Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Další tragická záležitost českého porevolučního filmového průmyslu. Nemožný malátný představitel hlavní role, který neumí ani pořádně mluvit. Děj na spláchnutí do WC. Vilhelmová ve vtipně protikladné dvouroli. Janžurová, Javorský, Sobota, Vašut, Bláhová, Hádek - klasičtí herci v malých rolích, kteří s nudným scénářem nic nezmůžou. Ach jo, mám tuhle zoufalost vůbec komentovat dál? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hudebník Michal Malátný z kapely Chinaski nám ukazuje vtipnou formou těžký život gynekologa. A vlastně si ho tak trochu zkomplikoval sám, protože jako ženáč se nezodpovědně spustil s atraktivní Klárou, které sice do ouška asi nezpíval stejnojmenný hit své domovské kapely, ale za to se mu jí podařilo přivést do jiného stavu. To si ovšem jeho žena nenechá líbit, a tak budeme svědky doktorova běhání od milenky k manželce a od manželky k milence, aby si to u obou vyžehlil, když si to tak nezodpovědně u obou rozházel. Mohla to být bezva legrace, a místy opravdu i je, ale ten scénář je slaboučký a jeho vratké nožičky mu podpírají hlavně herci, Nebudu pátrat, proč Kláru s Janou hraje ve dvojroli Tatiana Vilhelmová. Na její adresu můžu říct, že tuhle podivnost ve scénáři sice zvládla i za cenu mírného přehrávání, ale oddělit od sebe obě ženské role nebyl zrovna lehký úkol. Michalovi Malátnému scénář ponechal ve filmu jeho občanské jméno a asi tak nějak předznamenal, že známý zpěvák svého sympatického gynekologa pojme dost civilně, a tak se i stalo. Z ostatních herců stojí za zmínku policejní strážmistr Kryštofa Hádka, který si svoji roli užívá a scéna s nočním výslechem doktora na policejní stanici je pamětihodná. Se zbytkem filmu už to tak jednoznačné není. Režijně se Martin Dolenský nevytáhl, o jeho scénáři už řeč byla, ale kde jinde uvidíte politika Pavla Béma jako taxikáře, režiséra Karla Janáka jako IT a Marka Vašuta uklouznout v garážích. Tak tímto film rozhodně zabodoval. 40% ()

Reklama

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag řekl na Bolka Polívku Leoš Suchařípa: " Ježisi Kriste, co je to za člověka", tak něco podobného jsem si i já řekl po skončení filmy. Film skončil a mně napadlo jen: " Ježisi Kriste, co je to za film"!!!! Naprosto jsem byl zhusený, že jsem tím ztrávil zhruba hodinu a půl něčím tak příšerným. A důležité je zmínit, že hodinu a půl tak nudným, až jsem tomu něvenoval ani pozornost. Žádná vtipná scénka ani hláška čemu by se člověk mohl zasmát. Michal Malátný v hlavní roli je celkem dobrý, ale bude lepší, když se bude držet zpěvu. Nepochopil jsem záměr tvůrců, proč doktorova žena a milenka si byli téměř podobné, takže obsazení do dvojrole krásné Tatiany Vilhelmové je pro mně velkým otazníkem. Nechápu, co v této hovadině dělali takový herci, jako je Iva Janžurová a třeba Luděk Sobota, kteří jsou opravdu kvalitní herci. No celkově příšerný film a aby toho nebylo málo, tak v tom hrála ta písnička Vakuum od Chinaski, který mi rve uši, protože už je přeposlouchaná!!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Já bych tuto místy podařenou a místy hrozně nudnou komedii definoval jako filozofický Zdeněk Troška. Nápad s časovou opakovačkou není originální, jeho provedení také není nijak zvláštní, ale přesto to docela potěší. Ani hlavní hrdinové včetně Michala Chinaski Malátného nejsou špatní, ale celé je to tak děsně pomalé a nevýrazné, což je hrozná škoda. Zase se ukázalo, že dělat českou komedii není zas tak jednoduché. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Michal Malátný, hudba, vtipné situace a zábavné dialogy -o herectví se tu mluvit nedá, příběh tu pořádně není/// Je mi jasné že kdybych byl kritik, tak tento film musím shodit ze stolu. Jenže já jsem nenáročný divák (někdy úplně nenáročný) a tak se i při takovýchto komediích celkem příjemně bavím. Krásně rychle mi to u tohoto filmu utíkalo, vůbec jsem se nenudil a tak nevidím důvod proč hodnotit záporně. Postavy tu jsou sice dost zvláštní a hercům to nevěříte, ale na to se tu snad nehraje. Potěší Kryštof Hádek, Pavel Landovský a Kristýna Nováková. Prostě příjemná oddychovka./// Celkem 71%/// ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)

Reklama

Reklama