Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (109)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Totálně nudná, smysl nedávající a ulítlá šílenost toho nejhrubšího zrna. Asi na tuhle látku nejsem dostatečně "inteligentní".Jestli si svého života alespoň trošku vážíte, prostě se tomuhle snímku vyhněte, ušetříte si dvě hodinky na jiné a dost možná zábavnější aktivity. Úplný odpad to není ale šanci byste tomu měli dát jen v nejkrajnější nouzi - pak mi ale neříkejte, že jsem vás nevaroval. 2/10. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že to může doopravdy někomu dávat smysl, nicméně věřím, že si někdo mohl ucvrnknout z vizuálu. Mně to bohužel nestačilo. Nudil jsem se. Příliš nejasné myšlenky i alegorie, děj neděj, chudák Hiddleston neměl co hrát. Bohužel ani ten humor mi nesedl. Nejvíce zaujaly ženské charaktery, ale děj neděj se týká i jich. Nebylo to ani dost dobré na to, aby mě to nalákalo na knižní předlohu. Škoda. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů o podobenství typu "ti nahoře (bohatí) kašlou na ty dole (chudé)", kterých je v poslední době dost, např. Ledová archa nebo El hoyo. Nicméně High Rise je z nich nejhorší. Nejde do hloubky, je neskutečně nudně natočené, dějově neskutečně rozvleklé (závěrečnou půl hodinu jsem navíc už trpěl - a to se zde má dít to asi nejzajímavější!), s naprosto nezajímavými postavami a nudně využitým nápadem. Přitom ten sám o sobě není vůbec špatný, potenciál tu rozhodně byl a natočené je to celkem solidně. Žel, celkově je to tak neskutečně mdlý film, že víc mdlý jsem už asi hodně, hodně, hodně dlouho neviděl. Snad bych se ani nedivil, kdyby se mi to do týdne vypařilo z hlavy a zůstal mi v ní jen jakýsi dojem strašné nudy a základní kostra slabého děje = to, co jsem napsal výše do uvozovek. Jak to mohl Wheatley tak podělat, to netuším. Nikdy jsem ho bůhvíjak neobdivoval, do seznamu oblíbených režisérů by se mi neprocpal ani na poslední příčky, ale i tak vím, že ten chlap něco umí, minimálně Seznam smrti a Dovolenkáři jsou zajímavé a atmosférické filmy. Pole v Anglii je nudný lartpourlarttistický experiment, ale i tak má nějaké svoje "kouzlo". High Rise by se ale mohlo řadit mezi ty nejlehčeji zapomenutelné filmy. Za solidní filmařskou stránku jakž takž slabé 2*, víc ani ň. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Polem v Anglii projel Snowpiercer, ale tentokrát systém zůstal uzavřenej, a celej průšvih může vesele pokračovat. Jakpak taky ne, když nám tu chybí sebeoběť ( ta ruka za dětskej život ve vlaku ), a místo ní dostaneme zástupnou oběť koně - komu něco říká Asvathamédha a její funkce pro uchování královského statu quo, ať se přihlásí, dostane bonbón. Architekta s vizí (byť nerálnou a pokřivenou) nahrazuje ten s největším pérem, ten, co vlastně pořád jen zasouvá, ten, co má doma mrtě krabic, a v nich sex a paranoiu (atributy uzurpátora vedoucího místa v tlupě), a jeho "vizí" po převzetí moci je - dožrat psa. Celý je to samo krz tu tečrovou na konci asi v prvním plánu míněný jako alegorie na Anglii (potažmo Západ) a její (jeho) potýkání se s tímhle typem průšvihu, nicméně to je tak "hezky" a chytře a vrstevnatě udělaný, že se jednomu nemůže do lebeně nevkrást ta krutá Calassova věta : SOCIETY IS RUIN. (přesná citace z knihy Ruin of Kasch). Plnej počet, sedí to vedle Zvětšeniny jako rovnej sourozenec. P.S.: Všichni hrajou jak bohové, radost koukat. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajisté mělo jít o vysoce sofistikované podobenství, jehož poselství jsem ovšem já osobně nějak nepobral ... Dekadentní, místy přímo nihilistické ladění bylo zajímavé a vynikající kamera a přehršel sexu a násilí mohou být dobré ingredience, pokud ale chybí soudržný příběh a celé vyprávění se rozpadá ve sled jinotajných halucinogenních videoklipů, člověka to pomalu ale jistě přestává bavit... Nicméně za vidění to stálo, to zase jo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Tom Hiddleston trávil přípravy na natáčení role lékaře Roberta Lainga v přítomnosti forenzního patologa. (Pria)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama