Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak silné umí být pochyby? Patří k člověku stejně jako jeho schopnost přemýšlet. Druhý celovečerní film Johna Patricka Shanleyho představuje svět školních lavic katolické školy v Bronxu, kde vládne silnou rukou pyšná a sebevědomá sestra v podání Meryl Streep. Vedle ní jako kontrast působí milá a slabá Amy Adams a magickou hereckou trojici dokončuje "kamarádský" Phillip S. Hoffman jako kněz a ředitel školy v jedné osobě. Shanley těží z hereckého obsazení, jak jen může. Přestože film není dějově příliš silný, právě herci tento nedostatek v každé scéně dokáží vynahradit. Jedna ze scén v podání Meryl Streep a Violy Davis je opravdu precizní a symbolizuje dobu, v které se film odehrává v její celé zrůdnosti. Pochyby jsou zajímavým a silným filmem z netradičního prostředí, který je i přes pomalejší tempo, herecký koncertem. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

No pane jo... tenhle snímek mi dal při hodnocení zabrat. Tahle ( jistým způsobem ) zvláštní podívaná nese název '' Pochyby '' . Nevím , zda- li to byl účel, ale nic jiného ve mně ani tenhle film nezanechal. Už od prvních minut divák váhá, jestli má ten, či onen dialog pochopit tak, či jinak... nic není řečeno jasně a Vy prostě musíte přemýšlet, kdo je vlastně ten ' špatný ' a kdo má vlastně pravdu. Úsměvné ale je , že se to ani do závěrečných titulků nedovíme. Jak už jsem řekl, rozhodování-se při hodnocení tohoto filmu mi dalo hodně práce a ani teď si nejsem jist... Jedno vím ale jistě. Nebýt skvělého výkonu Meryl Streep, šel bych určitě o hvězdu níž. Nakonec tedy lehce nadprůměr. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi chladné, prázdné a ploché. Zpracováním, obsahově i emočně. Během těch sto minut mi přišlo, že se děj nikam neposunul ani nerozvíjel. Nemá snad jediný záchytný či výrazný bod. Vše plyne bez jakékoliv hloubky či emocí, kterých by se mi během sledování dostalo. Meryl je jako přísná ředitelka výborná. Ale její postava je také to jediné, co mi uvízlo v paměti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komorní psychologické drama líčící nekompromisní střet mezi bigotní řádovou sestrou, která jako by se zapomněla duchem v 19. století, a knězem, který vnímá jednak to, že moderní doba žádá nové myšlenky a metody, jednak i to, že láska k Bohu nesmí být překážkou pro vztah k lidem. Spor se nevede jen o metody pedagogického působení na místní církevní škole a výkladu náboženských hodnot, ale postupně přerůstá v hlubokou osobní antipatii řádové sestry, která získá pocit, že zájem kněze o jednoho z jejích svěřenců nemusí být tak nevinný, jak si okolí myslí. Ten, kdo nemá pochyby, může být přesvědčivější, a tím pádem i úspěšnější, jenže některá vítězství jsou jako ta Pyrrhova... Kladem filmu je poloha, která vlastně až do konce nechává diváka v nejistotě, jinými slovy na pochybách, jak to ve skutečnosti bylo, dále emocionálně působivý konflikt dvou vyhraněných osobností, zdařilé dialogy a ze všeho nejvíc špičkové herectví dvou velkých hvězd současné americké kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na poslední chvíli jsem se rozhodl pro 90%, takže vysvětlím, proč není hodnocení maximální. Jedná se vlastně o pouze dvě věci, které mi na snímku trochu vadily: sem tam se dostavila menší nuda, ale rozhodně nic katastrofálního, no a otevřené konce mám rád, ale když někdo celý film tak neskutečně napíná... Chápu, že pro někoho bude právě takový konec, jaký film má, plusem - pro mě byl skoro taky -, ale v tomto případě se mi to moc nepozdálo. Nakonec bych ještě rád zmínil opravdu úžasný herecký koncert Meryl Streepové a Philipa Seymoura Hoffmana, něco tak sugestivního jsem dlouho neviděl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno