Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Typický festivalový snímek: komorní, multikulturní, hlásající toleranci, pochopení, lásku k bližnímu, otevření svých srdcí a následkem toho zlepšení životů třeba tím, že budeme mlátit do djembe a pomáhat těm hodným imigrantům, kterým ten zlý, diskriminační systém hostitelské země strašně ubližuje. Tolik ve zkratce k poněkud naivně černobílému příběhu. Vyzdvihnout si zaslouží Richard Jenkins - udělalo na mě dojem, kolik toho dokáže sdělit beze slova, pouze mimickými svaly a výrazem očí. Tempo filmu bylo na mě bohužel až příliš vláčné, tak jsem si 15-20 minut před koncem bucla a viděla jen poslední vteřiny před závěrečnými titulky. Nezbývá, než po jednom z oblíbených uživatelů vyšpiónit, jak to vlastně dopadlo (tuším, ovšem potvrdit si to nezaškodí). Zdejší vysoké hodnocení ve mně vzbudilo přemrštěná očekávání, nějak extra hluboce mě "Nezvaný host" nezasáhl, ale to holt bude tím, že nevyznávám politickou korektnost a jsem přesvědčená, že návštěvník, zvlášť pokud se chce stát domácím, by měl dodržovat pravidla stanovená hostitelem a nebýt přítěží, co kolem sebe dělá akorát bordel a ještě si stěžuje. 67% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Walter (Richard Jenkins) ako starnúci univerzitný profesor ("ožiarený" klavírom) v zovretí nekompromisného stereotypu exceluje. A čo viac, pri náhodnom multikultúrnom zoznámení (Zainab, Tarek) preukazuje svoju distingvovanosť, dobrosrdečnosť, veľkorysosť - dnes tak málo prejavovanú empatiu. Môže sa aj rozkrájať, ale zabednenosti celosvetového (stavu) zmýšľania niet pomoci a preto cestou do metra pod pazuchou zviera djembe, sadá si na lavičku a razantne bubnuje na protest. Paradoxy, ohrozenia a nepokoj prisťahovaleckých presunov. Muzikálne očarenie ako aj novo nájdená chuť byť na povrchu zemskom. Materský inštinkt v službách lásky. Hurá, Amerika má McCarthy-ho ! Niekto z tejto samovražednej PREkomercializovanej ríše konečne pred oponu podsúva významovo nedoceniteľný a už desiatky rokov spoločensky trpký vzlyk. NEnarcistický, ľudský, kde tu milý a na kopu nespravodlivých skutočností vyhranený poklad, ktorý je možno zakopaný aj v samom vnútri tvojho ja. Ja už som "bohatší", teraz si na rade ty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ 20 LET UČÍM DOKOLA TO SAMÉ A ABSOLUTNĚ NIC TO PRO MĚ NEZNAMENÁ. NIC Z TOHO. JEN PŘEDSTÍRÁM. PŘEDSTÍRÁM, ŽE JSEM ZANEPRÁZDNĚNÝ, ŽE PRACUJI, ŽE PÍŠU. ALE NIC NEDĚLÁM.“....... /// Pan Vail už není nejmladší, talentu ke hře na piano taky moc nepobral a jeden by (po chvíli) řekl, že je to nerudnej a zatrpklej dědek. Na druhou stranu, když ve svým bytě v New Yorku najde bydlet cizince z ciziny, nepráskne je. Snad kvůli bubnu, snad proto, že má dobrý srdce nebo možná proto, že je sám. Zase jinej pohled na imigranty. Ne, nerozpláčou mě, ale ten film je o něčem, co má smysl. Má v sobě ohromnou sílu vyzařovat pozitivní energii. Malej film, pomalej film, přemýšlivej film .... ale MÁ TO V SOBĚ! Co? Přece ATMOSFÉRU! Atmosféru lidskosti, doteku, citů, domova..... Ano, žít má (ještě) smysl! Třebas ilegálně! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdo je průkopníkem africkýho beatu. 2.) Nechápu, proč si dědek nad náma koupil bubny. 3.) Stiflerovu mámu už znám. Teď chci poznat tu Tarekovu. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,ramon“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film mě na jednu stranu oslovil (+ dojal), na druhou naštval. Oslovil citlivým a lidským příběhem, který ovlivnila všudypřítomná antiteroristická a antimuslimská hysterie. Naštval tím, že jsem starému profesorovi, žijícímu spoustu let stranou od lidí a bez přátel, jen těžko uvěřila, že se během pár dnů sbratřil s celou imigrantskou komunitou. Proto jen průměr. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama