Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale navzdory všem špatným kritikám, co jsem četl, se mi tento film strašně líbil. Ještě to umocňovalo to, že jsem čekal hodně příšerný film. Všichni herci jsou skvělé, jednotlivé scény taky, příběh trochu kulhá a nejvíce se mi na filmu líbily ty drobné detaily jako Pavel Bém jako taxikář, naštvaný Marek Vašut, cameo Karla Janáka, a třebo že v každém příběhu j osoba vyhazovaná z domu v různých stádiích sbalení. Takže **** ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Je moc milý, že únikovou komedii normalizačního střihu umí ve 21. století uklohnit i někdo jiný než Marie Poledňáková. Tuplem dobrý je pak to, že pánové zvládnou napodobit i předpotopní triky pro dvojroli jedné herečky. Ale jináč takhle mdlá a bezkrevná estráda moc k pobavení není. I kvůli matnýmu Malátnýmu. (zajímavý, že tuhle břečku nejlíp hodnotí ostřílení absolventi filmové vědy... co to? :) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Problémem této komedie je problém většiny českých filmů distribuovaných do kin. Slabý scénář, jehož vygradování mi připomnělo debilní konec stejně debilního filmu Panic je nanic. Herecké výkony slabé, někde až Malátné (ten chlap se před kamerou nikdy neměl objevit). Aby toho nebylo málo, tak se zde najdou i některá camea jako MUDr. Weiss hrající sám sebe, či Pavel Bém jako taxikář. Nic proti tomu, ale špatný film to nezakryje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Michal Malátný, hudba, vtipné situace a zábavné dialogy -o herectví se tu mluvit nedá, příběh tu pořádně není/// Je mi jasné že kdybych byl kritik, tak tento film musím shodit ze stolu. Jenže já jsem nenáročný divák (někdy úplně nenáročný) a tak se i při takovýchto komediích celkem příjemně bavím. Krásně rychle mi to u tohoto filmu utíkalo, vůbec jsem se nenudil a tak nevidím důvod proč hodnotit záporně. Postavy tu jsou sice dost zvláštní a hercům to nevěříte, ale na to se tu snad nehraje. Potěší Kryštof Hádek, Pavel Landovský a Kristýna Nováková. Prostě příjemná oddychovka./// Celkem 71%/// ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Michal Malátný coby záletný gynekolog? Inu, proč ne, proti gustu žádný dišputát. Ale nejprve by měl Michal dostat aspoň nějaký rychlokurz herectví, protože mám obavu, že lépe by mu snad šla i ta gynekologie v praxi. Ale když si odmyslíme Malátného malátnost, dá se na filmu najít i pár pozitivních věcí - třeba ty těhotenské testy, co mu Táňa Vilhelmová v jedné ze dvou rolí vysypala na hlavu, tak ty byly všechny do jednoho pozitivní! A za pozornost stojí i štěky Vašuta, Bláhové, Landovského, anebo též (snad?) příprava na budoucí povolání v podání "českého Edmunda Hillaryho" Pavla Béma, urputného to bojovníka proti "kmotrům" a "korupci" (míněna jen slova, nikoliv jejich význam). Po pronásobení pozitiv a jejich následném odmocnění negativy mi vyšlo číslo 55. Procent. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)

Reklama

Reklama