Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi: atmosféra, lokality, práce a záběry s mentálně postiženým Lojzíkem, vazba a odkaz k historii a děsivé nacistické minulosti domu. Naopak tragická je většina scénáře, naprosto šílené jsou dialogy. Chvílemi zajímavá je kamera, která však často sklouzává do rutiny. Hudební začátek škrtnout. Přimlouval bych se za vypracování nějaké filmařského kodexu platného alespoň pro českou kinematografii - záběry amputace by patřily mezi první scény, které bych ve filmovém průmyslu netoleroval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Psychadelický pokus o haunted house nadopovaný mixem několika dalších žánrů. Vyšlo to tak napůl. Herci někdy vynikající, jindy přehrávající či prkenní, atmosféra místy dobrá, občas nic neříkající a takhle by se dalo pokračovat. Plusem jsou reálie špinavého českého venkova, které každý více či méně zná a dokáže se s nimi identifikovat, což pro opuštěnou americkou samotu tak úplně neplatí. Herzovi určitě patří dík za to, že to zkusil, ale přesto jsem se na konci neubránil mírným rozpakům. 55% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No zas tak hrozné to nebylo. Podle zdejších komentů jsem očekával další český shit, ale nakonec se z toho vyklubal hodně průměrný film. Děj mi sice zhruba polovinu filmu nedával moc smysl a strašně mě sralo to dětské zpívání, ale postupem času jsem si na to zvykl. Kvalita scénáře je opravdu dost slabá, ale Herzovi se přece jenom čas od času podařila natočit docela solidní atmosféra. Její ponurost místy opravdu i lehce pohladí na duši hororového fandy, ale těchto záblesků je jen málo. Když už nic jiného tak písníčka na začátku je hodně dobrá a stejně tak i výběr hlavního hrdiny. Mno a pro zlepšení nálady se tu objeví i pár erotických scén tak proč nedat průměrných 5/10. Znám mnohem větší české sračky, než je tohle. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

T.M.A. doplácí na to, že v sobě chtěla mít všechno. Jsou zde obsaženy prvky snad ze všech hororových subžánrů, od duchařiny po hixploitation, bohužel to k sobě moc nepasuje. Respektive formálně by to snad i pasovalo, ale scénář si s tím nedákaže smysluplně poradit. Kupříkladu nacistické vraždy dětí jsou zde opravdu jen a jen proto, aby zde byly. Naštěstí Herzovi se daří budovat tak dobrou atmosféru, že při sledování ta samoúčelnost nijak zvlášť neruší, divák si to začne uvědomovat až zpětně. Ona zmíněná atmosféra je značně specifická, nedá se přirovnat k americké hororové tvorbě, starému eurohororu, ani k Asii. Je to ryze české hororové prostředí, na které ale z filmů prostě nemůžeme být zvyklí, protože tu snad ještě nikdy nebylo. Ale dalo by se na něj (a snad i bude) dobře navazovat. Měl jsem z toho takovej pocit, jako jednou kdysi v podvečer na Šumavě, na louce s opuštěnou kapličkou a za deště. Herci jsou celkem obstojní, jen ta čeština zní někdy drobet divně (ale věřim, že cizinci by z toho mohli mít lepší pocit, stejně jako my, kdyby se T.M.A. vkusně nadabovala do angličtiny). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor to teda byl, sledovat tohle panoptikum debilů, hovad a debilních hovad. Zdůrazňuji, že tím nemíním jedinou ze zúčastněných osob s Downovým syndromem, ba ani toho rotvajlera, jehož zjevení nebylo vysvětleno nebo zdůvodněno. Strach jsem rozhodně necítila, ani příjemné mrazení. Koukala jsem s čelistí povislou nepochopením, vzpomínala na Pejska a Kočičku, jak vařili dort, a každou chvíli ze mě vypadlo duchaplné "Cože?!", případně ekvivalent téhož: "Kde ta se tam dohajzlu vzala?!", "Proč tohle říkají/dělají?!" a mé oblíbené: "Cotohlemělokurvazaseznamenat?!". Zápletka je vachrlatá, chování a reakce všech postav jsou přinejlepším záhadné (spíše k posrání divné), atmosféra docela ušla - kulisy temné, depresivní, zchátralé. Bylo to přesně tak špatné, jak jsem dle zdejších ohlasů čekala, takže nejsem zklamána. 39% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)
  • Filmová psychiatrická léčebna, kde byla umístěna sestra hlavního hrdiny Tereza, byla natáčena na zámku Krásný Dvůr. (a-ja)
  • Hudební skupina, která se ve filmu objeví, je ve skutečnosti Lili Marlene. (Amras)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama