Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (366)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudná a ve všech směrech zcela průměrná kriminálka z Antarktidy. Žádné mrazivé atmosféry se zde ovšem nedočkáme stejně jako originální nápadů či scén. Což je u Dominica Seny docela škoda. Ten si sice nikdy nebral zrovna originální náměty, ale uměl z nich natočit docela slušné standarty a třeba jeho 60 sekund mám hodně rád. Zde se ovšem ničeho takového nedočkáme. Kriminální zápletka je navíc dosti podprůměrná, vraha jsem poznal docela brzo a Kate Beckinsale nemá v zimní soupravě taky zrovna moc co nabídnout. Zkrátka pokud toužíte po dobré kriminálce, tak se rozhodně porozhlédněte jinde. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

“Led starý tisíce let...“ V Češtine sa to pekne rýmuje. Atraktívne prostredie chladnej Antarktídy a atraktívna K. Beckinsale urobili film pozerateľným. Priemerný vyšetrovací thriller dokáže okrem pár zaujímavých scén dať i niekoľko jednoduchých rád do života. Ak ideš von, nechceš zmrznúť a prísť o prsty, dobre sa obleč a nestrať rukavice! Keď fúka silný vietor, drž sa a keď sa cystáš pozerať tento film, nečakaj priveľa. Slabšie tri. 50%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Dominic Sena se vrátil po několikaleté odmlce, ale ke svému comebacku si zrovna nevybral nejlepší scénář. To, co nevyšlo čtveřici scenáristů, se snaží kompenzovat obsazením Kate Beckinsale do hlavní role, nutno dodat, že v tomto ohledu si vede nadmíru dobře. Beckinsale se hned na úvod promenáduje v negližé (ještě na to má), následně se dostane do drápů maskovaného vraha s cepínem, posléze podstoupí amputaci dvou omrzlých prstů, vyrovnává se s traumatem, nezamiluje se do svého sympatického vyšetřujícího kolegy v podání Gabriela Machta, odhalí zrádce ve vlastních řadách a divák si v závěru posteskne, že to sice nebylo špatné, ale rozhodně se dalo čekat víc. Dominic Sena si režijně vede zdatně, ale průměrnost scénáře zcela zamaskovat nedokáže a je cítit, že mu ve scénáři nebyla dopřána pořádná porce akce, aby se mohl dostatečně vyřádit, jak jsme od něj zvyklí. A tak nám naservíroval ledovou Antarktidu, Kate Beckinsale v roli šerifky a na mikádo, nějaké to napětí i akci, slabší scénář obsahující drobné zmatky a se šuměnkovým finále nám z toho vychází ucházející thriller odehrávající se v atraktivním prostředí. 60% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Rutinne upatlané trillerové remeslo, ktoré keď nemá oporu v skrz-naskrz podpriemernom scenári (záporáka tušíte od začiatku, už len vyčkať kedy a ako to doťukne postavám), tak sa v tej nepriehľadnej chumelici podopiera o Cate Backinsale v spodnom prádle (je to smutné, ale súhlasím s väčšinou, že vrcholu filmu sa človek dočká po piatich minútach) a digitálnu antarktídu s neustálym požmurkávaním na teplomer. 4/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet a veľmi lákavé lokácie južnej zaľadnenej Antarktídy. Prevedenie námetu na plátno však dopadlo pomerne rutinérsky a krásnu krajinu sa tvorcovia rozhodli zašpiniť nepretržitou, hnusnou počítačovou chumelicou. Napätie však vo filme rozhodne nechýba, niektoré momenty boli dokonca celkom nepredvídateľné, záver bol trošku stávka na istotu, ale rozuzlenie celej rozhodne nič nepokazí. Akurát by ma zaujímalo ako by bol niekto schopný v hrubých zimných rukaviciach, ktoré majú udržať teplo aj pri mínus päťdesiatich stupňoch, stláčať spúšť na pištoli. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když Carrie Stetko (Kate Beckinsale) otevírá ocelové dveře, vítr převrhne hrnek s čajem a tekutina okamžitě zamrzne. Při teplotě mínus 65 °C se ale postava prochází po Antarktidě bez zahaleného obličeje. (Dlee)
  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)

Reklama

Reklama