Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka, která díky poruše auta odbočila do malého městečka, zjišťuje, že její příjezd byl předpovězen o století dříve uznávaným farářem. Součástí předpovědi je i to, že tato dívka má být součástí jeho strašného znovuzrození. (darek kartac)

Recenze (58)

Mayki 

všechny recenze uživatele

Už stokrát ohrané téma, kdy kvůli poruše auta se hlavní hrdinka ocitne na neznámém místě s podivnými lidmi. Staré téma, nesmyslná zápletka, hektolitry krve a horor je na světě. Kam se poděly staré dobré horory co měly hlavu i patu a postavy se v něm chovají logicky? Co třeba ta reportérka? Sotva se potká s hlavní hrdinkou a už je s ní nejlepší kamarádka. A ti ostatní lidi? To moc nedomyslely. Prostě jen další ze stovek krváků bez myšlenky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horor, který silně připomíná dobře známou sérii 'Kukuřičné děti'. Opět vesnice plná fanatiků pořádající rituály v kukuřičném poli. A tak nevím. Mám to brát jako vykrádačku a nebo se jen režisér a scénárista v jedné osobě inspiroval. Neznat název snímku řekl bych, že se jedná o další epizodu z této série. Má to stejnou atmosféru, stejné tempo, stejné napětí, no zkrátka všechno. Pravda, jen ony děti vystřídali dospělí. O špatný snímek se však nejedná. Celkový dojem jen kazí špatné digitální efekty, ale to je na videofilm zcela běžný jev. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jaimie Alexander to měla vážně blbý, když zavítala do zapadákova jménem Hope. Než se stačila rozkoukat, byla na kříži, hned na to ji chtěl chlípný kněz otěhotnět a chudák holka s náboženskými fanatiky bojovala seč ji síly stačily. Když byla označena podle místních obyvatel za vyvolenou, tak pro znovuzrození kdysi ukřižovaného a upáleného fanatického kněze, si musela vytrpět své. Není mně jasné, jestli jsem viděl hororovou komedii nebo vážně míněný horor. Nekecám, ale nešlo to rozpoznat. Jedna komická scéna stíhala druhou, a už od okamžiku legračního obživnutí před sto lety zabitého kněze v podobě jakéhosi strašáka z pole se slaměnou hlavou, šlo smích jen stěží zadržet. To však nebylo všechno a režisér pokračoval v nastaveném trendu až do konce, kdy vrcholem byl útok digitálních vran symbolizující duše prokletých na vesničany. Pod titulky však nebyl podepsaný Hitchcock ani Seltzer s Friedbergem. Velké plus bych viděl v nepolevujícím tempu a urputné snaze navodit nějaké to napětí, které však bylo nejednou shozeno nějakou nechtěně legrační scénkou. O Jaimie Alexander v hlavní roli se dá směle prohlásit, že byla téměř nesympatická, kráska Hudson Leick se v roli reportérky moc ve filmu neohřála a Chloe Moretz hrála celkem soustředěně. Mužské party byly o něco zajímavější. Brian McNamara v roli šerifa byl solidně vyšinutý, největší hvězda filmu Nick Chinlund v roli fanatického kněze sice měl tendenci přehrávat, ale vzhledem k tomu, že ve filmu byl jen na začátku, tak toho víc nestihl a chlípný kněz Ethan Phillips byl taky solidní materiál. Kdyby tenhle horor rozeznal hranici mezi hororem a parodií na něj, určitě by vyzněl lépe. Takhle je to rozpačitých 60%. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak to som si vám pustil neskutočne prekvapujúci kúsok! To si vám ide jedná ženska v Amerike po diaľnici a viete čo sa jej stalo?? Neuhádnete! Ono sa jej pokazilo auto! Wau! A čo asi spraví? Ďalšie prekvapko, zíde z diaľnice a hľadá pomoc v malom mestečku, kde miestna populácia aj vrátane miestnych akváriových rybičiek nepresiahne hodnotu IQ scenáristu a režiséra v jedne osobe (nie žeby bol na tom on až tak dobre..). A v tom mestečku, keďže tam majú všetko možné od kukuričného poľa cez bláznivú reportérku až po miestnu temnú legendu, samozrejme okrem súčiastky potrebnej na jej auto, musí ostať. A neuveríte, ale istá veštba toto všetko predpovedala. Normálne asi spadnete všetci na zadok, keď s úžasom zistíte, že všetci v meste sú príslušníkmi nejakej sekty a z nej chcú spraviť matku ich znovuzrodeného vodcu. A teraz vážne, prekvapujúce na tom všetkom je, že všetky tie žánrové klišé sa striedajú bez toho, aby sa objavila aspoň nejaká snaha o obmenu či aspoň miernu modifikáciu (ak nepočítame, že útočiace vtáky nie sú čajky, ale vrany a že v kukuričnom poli neúradujú zasraní fagani, ale dospelí výrastkovia). A divák si stále povie, že teraz konečne bude niečo aspoň trošku originálne a ono to zas nie je. Odhliadnúc od tejto "maličkosti" sa s vypnutým mozgom dá film dokonca aj dopozerať a to bez vážnejších dôsledkov na tráviacu a vylučovaciu sústavu... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, další šílené městečko co do něj vjedete už se nevrátíte. Lidi posedlý nákým kultem co musí obětovat každého a ještě zplodit potomka za určitý noci. Do toho tam přijede reportérka a posléze mladá žena co nedávno přišla o dítě. A hon na čarodějnice může začít. Docela to mohli líp zpracovat víc krve a napětí a mohl z toho být povedený horor, takhle jen slabší průměr. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama