Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Thriller žánrového špecialistu Gregoryho Hoblita Smrť on-line pripomína témou i spôsobom spracovania súčasné americké kriminálne seriály, zblízka sledujúce prácu polície. Zaoberá sa novým typom zločinnosti a zároveň poukazuje na mravné zlyhanie modernej spoločnosti. Okrem napínavej zápletky a vcelku vierohodného zobrazenia udalostí, tak autori narážajú na dôsledky, ktoré so sebou zneužitie internetovej siete prináša a šantia ich do krajnosti. Významnú úlohu hrá atmosféra daždivého a studeného oregonského mesta Portlandu, kde mimochodom skutočne sídli spomínané oddelenia FBI. Má to dobrý dej a až skoro dokonca filmu by som si nedokázal vraha tipnúť. Predstaviteľka hlavnej úlohy bola dobre vybraná a herečke dobre sedla. Na môj vkus to bolo naozaj vydarené. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Neviem, je možné, že sa nejakým spôsobom znižujú nároky na dobrý film, ale mne sa tento páčil. Nadpriemer je to istý. Je to veľmi pútavá, záhadu nestrácajúca vecička. Okrem toho, keď sa zamyslíme nad zmyslom daného príbehu, uvedomíme si, že je z väčšej časti pravdivý a tým aj znepokojivý. Hlavná hrdinka sa nespráva iracionálne, to je obrovským plusom filmu. Rovnako ako aj Diane aj Billy svoju rolu zvládol skvele. To sa však nedá povedať o podaktorých vedľajších postavách. Celkovo film pôsobí zaujímavo, napínavo. Je však na môj osobný vkus málo dynamický. Je to síce thriller ako má byť, ale troška akčnosti by mu nevadilo. Soundtrack je príjemne počúvateľný. Určite sa nájde chvíľa kedy si ho pozriem znova. 65% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený thriller o morbiditě lidské povahy, o fascinaci cizím utrpením, o ochotě přispět svou troškou do krvavého mlýna něčí bolesti. Málo platné, máme to my svině v sobě a nemyslím, že by film byl vzdálený realitě: určitě by se na stránky se smrtí v přímém přenosu přihlásila spousta úchylů, šmejdů i jinak normálních lidí, nechyběly by cynické až kruté postřehy přihlížejících, zodpovědnost veškerá žádná. Scénář mohl trochu přitlačit na pilu, umím si představit sympatičtější obsazení, inovativnější režii... ale na druhou stranu ani nemám důvod k nějaké zdrcující kritice a plivání žluči. Film byl napínavý jak gaťky s příměsí elastanu, měl myšlenkový přesah, nenudil. Ke čtvrté jiskřičce chybí málo, možná stačilo vypustit to "ty, ty, ty!" na zlé, ošklivé piráty. 67%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady průměrných thrillerů, který se snaží diváka zaujmout hrou na kočku a na myš. Tu kočku bohužel ani chcípnout neuvidíme, ale za to máme šanci shlédnout solidní smrt v nádrži s kyselinou. Tato scéna je asi nejlepší z celého filmu. Ty první dvě úmrtí jsou nic moc. Vlastně se můžeme jenom domnívat co se děje pod kůží obětí, ale navenek vidíme jen umělou krev. D. Lane zachraňuje svým umem alespoň průměrnou úroveň snímku, což jí dalo velkou fušku. Konec filmu se už změnil jen ve frašku a bylo vidět, že tvůrcům došla inspirace.SPOILER: Nic proti, ale borka vysící metr a půl od země se tam tři minuty houpe na provazu těsně nad drtičem, rozhoupaná se zachytí dřeva, vrah se jen dívá a směje se a..... dál se nebudu rozepisovat.KONEC SPOILERU. Prostě ten konec byl otřesný a připomínal spíše komedii. 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama