Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Jordan 

všechny recenze uživatele

na tento film som sa tešil hlavne kvôli Ryanovi Goslingovi a ten nesklamal - ale potom tu bol námet, za ktorým som videl trpkohumornú komédiu so silným a na Oscara nominovaným scenárom - lenže to už také silné nebolo . . . síce mierne absurdné a bizarné, ostalo to pri netradičnom námete, nejaké to bolo celé chladné; Gosling aj s ostatnými partnermi to uhrali a režijné spracovanie s celou neľudsky chladnou krajinou a všetkými tými priezormi cez dvere sa mi tiež pozdávalo, scenáristicky mi zapasovalo doteraz neošúchané riešenie práce, kde robik Lars ako nejakej bližšie neurčenej "bežnej, nudne, všeobecnej práce"; Tak pol na pol - mierne sklamanie v niečom a v niečom zasa zadosťučinenie . . . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dosti atypická a hluboká sonda do života člověka, který se nehodlá ztotožnit s tím, co se od něho očekává. Dnešní společnost jakoby nedýchala – a snímek Lars and the Real Girl je tu pro ty, kteří mají rádi žánrovou neujasněnost, zajímavé tvůrčí nápady i specificky minimalistické komediální vsuvky. Ryan Gosling představuje svoji další podivínskou kreaci (nominace na Zlatý glóbus) a vyhrává opět na celé čáře. Potěší i hudební motiv a moc dobře prokreslené vedlejší postavy (manželský pár úchvatně zahráli mezi mainstreamem a nezávislou tvorbou pentlující Emily Mortimer a prozatím spíše televizní režisér Paul Schneider). Graig Gillespie tak natočil drama, které se výrazným obloukem vyhýbá konfekční hollywoodské nabídce. Otázkou zůstává, jestli to nekomerčnímu divákovi stačí..? ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje bych chtěla podotknout, že Lars není žádný looser. Z omylu vás vyvede hned několik prvních scén. Dokonalé psychologické vykreslení hlavní, ale nejen hlavní, postavy mě zkrátka odzbrojilo. Opravdu jsem od filmu neočekávala tak hluboký zásah do Larsovi (a Biančiny) duše. Psychologická kresba je výjimečná také tím, že si jednoduše nebere do hledáčku žádného psychopata, ale "jen" osamělého člověka s nedostatkem lásky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak je človek hodný, slušný, dodržuje zákony, no zároveň má svoj osobitý pohľad na svet, tak bude jednoducho označený za Úchyla. Ten čo je sebavedomý, drzý, klame ľudí a pravidlá sú mu na smiech, tak ten bude označený za Podnikateľa/Človeka čo sa vyzná. Komu by ste radšej podali ruku? Myslel som si ... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak mi Lars představil svojí novou známost. Dopadlo to trošku jinak, než jsem předpokládal. Z komedie se vyklubal miš maš úplně všeho, jen právě ta humorná složka chyběla. Už od začátku pomalu plynoucí příběh si hraje svoje, bez jakéhokoliv emocionálního vypětí nebo špetky osvěžení. Gosling byl asi pravou volbou, avšak mi tam vůbec nesedl a jeho přiblblý úsměv tomu nasazoval korunku. Popravdě, usnul jsem za polovinou, hvězdička za originální námět, který je ale zničen už v prvních minutách. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Ve scéně, kde Lars předčítá Biance, čte "Dona Quijota", kde hlavní postava také trpí bludy. (HappySmile)
  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama