Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

choze 

všechny recenze uživatele

Vlčí bouda po dánsku. Slušný dětský horor s atraktivním vizuálem a nezapomenutelným mrazivým výkonem Papriky Steen coby Ully (a ani děti nebyly vybrány a nehrály špatně). Narozdíl od Vlčí boudy je ale divákovi od začátku jasné, co je učitelka zač a obestřený záhadou zůstává pouze účel její návštěvy, což je podle mě škoda, protože první varianta skýtá mnohem větší potenciál. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ullo, vím, že jsi vetřelec!" ,,Myslíš jako takhle: blééééééééééééééé!" ,,Uáááá!" Tvůrce zřejmě zaujala Fakulta, tak se rozhodli natočit svoji umírněnější verzi. Snímek je to zábavný! Držel jsem palce milé učitelce, jelikož ti spratkové byli nesnesitelní! Čekal jsem, že je bude třeba bičovat blesky nebo krmit červy, jenže to by posunulo škatulku: rodinný film někam úplně jinam. I tak si je ale pěkně vychutnávala - radost pohledět. Třeba se jednou tvůrci k filmu vrátí a udělají dospěláckou verzi...... Pěkná kamera, obstojné triky a zábavné dialogy...: ,,To u nás si žena najde muže, má s ním děti, vychová je, a pak muže sežere...." Tak tomu říkám planeta na odstřel. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Učiteľka, ktorá túži po láske a vyvoláva strach, je infikovaná votrelcom a pritom sa snaží o ľudský prístup, to je taká kombinácia ako horor s komédiou. Ide o koflikt záujmov, ktorý vytvára podivnú náladu. Vikaren je naozaj zvláštne dívanie sa. Chvíľu to vyzeralo veľmi zle, zdalo sa mi, že pozerám na nudú schôdzu ZRPŠ, ale keď deti tajne vošli do domu učiteľky začal plnokrvný horor. Zaujímavo bol využitý napríklad motív ceruzky, ktorou učiteľká klopala na stôl. Nepríjemne ostrý zvuk búchania sa neustále vracal a prepínal vnímanie skutočnosti na nejakú snovú realitu, následkom čoho sa niektoré scény opakovali a zvyšovalo napätie. Aj napriek silným momentom filmu sa nemôžem ubrániť dojmu, že Vikaren mal na viac. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinná komédia s prvkami fantasy horroru a naozaj originálnou zápletkou, ktorá prekonáva takmer všetky náznaky klišé. Príbeh je totiž naozaj svojský. Podobná kombinácia žánrov sa len tak nevidí a keď svoje remeslo poctivo odvedú aj herci, či režisér, tak divák nemôže byť nespokojný. Kiežby takýchto pozoruhodných žánrových experimentov vznikalo viac. Je to totiž ideálny relax medzi klasickými filmovými rutinami. 80%. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Odpustím klišé, odpustím šílený závěr a odpustím i totálně divnou poentu. Čas od času mám chuť pustit si něco netypického, něco, o čem snad nikdy nikdo neslyšel. Uživatel LIVINGDEAD vychválil Vikaren a tak jsem zkusil Dánsko. A jaké bylo? Takové jaké jsem chtěl. Jiné. Do posledních 15ti minut jsem sledoval film s obrovským očekáváním a to vše pak bylo bohužel zabito. Paprika je výborná - haha, ta si zde v komentářích ještě vyžere svoje. Originálních nápadů dost. Děti hrají výborně a to se vidí v málo filmech (pro mne největší plus). Kamera je výborná a hlavní poznatek? Seveřani točit umí a ta jejich hatmatilka se poslouchá výborně. 7/10, obrovská škoda závěru, moc rád bych dal lepší hodnocení. ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno