Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 550)

Lavran 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti dovedený, technicky brilantní, s láskou a obdivuhodnou péčí připravený. Lze si ho prý nezamilovat, ale pouze proti přírodě. Opravdu nevím, k jakým kosmickým dálavám se Pixar pokouší doletět, ale jestliže bude pokračovat ve zvyšování standardu svých filmů stejným raketovým tempem jako doposud, předběhne i rozpínání vesmíru a ocitne se mimo sféry lidského chápání a poznání. Nejlepší animák v naší galaxii! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák od dob Ratatouille!!! Výborná podívaná, až se človeku tají dech co všechno lze pomocí počítače udělat. A už nikdy bych si nepomyslel, že lze na robotu vytvořit tolika emocí! Na animák netradičně citlivý a emocionální film, konec je opravdu přenádherný a musí zaručeně dostat každého. Na druhou stranu jsem trohu překvapen umístěním na 20 místě (k 15.6.2008) v žebříčku IMDb.com, to se mi zase zdá trochu nadsazené. Také bych netvrdil, že se jedná o podívanou pro malé děti, spíše pro přerostlé :). Po prvním shlédnutí jsem dal čtyři hvězdičky, ale po druhém musím za pět...... ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to možná tak trochu ekologická agitka, ale myslím, že Al Gore by za takovou vraždil a navíc co je na tom špatného?... Zpracování zase trhá všechny hranice, George Lucas se pomalu může jít zahrabat, Pixar se dostává s realističností svých animací tak daleko, že zůstává rozum stát. První záběr na zaneřáděnou Zemi plnou odpadků shora vypadá jako výborná postapokalyptická fotka a do toho začne hrát song z "Hello Dolly" a obejví se ten nejsympatičtější kus plechu, jaký jsem kdy viděla. K tomu perfektní zvuková i hudební stránka, slast pro uši. Měla jsem po naprosto fantastickém Ratatouille strach, že WALL-E prostě nemůže tolik zaujmout, ale k mému překvapení se mu to povedlo a navíc romantika mezi dvěma roboty na mě zapůsobila víc, než většina romantiky neanimované ve většině hraných filmů. Vždycky si říkám, že tahle laťka už Pixaru dlouho vydržet nemůže, ale oni mě prostě každým svým dalším filmem bez problémů přesvědčí o opaku a já jim za to děkuju. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príliš mravoučné (inokedy decentný Pixar do nás tú eko-agitku hádže lopatou) a pre bežného stredoeurópskeho smrteľníka príliš sci-fi (dospelí diváci okolo mňa naháňačky robotov statočne odzívali), i tempo sa miestami citeľne zadrháva, ale inak... pohoda. U mňa čistých 7/10, no sympaťákovi Wall-Emu to rád zaokrúhlim nahor. Musím však dodať, že Panda ma bavila viac. Omnoho viac. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nastesti to nebyla takova picovina, jak jsem se obaval, ale zase to neni ani zadna velka pecka. Pribeh je totiz dost jednoduchej, sice jsou tu fajn napady jako liny lidi, planeta plna odpadku a podobne, ale co si budem povidat, je to jen patnactiminutova groteska o dovadeni dvou robotu roztazena na 90 minut. Coz by zas tak nevadilo, obcas je to vtipny a oba roboti jsou sympaticky. Jenze problem je, ze obcas je nejakej gag zbytecne natazenej a pak to pusobi lehce stereotypne a obcas by to fakt chtelo, aby nekdo promluvil. Jinak co se tyce ozvuceni, k tomu vyhrady nemam, ale tentokrat me moc nebrala animace, skoro mi to prislo jako krok zpet po perfektni animaci v Ratatouille. Samozrejme se najdou vyjimky, vesmir a Slunce jsou udelany perfektne, ale pak tu jsou taky vyjimky na druhou stranu, lidi jsou udelany naprosto priserne a silene odflakly, jak kdyby se nemohli rozhodnout, jesli z nich udelaj karikatury nebo je udelaj realisticky a vysledek jsou stovky stejnejch sisek. Celkove jsem sice necekal, ze se budu docela slusne bavit u prihod pipajici robota, takze v tom me film mile prekvapil, ale na druhou stranu, Pixar ma daleko na vic. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Podle datumu, který se nachází na obraze v kajutě kapitána, je možné odhadnout, že děj snímku se odehrává přibližně v roce 2800. (Ruuzha)
  • Společnost zodpovědná za zkázu planety Země je s největší pravděpodobností Buy and Large (BnL), největší prodejce ve světě Pixar. Společnost, která vlastnila většinu obchodů produkujících odpad, společnost zodpovědná za VALL-I program a společnost, která zařídila opuštění planety a distribuci vlastních produktů zachráněnému zbytku lidstva, které prostě nemělo na výběr než si koupit jejich produkty a sledovat jejich reklamy. Společnost tak získala absolutní monopol nad veškerým lidstvem a na všechny jeho potřeby. Znečištění planety je tak pouze plán k získání peněz a majetku většiny lidí, protože jen tak do vesmíru na luxusní loď by všichni lidé neletěli, kdyby neměli důvod a tím důvodem se staly odpadky – produkované společností BnL –, odpadky, které z každého města udělaly vysoce kontaminovanou oblast. Prodejem méně efektivních produktů a špatným nakládáním s odpadem (BnL vlastní na zemi ve filmu prakticky pravděpodobně vše od fast foodu až po popeláře, takže to pro ně nebyl problém). Tuto společnost jste mohli vidět už ve filmu Vzhůru do oblak (2009), kdy BnL vlastnilo stavební firmu, která stavěla mrakodrapy okolo Carlova domu, takže jakýsi svoz odpadu by pro takovouto společnost neměl být problém. Ve filmu jsme necháni ve vědomí, že něco takové se stane kvůli nám, protože lidstvo je nešetrné, neefektivní a tvoří hromady odpadů a nestará se o životní prostředí jako takové, ale finální pravda je mnohem zlověstnější, a tedy že za destrukci planety může jediná společnost, která vlastnila téměř vše a i tak chtěla více. Tato skutečnost dělá z Buy and Large toho nejzlověstnějšího padoucha v historii studia Pixar. (Maulincio)
  • Ve VALL-Iho příbytku se mezi věcmi nachází několik postaviček z předešlých filmů studia Pixar. Např. Tyrannosaurus Rex (Toy Story), "Jednoočko" Mike Wazowski (Příšerky s.r.o.) nebo zapalovač Zippo s logem "Dinoco" (Auta). (T-enter)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama