Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je určitě nadaný filmař ale zatím všechny jeho filmy byly čirý průměr a vždycky tomu něco málo chybí, aby se konal silnější zážitek. Tady je tomu z větší části znovu tak, protože děj je velmi utahaný a ke konci tomu neskutečně dochází dech. Vše zachraňují Mark Ruffalo a Rachel Weisz, která se do komedií podle mého vůbec nehodí ale tohle zvládla výborně a nakonec i děj odehrávající se v Praze. Zatím nejlepší Johnsonův film ale jak jsem psal nazačátku pořád jen malinko lepší průměr. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání - a upřímně mne to mrzí. Na začátku jsem si myslel, že mi prostě jen nesedí ten druh humoru a že si časem zvyknu, od poloviny už jsem ale trpěl jako Tantal. Všechno je na dosah - zajímavá kamera, líbivé scenérie, výteční herci, slušná hudba. Přesto ten pocit naplnění prchá, film kolabuje s nechutným chroptěním při každé rádobyvtipné scénce, scénář kouše vlastní ocas, Weiszová, Ruffalo i Brody - bezpochybně schopní řemeslníci - v komediálních polohách žalostně přehrávají. Tohle opravdu nepíšu z nějaké škodolibosti - u některých scén jsem se cítil vyloženě trapně (viz. Weiszová masturbující za bouřky) a všech zúčastněných mi bylo ze srdce líto. Hrubý přešlap. ()

Reklama

Tuomi 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Rozpočet: 20m$ výdělek 4,5m$. (První týden se film hrál pouze ve 4 kinech). | Ve filmu zazní i několik vět česky - i od Rachel Weisz. | Natáčelo se v Srbsku, Rumunsku, Černé hoře a České Republice. | Rachel Weisz byla prvním z herců, která se souhlasila s natáčením. | Rachel Weisz se kvůli roli učila hrát na piáno, housle, akordeón, banjo. Také se učila žonglovat, break-dance, karate, ping-pong, jezdit na skateboardu i na jednokolce. | Bang Bang ve filmu opravdu řekne jen 3 slova (pokud nepočítáme karaoke v Japonsku). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach můj Bože, já jsem tak nadržená !!" - "Dobrou !!" ;) Většinou se ostatní bojí Čechů, jen co vyjedou za hranice, aby jim náhodou něco neukradli, tentokrát však naopak přijedou krást do Prahy bratři Bloomovi s krásnou Rachel Weisz !! ;) Nejsem si úplně jistý, co tímhle jen dost těžko žánrově zařaditelný snímkem chtěl Rian Johnson vlastně říct, The Brothers Bloom silně připomínají kouzelné filmy Wese Andersona, nicméně jen v případě, že budete koukat na něco jiného a sem tam na pár okamžiků přepnete, protože co zde naprosto schází je právě ta poetičnost Andersonových filmů, tvůrci tak strašně touží po originálním a pestrém vyznění svého filmu, ke kameře Steva Yedlina nicméně nemám sebemenších výhrad, kéž by ty jeho skvostné obrazy alespoň dokázaly pevněji orámovat příběh, až se vlastně stává pouze neuvěřitelně nestravitelnou směsí všeho bizarního, co by při rozumném dávkování nebylo tak otravné !! Stejně otravný je i soundtrack režisérova bratrance Nathana Johnsona, zřejmě si ani nevzpomenu, kdy měla naposled nějaká hudba v rámci filmu takhle vyloženě srala !! Srala mě i ta obludně kýčovitá kombinace rádoby retro stylizace se zcela zjevnou současností !! Jistě Bratři Bloomovi jsou svým způsobem dík vší té absurditě velmi roztomilí, Johnson sympaticky dost využívá divákovy znalosti, řekněme, zlodějských snímků, s čímž však obstojí pouze, pokud má divák nakoukáno, nicméně si právě tímto i uváže oprátku, na níž paradoxně později všechnu předchozí snahu oběsí, z toho velmi silného hereckého obsazení pro jeho nesourodost obstojí však pouze Rachel Weisz, Adrien Brody s výrazem Ježíše Krista mě tentokrát rozhodně zklamal a Mark Ruffalo naopak dostal prostoru zoufale málo, nicméně se z okouzlení postupem času stává rozčarování nad neskutečně trýznivou nastavovanou nudou plnou naprosto prázdných dialogů.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ze všech atributů kvalitní podívané Bratrům Bloomovým neschází akorát rozmanitost – neustále se mění prostředí, motivace postav (bizarních, naprosto nevýrazných), žánr a s ním i styl filmu. Což dohromady dává nesourodý kompilát nápadů originálních leda tím, že jsou nahňácány do jednoho nefunkčního filmu. Ono místy vtipné využívání divácké znalosti „filmů o podrazu“ sice nakonec podráží, ale ne diváka, ale nohy sobě samému. Předchozí Zmizení s nižším rozpočtem i ambicemi vyšlo Johnsonovi výrazně lépe. 50% Zajímavé komentáře: Renton, DaViD´82, Botič ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama