Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (868)

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Mám za to, že v úvodu se H+J snažili vystihnout tu nudu v takové chatové osadě, kde se sice něco děje, ale je to víceméně stereotypní, takže každý hledá nějaký vzruch, i ten kdysi slavný kouzelník Mr. Class. Jde o to, zda se to povedlo, podle mě moc ne, proč by film nemohl být zkrácen třeba na hodinu a čtvrt, začátek by trošku hejbnul zadkem a měl by to dobrý. Následná akce je fakt výborná, se Šabachem to moc společného nemá (snad jen kromě pár jmen, několika vět a onoho "nasrat na ruce a nepustit k vodě"), tvůrci "jen" baví, přesto si neodpustí nějakou tu "ťafku" na vážno, jedou ale v devadesáti procentech po komediální rovině a i když jsem na konci nebyl uspokojen plně, snímek ve mě vyvolal naprosto uvolněné pocity a pohodu a to už jsem dost dlouho nezažil. A u této tvůrčí dvojice obzvlášť. GIN-TONIK. S GINEM. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príjemná letná variácia príbehu o zlatej rybke. Na splnenie jej prianí túžobne čakajú všetci tí, čo uvidia kominára a rýchlo hľadajú gombík na gatiach, tí čo v túžbe za fantastickým úlovkom prepečlivo chystajú rybárske náčinie, tí čo túžia po dovolenke svojich snov, tí čo predávajú predražené žieraviny a karcinogény eufemizujúco označené ako kozmetika, tí čo predvádzajú peep show, a za ňou ako satisfakciu za utratené peniaze podvodné hry a v neposlednom rade aj tí, čo sa nechajú na tieto atrakcie nalákať. Všetkým je spoločná predovšetkým túžba zahrať si s ostatnými, so sebou aj s osudom, aj keď podvedomie musí našepkávať, že žiadna veľká výhra sa konať nebude. A tak v popredí príbehu je súboj partie neambicióznych pijanov so škrupinkármi, odierajúcimi sviatočných buranov s nabitými peňaženkami. Ako niekdajšieho škrupinkového hráča a pravidelného návštevníka podobnej krčmy na dunajskom ramene ma práve tento film nesmierne potešil. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by film pokračoval v nastolenej kvalite prvej polovice, tak má u mňa vycapené dvojhviezdičkové hodnotenie a Hřebejk by klesol tak, ako by som to naozaj nečakal. Našťastie príde vykrádačsko-lupičská pointa, ktorá pretransformovala stupeň zábavy na potešujúcu úroveň a film môžem s čistým svedomím vyhlásiť za 'dobrý'. Celé je to zavŕšené nevtieravou pohodovou atmosférou a po dlhej dobe som videl uvoľnene hrať aj Polívku. 60%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když si čtu u koho všeho dobrý, mám chuť napsat, u mě na hovno, ale zase proč bejt až tak moc vtipnej, že ? Hřebejk měl tak trošku štěstí, že tenhle týden byla v kině premiéra jen nějaký romantický sračky a tak se jeho filmu dostalo té pocty, že jsem na něj zašel do kina. Samozřejmě nejdřív jsem si zjistil, jestli ve filmu nehraje invetář současné české kinematografie Eva Holubová, protože než se dívat na ní, to bych radši šel na hlavák umejvat bezdomvcům prdel. Naštěstí ve filmu hraje jen Holub, ale to nevím kdo je / možná příbuznej / tak vše proběhlo z hlediska obsazení v klidu. Sice se herci až na Polívku zrovna dvakrát nepředvedli, ale docela dobře jsem se pobavil. Teď ještě určitě každýho strašně zajímá jestli u mě dobrý ? Stav bankovního konta - u mě špatný. Zdravotní stav - u mě špatný. Životní jistoty - u mě špatný. Ale pozóóór, teď to přijde, délka mého penisu - u mě dobrý. Konečně si připadám jako pravá česká celebrita vyzradil jsem své soukromí a můžu se cítit děsně zajímavě a za dva dny se začnu pohoršovat nad tím, jak se mě každej hrabe v soukromí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Začátek filmu začíná úklonou tří mužů v pruhovaných tričkách a černých parukách. Jedná se o odkaz na animované studio „Bratři v triku“, které bylo založeno v roce 1945. Těmito muži v úvodní scéně jsou spisovatel Petr Šabach, scenárista Petr Jarchovský a režisér Jan Hřebejk. (sator)
  • Scénu, kdy si pro Káju (Miroslav Vladyka) do hospody přijde jeho partnerka Jíťa (Simona Babčáková) a dá mu facku, až spadne ze židle na zem, se podařilo natočit téměř až na desátý pokus. Vladyka měl z Babčákové strach, a tak vždycky padl o něco dříve, než se ho vůbec stačila dotknout. To ji ale naštvalo, takže ve finále od ní dostal takovou, že měl tvář oteklou a musel ji ledovat. (rakovnik)
  • V závěrečné scéně na lodi před Mělníkem dostal Miroslav Vladyka „podřadnou" roli posádky – ve zdymadle háčkem odstrkovat loď, byť ve skutečnosti sám aktivní jachtař s vlastní plachetnicí. (Brtniik)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno