Reklama

Reklama

Zeitgeist: The Movie

Obsahy(1)

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem. (havLord)

(více)

Recenze (389)

gonga odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, tenhle film mě zaujal s vědomím, že to, co je nám předkládáno, může být stejná manipulace jako ta, ze které jsou mnozí ve filmu obviňováni. Přiznávám se, že nemám potřebné znalosti na to, abych si ověřil, zda jde o snůšku polopravd poddaných úderným způsobem tak, aby zasáhly co nejvíce lidí, nebo o skutečně závažné sdělení, které by mi mohlo převrátit pohled na svět. Se svými znalostmi a zkušenostmi se sice kloním k tomu prvnímu, ale přece jen si stín pochybnosti nechávám v záloze a ptám se: komu by tento film měl prospět? A ptám se sám sebe, zdali to, co jsem viděl, nechci přijmout proto, že myslím kriticky anebo proto, že bojím rozbití známého a tudíž bezpečného něčím tak šokujícím, že by bylo příliš bolestné to přijmout a přijít o mnohé pevné body v tomto nestálém světě? Post scriptum-ponechávám výše uvedené, obecně platící, ale konkrétně k filmu dodávám, že když jsem si podrobněji prostudoval některá tvrzení uvedená ve filmu, došel jsem k jednoznačnému závěru, že jde o manipulace par excellence, navíc prodchnutou ohromnou spoustou lží, banálních tvrzení a polopravd. Proto dávám zasloužené. ODPAD! ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Každej racionálně smýšlející člověk by se na to měl podívat.. Pokud se na to díval věřící a stále věří,je hlupák.Tohle je nepravdivější dokument co znám,a docela se divím že ho svět kontrolovaný massmédii necenzuroval a nezrušil ! ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Začátek o tom,že křest'anství a vlastně všechny náboženství jsou jen zkomoleniny jiných náboženství byl fajn,ale to už nějakou dobu vím.Co ale začne film předvádět potom je až neuvěřitelné,stejně jako ty pětihvězdičkové hodnocení tady.Tvůrcům bych doporučil s tou svou paranoiou něco dělat a celý film předvádí vlastně jen to,před čím ke konci varuje.Jako hovna,že dostaneme všichni čipy,aby nás někdo mohl mít pořád pod kontrolou,sou ujeté fakt řádně.Konspirační teorii by tvůrci udělali i z toho,že si zrovna dělám oběd a už mi tam chyběl jen ''fakt'',že Helena Trojská byla agent CIA.A to že sou bankéři (boháči) chamtivý zmetci,kteří pořád nemají dost,neznamená,že chtějí ovládnout svět a jestli pár výroků nejspíš ožralých kokotů má být důkaz,tak to potěš prdel.Fakt nechápu co za hovna se tady bezostyšně nestydí vydávat za pravdy,a že jim to dokonce někdo žere.Kurva nechcete se vzpamatovat?!!Každopádně mě to ale nenudilo (občas sem se fakt i řezal) a některé věci mezi tou kupou hnoje byli i zajímavé,takže do ůplného odpadu to zase nepošlu.Ale dokument je tohle hodně z těžka. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument ktorý jednoduchou "PowerPintovou" prezentáciou, opakovanými zábermi a rytmickou hudbou človeka dokonale zhypnotizuje, prikove do kresla a nepustí! Krásny výplach mozgu :-) Dokument opisoval ovládanie ľudí a zároven svojou formou ovládal ďalej nič netušiaceho diváka! Jednim slovom DOKONALOST! No staci mi letmy pohlad na hodnotenia a je mi uplne jasne kto tomuto hned nadelil "odpad". Su to zakomlexovani prísne veriaci "uvedomelí občania" ktorí hneď pri prvom náznaku útoku na ich náboženstvo ihneď rezignovali na akékoľvek pokračovanie v sledovaní a hneď podme na csfd dat tomu ODPAD!!! Ludia pozrite sa kde žijete, pozrite sa okolo seba co sa dialo a co sa deje! Nepotrebujem žiadny dokument na to aby som v 21.storoci pochopil ze náboženstvo je len pliaga ľudstva! Len tolko vam chcela moja zatratena dusa povedat... ()

Socom 

všechny recenze uživatele

Určite veľmi pôsobivý kúsok od Petera Josepha a musím sa priznať,že ma donútil pozerať sa na svet inými očami. Dokument pojednáva o troch v skutku zaujímavých témach a podáva nám rozumné vysvetlenie. Je na uvážení každého diváka čomu uverí a čomu nie, ale s odstupom času, po dlhom bádaní a overovaní si všemožných faktov môžem povedať,že v tomto dokumente je veľmi veľa pravdy a netreba zabúdať, že história sa vždy opakuje a tento perfektný kúsok to dvakrát podtrháva. Vynikajúce./100%/ ()

Mr.Hudson odpad!

všechny recenze uživatele

Beru, že někdo může mít opačný názor na danou věc, ale co natočil Peter Joseph to je opravdu srač**. Účelově natočená blbost, která má za úkol přesvědčit a předsunout před lidi jeden (dle jeho názoru pravdivý) názor. Vše je natočeno jednostranně, účelově a ještě tak trapně , že jsem nemohl hodnotit jinak. A můj názor na danou věc tady nehraje vůbec roli . ()

Majkl1711 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument, který klade obrovské množstí zásadních otázek. Zajímalo by mě, jestli jsou údaje uváděné v dokumentu také ověřené... Otázka pak zní. Je toto nalezení pravdy? Či smyšlený příběh vytvořený ze zášti ke konktrétním tématům. Odpověď nechám na každém z Vás. Kdyby tento dokument nebyl sám tím manipulativním počinem bylo by to za 5* takto je to silná čtyřka. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Snímek je to jistě zajímavý. V podstatě rekapituluje a snaží se potvrdit obavy a názory, jež se jistě honí v hlavách mnoha Evropanů. Bohužel k posouzení pravdivosti informací, v něm uvedených nemám dostatek informací a znalostí, to je problém u všech takových snímků. Však film obsahuje mnoho informací, jež mi byly z jiných zdrojů dostatečně prokázány. Některé informace o FEDu a fungování ekonomiky se mi jevily jako zřejmé polopravdy. Nevím, zda všechny informace v tom dokumentu jsou stejnými polopravdami, ale "dokument" stojí za pozornost už jen kvůli tomu, že ukazuje, upozorňuje na určitá témata. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Na tomto "dokumentu" je nádherně vidět, co se stane, když má tvůrce předem dané výsledky (u křesťanství např. lži a výmysly) na stanovené téma a zcela uměle vykonstruuje spojení mezi tímto tématem a výsledkem "zkoumání". První část byla jedna velká blbost (a to říkám i před to, že jsem "ateista"), druhá byla už trochu lebší (ale přesto tématu spíše ublížila) a třetí byla jediná trochu rozumnější (to, že současný monetární systém stojí na výmyslech, jedničkách a nulách a stále se zvětšující zadluženosti, je prostě fakt). Ale pro všechny části platí, že celkové zpracování nestojí za nic. Dávám 1 hvězdičku (30%). ()

zvonicek odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních třiceti minut první části jsem usoudil, že nemá cenu ve sledování pokračovat. Snůška polopravd a lží o křesťanství, včetně jeho podobnosti s jinými pohanskými náboženstvími mi definitivně vzala chuť shlédnout zbývající dvě části, které jsou jistě silnější a uvěřitelnější, než "vylhaná" první část. Pro ty, kteří tomu věří - přečtěte si tento článek: http://frantisek.bloguje.cz/618276-lzi-filmu-zeitgeist.php . Pokud se někdy rozhodnu pokračovat ve sledování, rád své hodnocení opravím, prozatím musím dát Odpad. Zajímavé komentáře: Kulmon ()

kostej_ odpad!

všechny recenze uživatele

Rádobydokument snažící se manipulativní a lživou formou rozdmýchávat náboženskou a politickou nenávist proti naší vlastní kultuře. ()

film-fancz 

všechny recenze uživatele

80% 1. a 3. cast me nezaujala a nic mi ani nerika. Za part II. a ¨pravdu¨ o 11.zari. davam 4 hvezdy, protoze ukazuje i druhy pohled na vec a ne jen to co slychame z ust G.W.Bushe. Dokument donuti se zamyslet a vyvola v obycejnem cloveku pocit naproste bezmoci. Skutecnou pravdu se nejspis stejne nikdy nedovime... ()

Adm.Nelson odpad!

všechny recenze uživatele

Musím dať odpad, pretože ak sa v dokumentárnom filme uvádzajú klamstvá a polopravdy ako jasné fakty, čo iné si to zalúži? Tí, čo dali akékoľvek iné hodnotenie, posurfujte si trochu na nete alebo prečítajte si v knižnici napríklad niečo o egyptskom bohovi Hórovi, porovnajte to s tým, čo sa tu predkladá ako fakt, a pred tým, než tu hodíte 5 hviezd (mnohí z vás len kvôli forme, to myslíte vážne?), skúste sa aj trochu zamyslieť nad tým, či posledná veta komentára od berga.12 nesedí aj na vás. ()

Plesna 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, protože je minimum filmů, jež vyvolají takové emoce a spory. Jinak zajímavé je se podívat na nektěrá z interview s autorem (kdo ví) a dodělat si kompletní obráyek o tomto díle. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co mě z toho všeho plyne. Když člověk hledá, tak si dokáže pospojovat skoro všechno, zvlášť, když vynechává ostatní informace, které mu nesedí do těch spojů. Na druhou stranu jsem celý film zkoukl s nadšením a vcelku jsem se bavil a občas jsem byl šokován, nicméně bychom neměli zapomínat na relativismus pohledu na věc. PS: dostali mě jména herců, bin Laden, Bush, Hitler.....xD ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý ma doslova priklincoval a prvú tretinu filmu som bol priklincovaný a šokovaný z toho, ako málo toho viem o tom, čo sa udialo 11.09.01 a o kresťanstve. ()

Quipido

všechny recenze uživatele

Tento snímek se hodnotí opravdu těžko, obvláště v kategorii "dokument". Jeho výpovědní hodnota je přinejmenším sporná, autoři používají velmi sugestivní způsob výkladu. Film má tři části - po shlédnutí první z nich jsem byl takřka znechucen (podotýkám, že se nehlásím ani ke křesťanství, ani k jiným náboženstvím). To, že autoři "odhalili" analogické spojitosti mezi jednotlivými náboženstvími podle mého soudu nahrává spíše tomu, že všechna vycházejí z něčeho, co má váhu, co obecně a univerzálně platí a proto mi přijde absurdní, že došli k přesně opačnému závěru. S příchodem druhé části, která se věnuje útokům 11. září 2001 jsem pomalu začal měnit názor. Nemohu říci, že bych věřil tomu, že vše bylo zinscenováno, zároveň mám ale vážné pochyby o tom, co a jak se tehdy doopravdy stalo. Poslední část se pak nesla v obdobném duchu a přišlo mi, že logicky a tématicky hodně souvisí s částí druhou. Je zde rozvinuto jak finance hýbou světem a jak málo s tím my, "obyčejní lidé", můžeme dělat. I zde nelze s autory stoprocentně souhlasit, ale ani jim odporovat. Celkový dojem filmu nakonec podtrhává způsob, jakým (zejména v závěru) "vypravěč" mluví k divákovi, a já musím uznat, i přes to, že jeho metody nejsou zcela korektní a ne vše ve filmu musí být pravdivé, pointa vnímám jako velmi silnou a vnitřně pravdivou. Kontroverzní? Ano. Přínosný? Ano. Zbytek si každý musí přebrat sám. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Tohle mi příde jako typická ukázka dokumentu, kde jde dát buď 5 hvězdiček nebo odpad. Nechápu ty co dají 3 hvědičky, to souhlasí nebo ne? Zvolil sem maximum, naprosto souhlasim s hlavním poselstvím, že lidé by se měli více zajímat o to co se kolem nás děje, že ne všechno co říkají autority musí být pravda, jestli je zbytek pravda nebo ne to už přece neni tak důležitý, to ví jen bůh tam nahoře :D ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Jistě nejdřív si řeknete pfff to je blbost pouze spekulace, ale pokud ty spekulace jsou podloženy pravými důkazy, tak se z toho stává realita čili pravda a to se v tomto dokumentu také každý dozví. ()

Reklama

Reklama