Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scénář, perfektní herci, výborná režie. Každá žánrová odbočka funguje na výbornou, pasáž z Prahy je navíc naprosto úžasná, navíc s jednou z nejodlehčenějších scén moderní kinematografie (jablko). Po Brick zase jednou něco jiného, ale Rian Johnson tím jen a jen potvrdil, že je jedním z nejnadějnějších a nejoriginálnějších "sám si sám" tvůrců posledních let. Po geniálním a skvěle vypointovaném konci mi nezbývá než se těšit na jeho další snímek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rian Johnson .. Vláčné. Vlažné. Praha hraje Prahu, herci hrají své komické figurky (zachmuřený Adrien Brody mne až iritoval, Mark Ruffalo můj oblíbenec není - tak alespoň ta ženská část se povedla: věčně mlčící pyrotechnička Rinko Kikuchi si roli jaksepatří užívá a Rachel Weisz v jiné herecké poloze také není k zahození) a režisér hraje své krimi divadélko plné absurdního humoru. Když to jede (zejména úvod) celkem podivínsky to baví, ale jak se začnou vést delší dialogy, nuda se protláčí. A ve druhé polovině je to s každou minutou horší a slabší. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Adriena Brodyho a Marka Ruffala ako bratov je castingové faux pas. Nehovoriac o tom, že ani jeden z nich nie je ideálny pre komediálny žáner. Rachel Weisz toho dosť zachraňuje a dáva filmu svieži tón. Snímka sa pohybuje v prostredí charizmatickej zlodejskej fresky Entrapment, a je oblečená do imidžu "klobúkovej" bláznivosti The Avengers. Nie je chytrácka o krok pred divákom, ako by chcela, ale ani neurazí, pretože sa neberie úplne vážne. Ďalšia prešumiteľná oddychovka, do ktorej by som ako producent určite neinvestoval. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva bratři sázející už od dětství na menší či větší podvody, retro pojetí, netypická kombinace žánrů s divnými postavami, zajímavý režisér a skvostné herecké obsazení. Přesto to úplně nevyšlo. Jeden z bratrů hodlá řemeslo pověsit na hřebík, druhý mu vnutí ještě poslední, doposud největší akci. Mají oklamat tuze bohatou a naivní dědičku panství. Do toho vklouzne láska i naše stověžatá matička. Roztomile hravá atmosféra se objeví jen pomálu, vadily mi i změny tempa. A určitě bych něco prostříhal. Scénář je ve výsledku divný, do zajímavého konce toho moc nedotáhne. Kdo potěšil, tak zcela jistě Rachel Weisz. Z šedé myšky vtipná a atraktivní žonglérka. Celkově ale takové nijaké a nesourodé. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ze všech atributů kvalitní podívané Bratrům Bloomovým neschází akorát rozmanitost – neustále se mění prostředí, motivace postav (bizarních, naprosto nevýrazných), žánr a s ním i styl filmu. Což dohromady dává nesourodý kompilát nápadů originálních leda tím, že jsou nahňácány do jednoho nefunkčního filmu. Ono místy vtipné využívání divácké znalosti „filmů o podrazu“ sice nakonec podráží, ale ne diváka, ale nohy sobě samému. Předchozí Zmizení s nižším rozpočtem i ambicemi vyšlo Johnsonovi výrazně lépe. 50% Zajímavé komentáře: Renton, DaViD´82, Botič ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Krom karaoke, které zpívá, řekne Bang Bang za celý film pouhá tři slova. (D3VIL)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama