Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiové pojetí se mísí v lesem, alespoň se tedy nejedná jen o studiovou kriminálku. Nicméně ani to jí na bůhví jaké kvalitě nepřidává. Luděk Munzar je sice výborný a i jiné herecké výkony jsou kvalitní, ale jinak se film táhne poněkud podivným nedetektivním způsobem. Nemůžu si pomoct, a to nejsem odborníkem na kriminálky ani detektivky, ale vše až moc závisí na výsleších, kriminalisté toho sami vyšetří jen málo. Ostatně, konec o tom také svědčí. Podezřelí byli všichni, asi aby to bylo zajímavější, ale dramatičnost tomu chyběla opravdu hodně. Soví hnízdo se rozpadlo, asi vlivem větru a deště, kterým přece komunisté za každých okolností poručili. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když čtete u režie jméno Evžen Sokolovský, máte garantovanou pořádnou porci zábavy. Tedy pokud ovšem máte odvahu a sestoupíte do zapáchajících, smrdutých a stojatých normalizačních vod. Tehdá ovšem soudruzi zcela jitě nepočítali s tím, že di divák tuhle detektivku pustí v rámci guilty pleasure. Nikdo úplně normální, nebo z přirozených pohnutek by totiž do tohohle dobrovolně nemohl jít. Munzar v roli pražského kriminalisty přivolaného kamsi do zapadákova k vraždě si asi neuvědomil, že není na divadle a tak jeho dramatický projev ostře kontrastuje se scénáristickou bídou a textem. A to tak až je to blbé. Dalším bodrým příslušníkem VB je Jiří Štěpnička, u kterého se (znaje osudy jeho komunisty perzekuované rodiny) nikdy nepřestanu nad těmito rolemi podivovat. Přiznávám, že deviantní zvrhlík a vrah byla nakonec postava od níž bych to nečekal. Spíše jsem to typoval na ty proradné trampy, co hulákají v lese a vykrádají sámošky ) ano tehdy režimu tento druh lidí vyznávající svobodu, co nešel nijak organizovat a myslel si o nesvobodě a diktatuře své, hodně ležel v žaludku). Celkově je to dost hrůzostrašná normalizační záležitost, která funguje jen jako otisk doby a její tehdejší televizní zábavy. Dávám za jednu učkrcenou lišku. * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl vidět dobré české herce. Ještě ta kamera ušla. Ale lidičky, ten příběh byl neskutečně pitomý. MOŽNÝ SPOILER. Když už odhalíme efektně vraha, ne že by nám také někdo vysvětlil, proč to udělal, když se zdá, že celý život s tím neměl problém, ani ho holčičky nezajímaly. PROČ by něco takového dělal?! Nebo detektiv moudře poznamená, že když nemohli s případem pohnout, vrah by je nasměroval. Jenže ten, kdo policajty ke skrýši nasměřoval, byl otec zavražděné holčičky! Ale ten vrah není, nebojte. Prostě je to celé na efekt, vraha si autor příběhu vytáhl z klobouku, a podle toho to celé vypadá. ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace, bohužel tato charakteristika se naplnila na 100%. Zkrátka to bylo až moc televizní, herectví některých účinkujících bylo až přespříliš kostrbaté a závěr s odhalením pachatele byla jak vystřižený z Columba. Munzara mám rád, ale tady to bylo opravdu plytké. Takže mne mrzí hodnocení, které je také plytké a kostrbaté, a to v podobě kulatých 40%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná normalizační krimi, odehrávající se povětšinou ve dvou studiových místnostech, bez napětí, plná soudruhů, VB, ukecaných vyšetřovacích metod a závěrečného hromadného usvědčení pachatele, jenž se na pachatele vůbec, ale vůbec nehodí. Od motivu, přes hledání stop až k pachateli těžko uvěřitelný příběh, kde potěší nanejvýš slušné obsazení , sporadické natáčení v exteriérech a příjemná délka filmu. Ovšem kamera byla otřesná. Překvapilo mě, že oběť hrála Klára Pollertová, netušil jsem, že hrála již jako dítě. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama