Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice ještě dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima), ale musím uznat, že pro mě tenhle film byl menším zklamáním. Vzhledem k hodnocení a vůbec oblíbenosti tohoto animovaného filmu jsem zkrátka čekala víc. Sice byly hezky vykreslené charaktery a jejich vztah, ale příběh mi přišel nedotažený, což se u mě podepsalo na celkovém dojmu. Dát si s tím o něco větší práci, šel by ten příběh vystavět mnohem lépe a možná by i to cestování v čase dávalo větší smysl. Především mi vadilo zakončení filmu. Konec by působil o dost líp, kdyby se víc odhalil ten důvod, proč vůbec daná postava (nebudu spoilovat kdo) cestoval z budoucnosti zpět a proč se tam musí zase vrátit. Reakce Makoto navíc byla trochu hloupá a taktéž nedávala příliš smysl. Neříkám tím, že všechno musí být nutně dovysvětlené a dávat smysl, ať klidně něco zůstane skryté a nechá diváka v nevědomosti, ale tady mi to přišlo jako čirá nedopracovanost příběhu. V rámci stavby příběhu by rozhodně mělo větší dopad na diváka, kdyby "obraz", který postava zmiňuje, byl ukázán až na konci (ne uprostřed filmu) a pochopili bychom důvod, proč onen "obraz" byl pro něj tak důležitý. Myslím, že by to dalo celému příběhu větší hloubku. Námět tedy dobrý (ostatně, po tomto filmu se v rámci jap. filmové tvorby s námětem "cestování časem" roztrhl pytel), postavy byly taky fajn, příjemná animace, ale něco hodně zásadního mi tam zkrátka chybělo. ~(3,5)~ ()

Hees 

všechny recenze uživatele

V prípade tohoto veľmi krásneho filmu by som vymenil miesta v žánroch dráme a romantike. Dievča ktoré dokáže cestovať v čase vás obíme svojou krásou tak,že budete prežívať príbeh spolu s ňou.Na začiatku ešte nie je jasné,že prečo Makoto dokáže cestovať v čase dovtedy je to veľmi lahodné a človeka to naplní bezstarostnoustou.Ale neskôr sa začínajú vo filme objavovať prvky drámy a vtedy sa začnete spútaný týmto filmom obávať,že čo sa stane ďalej. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jako Life is Strange... možná se tímhle filmkem i tvůrci inspirovali, ale těžko říct, s podobným nápadem můžou přijít lidé v různé době a na různých místech. Máme tu dívku, která chodí do školy a jednoho dne zjistí, že může přetáčet čas a začne toho využívat, dokud se to samozřejmě nezvrtne. Konec jako takový pak není smutný ani veselý a celé dílko pracuje s tématikou cestování časem více než dobře. Jo, takové věci obecně Japonci umí. Animace je pěkná, postavy jsou realisticky napsané, ale mému oblíbenému LiS se to prostě nevyrovná. 80% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Docela si dovedu predstavim filmove provedeni tohoto anime. Ackoli by se mohlo celou dobu zdat ze pribeh toho vlastne moc nerekne, rozviji se pred nami a s hravosti vtahne do deje kde najednou nevite zda jste v pritomnosti minulosti co dokonce budoucnosti. Co jineho o tom rici nezli ze jde o opravdu dobry mix romance a scifi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)

Reklama

Reklama