by se nevynechalo nic zásadního je téměř nadlidský výkon, myslím však, že Sam Dunn to zvládl se vší verbou a důstojně nahlédl do zákulisí svých idolů aniž by byl nějak zaujatý (možná vůči death a black metalu, ale řekněte sami...) Je zajímavé vidět "ikony zla" v civilu, Dio hladí kočičku, Alice Cooper a Slayer mluví o póze a Mayhem se nezmůžou na nic. Nejsem pravověrný fanoušek, ale jsem nadšený. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejzábavnější dokument,jaký jsem měl tu možnost shlédnout!Ten chlápek co to natočil je prostě hrdina a tímhle si splnil sen.Dokument je vlastně hodně dobrodružný a i když se při něm budete prostě bavit,tak vás může poučit i jako čistokrevné metalisty.Rozhovory s tolika známími osobnostmi a hlavně to,jaký mají oni názor je na tomto dokumentu to nejlepší.Pokud jste metalisté,tak si to pustte,protože tomuhle dáte pět hvězdiček.Pokud nejste metalisti,tak si to taky pustte,alespon se přiučíte. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Heavy, thrash, black, death.. Pro mě prostě nekonečná studnice naprosto nespoutané energie!!! Je to jako se vším, pokud tomu někdo nehoví... ´´Pokud necítíš přicházející vlny energie, z které se ti ježí vlasy na krku, tak ho nikdy nepochopíš.´´ Já prostě tyhle dokumenty miluju! Samozřejmě se zde najdou i naprosto úsměvné rozhovory či názory některých lidí, ale to není podstatné. Rozhovory s Alicem Cooperem, Brucem Dickinsonem, Tommy Iomim, Kerry Kingem, Tomem Arayou a bohužel nedávno zesnulým Ronniem Jamesem Diem (R.I.P.) jsou pro mě skvostem! ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Dokumentu nechyběla objektivita, zkrátka zdařilý dílko o mý oblíbený muzice, teda až na toho troubu co dokumentem provázel. Škoda jen, že některými odnožemi metalu se dokument nezabýval, na druhou stranu, není jich zrovna málo. Na rozhovor s kluky z Mayhemu budu dlouho vzpomínat. To samý s Gaahlem z Gorgorothu, nebyl sice tolik nalitej, ale mlel taky pěkný sr*čky :-D ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama