Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Dílo, které nijak zásadně nevybočuje z kvality tvorby Patrika Hartla. Postavy jsou zjednodušené, nereálné karikatury, k tomu humor bez vlastního nápadu. Korunu z hoven tomu nasazuje Eva AlkoHolubová, kterou upřímně nesnáším. Aspoň mohli mít tvůrci trochu slušnosti a nepropůjčovat téhle slátanině jméno poměrně kvalitní televizní zábavy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit tento snímek s potrhlou rodinkou? Jsem na vážkách a jaksi v rozpacích. Jedině jako samostatný film a radši vůbec nevzpomínat na již legendární seriál,snad. Jako remake se tohle snad ani považovat nedá. Stejně mi všechny postavy přišly divné a nenormální. Pak je tu další zádrhel, ten název. Logicky bude divák očekovát legraci, ale ta se nějak nedostavila a když se dostavila, tak přišla s vylámanými zuby. Pokud se to bude vysílat v hlavním vysílacím čase, tak to radši přepnu jinam. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Stojime snad na prahu nove ery ceske kinematografie, kdy tvurcum dochazi napady a zacinaji tocit nevtipne komedie? Nebyt scenky se zarlivym autobusakem ani bych nevedel, ze nam tento snimek predklada humorny pribeh. Oni totiz tvurci snad predpokladaji, ze ony situacni peripetie hlavnich hrdinu sami o sobe staci jako komedie. A kdyz mistrovi pera dochazi napady, tak nam proste do pribehu zamota spoustu zbytecnych postav. Takova normalni hovadinka co skonci v zapomneni a po letech po ni nestekne ani psi gulas. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Parta ochotnických herců si za poslední peníze udělala dlouhý mejdan, kde popíjela krabicové víno a nejlevnější kořalku. Potom zmítána křečemi kocoviny si v pachu ranních cigaret chtěla zkusit vzpomenout, jak vlastně vypadal oblíbený český seriál. A lehce se motajíc, jali se podnapilí ochotníci přehrávat si nahodile scénky z populárního seriálu. Náhodou se jejich pijácké akce zúčastnil i Patrik Hartl s Tomášem Krestou a dílo zkázy bylo dokonáno. Posledně jmenovaní pánové zběsilou příšernost zaznamenali a chtějí s ní vyhrožovat svým potomkům - když budou zlobit, budou se dívat na "film" Taková normální rodinka. Tento způsob týrání by měl ale být zakázán! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, místy jsem se některým vtipným scénám (vtipný dialog zde skoro vůbec nebyl!) docela příjemně zasmál ale čekal jsem přeci jen o něco pikantnější zápletku. Bylo to bez většího nápadu, mdlé a příliš šablonovité. Možná by neuškodilo, vice si pohrát se scénářem, přidat mu trochu víc na zajímavosti a myšlence, hlavně co se týče vztahu mezi mladým párem samotným anebo mezi rodiči Kateřiny a matkou Zdeňka, zde jsem čekal skutečně víc..Jednotlivé charaktery špatné nebyly (některé postavy třeba jako pro mě nepochopitelnou Labudovu, bych vynechal), typicky vesnické ale přeci jen jim něco málo chybělo. Ke spokojenoti diváka určitě. Film není žádný zázrak, dějově nějaká ta prapůvodní omáčka, mezitím bla, bla, bla, usmíření-vyjasnění všeho a veselá svatba nakonec..Hezké, české, nenáročné a nenáročný divák v přeplněném kině vesele zapleská..Liliana Malkina alespoň na chvilku, než se začla opakovat příjemně překvapila (nejspíš ale i tak byla z celého filmu nejlepší a vůbec nesejde natom že jde původem o Estonku, berte to tak, že se režisérovi prostě hodila, když by potřebovali slepýho nebo bez nohy, tak ho taky najdou), naopak mě opět zklamali Eva Holubová (pořád stejná ať hraje co hraje) a uťápnutý ňouma Mádl, dívat se na něj znamená nudu, nemluví to, on má velký štěstí že je herec, ve skutečnosti by snad ani před ten oltář s žádnou nedošel:-)) Srovnávat však tento film ze stejnojmenou televizní klasikou z šedesátých let, je trochu mimo, nemyslíte? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama