Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudné léto v jednom nudném městě se rychle změní v šílenství, když parta puberťáků najde v lese stopy lesního muže, takzvaného sasquatche. Nikdo netuší, že stopy jsou dílem dvou místních blbů Zerka a Shirtse, kteří chtějí zbohatnout na prodeji zaručeně pravých sádrových odlitků obrovských tlap. Jen potřebují, aby se celá záležitost pořádně probírala v novinách a televizi, a pak se jim peníze pohrnou. Jaksi ale pozapomněli, že by někdo mohl přijít na to, že stopy jsou podvrh. Na cestě do města je uznávaný odborník, který má ověřit pravost všech nálezů (hoši totiž kromě stop nastražili i podomácku vyrobené lejno). To je ale taky pitomec k pohledání, a tak je docela možné, že Zerkovi a Shirtsovi jejich ujetý plán vyjde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem čekal, že to bude béčkové, blbé, vtipné a totálně neseriozní. Ale ono je to jenom béčkové a blbé. Humor se tady úplně míjí a kromě pár scének vyloženě nepobaví, postavy, nápad i zpracování je na úrovni nízkorozpočtových čéčkových filmů a kromě Justina Longa v mulletím provedení zde není nic, co by stálo za chválu. Doufal jsem, že tohle bude jeden z těch případů, kdy se film i přes nízké hodnocení trefí do mého vkusu na debilní a ulítlé hovadinky, ale tohle je těžká bída. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Názov Vtipný a zhulený dáva predstavu úplne iného žánru, toto je nevináá komedia pre deti s ľahko romantickým nádychom, a asi aj toľko treba čakať, Justin je skvelý a pomaly hovoriaci maník bez trička je tiež funky, ale naozaj film nemá takmer žiaden dej no dá sa spozerať do konca ak nečakáte nič seriozného... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film opravdu o honbě za lesním mužem, byl bych ochoten dát i tři hvězdy. Jenomže začátek slibuje skutečně pointu lesního muže, pak následuje žvanění, šikanování, randění a dlouhé minuty se ústřednímu tématu film vůbec nevěnuje. Pak vidíme několikaminutový záběr opět na zápletku ohledně lesního muže a znovu jsme někde jinde. A to se pořád opakuje. Já bych dokonce i připustil, že scénář není nejhorší. Řekněme, že je prostě průměrný. Nicméně kromě retardovaných postaviček, které se i retardovaně chovají a vedou i retardované monology a dialogy, což má být nejspíš vtipné a většinou není, se skutečně špetka zábavy najde. Kdyby film neustále neodbíhal od tématu a zlepšil hudbu, tři hvězdy by snímku už zůstaly. Ale vzhledem k průměrným hereckým výkonům a tomu, že lesní muž je jen v názvu a zhruba dvaceti minutách více než osmdesáti minutového snímku, nemůžu jináč. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, na tento film musí být nálada a nečekat umělecký požitek, ale jen takovou ulítlou blbinu. Dramaturgie vyprávění na přeskáčku z pohledu různých postav je dobře sestavená, celé to odsýpá a výborné je i dávkování vtipu, notně svázané s jednotlivými absurdními (?) postavičkami. Skvělé je, že některé vtipy si můžete užít díky různých úhlům pohledu i víckrát. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechová záležitost. Co se týče děje, tak tady nemám žádnou výtku. Zajímavě a rychle utíkající místy i velmi vtipná komedie o partě čtyř teenagerů a jejich třech nepřátel a o dvou méně inteligentních mladících. Film byl poskládán velmi dobře a jednotlivé části na sebe velmi pěkně navazovaly. Jak už jsem zmínil, je zde i dost vtipných scének, u kterých jsem se velmi pobavil. Co se týče hereckých výkonů, tak tam také nemám výhrady. Jeremy Sumpter celý film tak trochu povyšuje do mírného nadprůměru, role vůdce jedné z part mu velmi sedí. Ale i další herecké výkony (obvzlášť ten neustále zhulený zpomalený blonďák byl dost dobrý) jsou rozhodně velmi dobré. Takže moje jediná výtka je snad k názvu celého filmu. Mám-li být upřímný, tak název mne téměř odradil od sledování filmu, protože jsem předpokládal nějakou variaci na Yettiho nebo něco podobného, a tak jsem původně na základě názvu neuvažoval o tom, že bych na film kouknul. Ale nakonec jsem to zkusil a vyklubalo se z toho příjemné překvapení v podobě pohodové komedie bez jakéhokoliv nádechu fantasy. Takže jediná výtka je k názvu, jinak jsem byl spokojený a jako průměrná komedie pro pobavení tenhle film u mne uspěl, takže je to za tři hvězdičky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Do natáčania v rezidenčnej štvrti Portlandu boli zapojení aj miestni obyvatelia, ktorí robili komparzistov. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Gavin (Jeremy Sumpter) přichází domů, venku svítí slunce. Po příchodu do kuchyně je však venku déšť. (Kriklan49)
  • Režisér chcel vo filme použiť pieseň "The Final Countdown" od skupiny Europe. Nestalo sa tak, pretože podľa jeho slov autori skladby požadovali príliš veľa peňazí. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama