Reklama

Reklama

Americké akční filmy přelomu osmdesátých a devadesátých let měly jednu ikonu (Schwarzenegger), řadu různě populárních představitelů (Stallone, Norris, Seagal, Lundgren) a jednu hvězdu. Jean-Claude Van Damme na sebe poutal pozornost diváků i médií, neboť měl charisma, fyzické dispozice i životní příběh jak z filmu. Coby herec haněný a podceňovaný, ale zároveň nezapomenutelný a nepřekonatelný. Coby osobnost vysmívaný a vláčený bulvárem, ale přesto milovaný a obdivovaný. Film JCVD je mnohovrstevnatá hříčka, kde muž s titulními iniciálami hraje stárnoucí hvězdu jménem Jean-Claude Van Damme. Na hraně fikce, improvizace a sebereflexe se odvíjí vtipná i dojemná óda na uhrančivost béčkových filmů, lásku ke hvězdám, a především na mnohoznačnou centrální postavu... Francouzský scenárista, režisér a herec alžírského původu Mabrouk El Mechri začínal natáčením autorských krátkých filmů. V roce 2005 dokončil celovečerní debut Virgil. Toto humorné melodrama o odstrkovaném a životem těžce zkoušeném podřadném boxerovi jako by předznamenávalo režisérův druhý snímek JCVD. Mnohovrstevnatá filmová hříčka z El Mechriho učinila hlavní filmový objev roku 2008 a stala se vyhledávaným artiklem nejen žánrových přehlídek, ale také progresivních mezinárodních festivalů, jako jsou Toronto, Mar del Plata či Rotterdam. Věhlas filmu režisérovi zajistil také nabídky na práci v Hollywoodu, z čehož vzešel jeho nadcházející projekt, akční thriller S ledovým klidem, v hlavních rolích s Henrym Cavillem, Brucem Willisem a Sigourney Weaverovou. (Česká televize)

(více)

Diskuze

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

71%? buď jste se totálně zbláznili nebo jste prostě fanoušci Van Damma a dáte 5 hvězd každýmu jeho filmu... totální hovadina, naprostý nesmysl... 96 minut nudy. Takový propadák jsem od něj ještě neviděl.

na příspěvěk reagoval marlboro

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Dal bych klidně pět, ale ten dabing burana zbytků pro prasata mně to úplně znechutil...

TetaJane

TetaJane (hodnocení, recenze)

Mně se ten film moc líbil, protože to bylo uplně něco jiného než to, na co jsme od Jeana zvyklí. Ta scéna, kdy vyjede nahoru z kulis a hovoří svůj monolog byla prostě jako ze života. :)

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Nadávam preto, že som nasratý. Van Damma mám rád, ale serie ma, že sa dal nato nahovoriť. Teším sa na US4.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

jacksparrow2: Vidíš to. Nadáváš, ale pointu jsi pochopúil. Pointa je ta, že život takový hvězdy může stát za celkem solidní h..vno. A to tam ukázala perfektně. Osobně mi přišlo nejvýstižnější to ukončení, kde ukázali ideální a reálnou verzi zatčení. Masakr. Jinak máš pravdu. Celkem nuda. Ale taková realita bejvá.

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Zaraď si to kam chceš, bol to prepadák, aj čísla o tom hovoria. Komédia? Nejako si neviem spomenúť na ten vtipný okamih. Ale možno celý ten film bol myslený ako vtip.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Zdravím, piráte. Není trošku mimo chtít od filmu s označením Komedie / Drama / Krimi nějakou akční řežbu? Stačí si přečíst anotaci.

jacksparrow2

jacksparrow2 (hodnocení, recenze)

Strašná nuda. Kto si myslí, že uvidí akčný film, nech na to zabudne. Psychologická trapárna jak vyšitá. Vezmite si k tomu fľašu rumu, lebo nevydržíte až do konca. Ešte aj reklama s Chuckom Norrisom je lepšia než toto. Aby som mu nekrivdil, musím povedať, že párkrát si tam kopol, ale za veľa to nestálo.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Hodně vydařený snímek s vymyšlenou zápletkou, o herci, kterého můžete buď milovat, nebo nenávidět.

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

No bylo to fajn,myslím že JCVD chtěl diváky nechat rochu nahlídnout do sebe,zajímavý

Formal

Formal (hodnocení, recenze)

Celkom fajn film, ktorý ma už aj uroveň formatu A ... ale stale je to Vandamovka :) ale ja som spokojny !

divi7

divi7 (hodnocení, recenze)

Jako malej kluk jsem byl do Jeana-Clauda a jeho "Béčkových akčňáků" blázen. Dvojitý zásah byl asi můj nejoblíbenější. Když jsem si po čase četl o tom,že jeden z mých oblíbených hrdinů natáčí nový film a že ten film má být z úplně jiného soudku,než co jsme u něj byli doposud zvyklí,moc jsem tomu přechvalovanému veledílu nevěřil,ale i přesto jsem se těšil.Když jsem JCVD konečně zhlédl dal jsem zapravdu přechvalovaným článkům.Můj akční hrdina z dětství natočil opravdu něco, na co u něj nejsme zvyklí a naprosto v tom něčem vyniká.Tentokrát jako opravdový herec v opravdovém filmu.

SGJ.ONeill

SGJ.ONeill (hodnocení, recenze)

Tak se brzy dočkáme vydání české verze na DVD.Film už je na DVD nadabovaný.V českém znění J.Šťastný.(Van Damme)

JFL

JFL (hodnocení, recenze)

j.hanys : Práva na vydání DVD vlastní SPI, kteří se už macešsky zachovali k uvedení filmu v kinech, takže těžko říct.

Smyk

Smyk (hodnocení, recenze)

daEmoNickY :bez do rite,tady si nemuze clovek ani pokecat :)

Makky

Makky (hodnocení, recenze)

daEmoNickY: Riadny jebo. Radšej hovor k veci (k filmu) a komplexy si rieš cez poštu

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

@Smyk nevypadas na to ;) . .... Mas avatara JCVD a rikas ze je to super film = > sebechvala .

Smyk

Smyk (hodnocení, recenze)

daEmoNickY :já se přece nechválil (nepochopil jsem jak si to myslel),jen hodnotím film totˇ vše.

okkac

okkac (hodnocení, recenze)

Já myslel tu údajnou vystřiženou scénu, ze které je ta poslední fotka v galerii.

okkac

okkac (hodnocení, recenze)

Aha, tak to jo. Snad bude nekde k videni, pac JCVD je dobrej film, ale akci krome zacatku necekejte, tka by mne tak akcni scena zajimala.

JFL

JFL (hodnocení, recenze)

Re: okkac Je to fotka ze scény, která v závěrečném sestřihu filmu není, ale byla natočena a objevuje se v prvnim traileru z doby, kdy ještě nebyl film dokončen.

okkac

okkac (hodnocení, recenze)

Co tam dělá v galerii ta poslední fotka? Vźdyť do toho filmu nepatří, což lze vidět i díky jiné vizualizaci, než u ostatních fotek.

cwapik

cwapik (hodnocení, recenze)

i kdyby to byla blbina, má to jasnejch 5 hvězd. Ale ona to blbina není a dokonce i van dammeovi dialogy davaj smysl!! prostě je zpět!

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Tak tohle byla bomba. Van Damme se vrátil a natočil vynikající film.

JFL

JFL (hodnocení, recenze)

JCVD nakonec bude i v ceskych kinech! Nekdy v prvni pulce tohoto roku to uvede Artcam. Jen skoda, ze to predchozi majitel prav pro CR zazdil, takze to uz vetsina lidi sjela v ripu. Takze budte "aware" a jdete na to do kina!

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

sice jsem nikdy neviděl žádný van dammův film celý, ale ta úvodní akční scéna je ta nejlepší, jakou kdy natočil .................. ;)

B2K: bla bla blaaaa takový plácání ani nestojí za to, aby ti to někdo vyvracel

tomik: nechal poslat 400kUSD na účet svýho právníka, ze státní kasy

Související novinky

Bruce a Sigourney jako soupeři?

Bruce a Sigourney jako soupeři?

05.08.2010

Bruce Willis se zřejmě snaží trumfnout Nicolase Cage v počtu přijatých filmových rolí. Začátkem září poletí do Španělska a svěří se tam do rukou Mabrouka El Mechriho, pro kterého se drama JCVD stalo… (více)

Jessica Alba jako Bond v sukních

Jessica Alba jako Bond v sukních

29.11.2009

Zdá se, že Hollywood ji už odepsal (dokonce se mluví o restartu Fantastické čtyřky v dospělejším tónu a s jinými herci, ve třetím „fotrovském“ filmu Little Fockers na ní zbyla jen vedlejší rolička),… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Seagal vs. Van Damme?

Seagal vs. Van Damme?

17.04.2009

Jean-Claude si přečetl pár pozitivních recenzí na svou usoplenou zpověď JCVD a nabyl dojmu, že je opět na vrcholu a může si dovolit odmítnout Slyovu nabídku na účast v The Expendables. Vzápětí… (více)

Reklama

Reklama