Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako že mám Deppa a Burtona fakt rád a filmy kde spojí síly jsou pro mě vždy pecka, tak tenhle nenápadnej film co vznikl o rok dříve si co do atmosféry a napětí se slavnějším snímkem slavné dvojice utřel zakrvácenou čepel a cynicky se usmál, jelikož prostě ví, že je mnohem temnější a díky absenci zpěvu pro mě i lepší...Sakra nevěřil jsem ale je to tak. Tohle je pravej Sweeney Todd jak má být a já tleskám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky zasadené do upršaného Londýna dávno minulého obdobia, ktorý vďaka počasiu dokáže vyvolať tu správnu pochmúrnu atmosféru. Po prvej gore scéne som si myslel, že "Sweeney Todd" bude celkom slušný nárez, ktorý ponúkne tu správnu dávku násilia. Bohužiaľ, nestalo sa, pričom všetko takpovediac zostalo v akejsi rovine "0". Čiže krv áno, no detailný záber nie. Inak musím skonštatovať, že "Sweeney Todd" je vskutku pozerateľný TV slasher, ktorého najsilnejšou stránkou je jednoznačne príbeh či samotná pointa: naučiť sa holiť sám - 65% ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Pravá a nefalšovaná špína Londýna. Vylíčení příběhu o vraždícím holiči pro změnu ve stylu syrového minimalismu jen vítám a samotný Ray Winstone je zatím nejlepší Sweeney Todd, jakého jsem doposud měla možnost vidět - a ostatně, i zbytku obsazení patří pochvala. Speciální uznání zasluhuje celým filmem prostupující, neokázalá, a právě proto působivá melancholie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Místo na okoukané efekty a rádoby cool vzhled vsadil Moore na drsnou realitu špinavé Anglie a vynikající herce. Ray Winstone s přehledem strčí do kapsy většinu hollywoodské A třídy a předvádí pravděpodobně nejlepší herecký výkon, jaký jsem letos viděl. V rámci televizní produkce je Sweeny Todd maximum, kterému se vyrovná jen máloco. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, přestože jsem nedávno přelouskala knížku a člověk by tam našel i víc než deset rozdílů.. Nicméně musím ocenit, že tu šli docela do hloubky a dokázali vysvětlit, kde se v něm brala ta potřeba vraždit, přestože to byl jinak velice solidní a humánní člověk. Ze začátku jsem sice myslela, že vzhledem k množství krve to ani nedokoukám, ale s pár minipřestávkami jsem to zvládla a jsem ráda, protože v závěru jsem pocítila takové to uklidnění, že se příběh správně završil a přestože jsem si Sweeneyho vykreslila trochu jinak, tento se mi líbil taky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)
  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)

Reklama

Reklama