Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (245)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma je režisér s veľkým R, v poslednom čase to však bohužiaľ nedokazuje, ale treba uznať, že pred takými dvadsiatimi rokmi točil naozaj špičkové filmy, ktoré mu žeriem až dodnes. Výbuch je jeden z jeho menej známejších filmov, čo je však veľká chyba. Už len preto, že John Travolta tu odvádza jeden z jeho najlepších výkonov kariéry. Samotný film je veľmi atmosférický a v neposlednom rade originálny. Ako je u De Palmu zvykom nechýba ani vtieravá a mrazivá kamera. Je to proste dokonalé, aj keď od neho mám pár obľúbenejších vecičiek. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velice solidní krimithriller. Obyčejní lidé tváří v tvář zločinu, to mám rád. Brian De Palma zde vzdává hold svým režisérským vzorům (Hitchcock, Antonioni) a starším režisérským praktikám (rozpůlený obraz při telefonování, minimální využívání střihu). John Travolta podává jeden ze svých nejlepších výkonů a na Johna Lithgowa jako psychopata také nezapomenete. Závěrečná scéna na schodišti je opravdu vynikající. Kdo má rád napětí, tak si tento mysteriózní thriller vychutná do poslední kapky. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Thrille o akom som vždy sníval. Šokujúce tajomstvo ukryté na magnetofónovej páske čaká na svoje odhalenie, bude však výsledok stáť za to? De Palmova forma stúpa a ponúka naozaj mrazivé napätie podporené vizuálnym kumštom majstra (rotačná scéna hľadania záznamu v štúdiu). Záverečná pointa černejšia než smola, je jednou z najlepších vôbec. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller s hereckým koncertem mého oblíbence Travolty. Skvělé ingredience v nápaditém stylu režie(kamera, světla, dělba obrazu, fantastická hudba). Brian De Palma namíchal originální koktejl, který jsem už dlouho chtěl ochutnat a krom toho ohrozil stabilitu mé režisérské topky. 80% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

De Palma mě jako filmař neskutečně baví. Jeho schopnost scénu rozzáběrovat, pohrát si nápaditě s delšími záběry a vše rytmicky spojit do funkční scény je ohromně osvěžující. Blow Out je navíc film, který by měl být povinností pro každého cinefilního nerda a každého filmového tvůrce, především zvukaře. Film totiž není jen nápaditě natočený, ale i scenáristicky vystavěný, právě s pomocí zapojení filmového prostředí a filmařského řemesla do samotného děje. Ohromně jsem si takový film užil a smekám před Palmovo schopností točit filmy s béčkovým feelingem na absolutně áčkové úrovni. 8/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Během stříhání byly neznámým pachatelem ukradeny dva kotouče filmu. Opětovné natáčení zcizených scén stálo 750 000 dolarů a pro nedostupnost kameramana Vilmose Zsigmonda je musel natočit László Kovács. (Matty)

Reklama

Reklama