Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nejprve chci říct, že umění Annie Leibovitz vysoce respektuji a rozhodně se mé hodnocení nevztahuje na její osobu či tvorbu. Čistě jako dokument ovšem Život v Obrazech zklamal. Každé téma, a to i ta závažná jsou pouze naťuknuty a do příčiny, natož pod povrch se tvůrci respektive sestra pozorované Annie vůbec nepouští. Je to škoda, jelikož z i takto strohých informací je více než jasné, že život Annie by vydal na několik desítek hodin opravdu zajímavých dokumentárních materiálů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokument o poprednej predstaviteľke súčasného foto-umenia. Aspoň jednu z jej fotografií určite videl takmer každý. Málokto však vie, že práve Annie Leibovitz je ich autorkou. A keď nám dokument popri strohom sumarizovaní jej života predstavuje kolónu a sériu jej majstrovských výtvorov, nemohol som uveriť, že všetky tie preslávené fotografie má na svedomí jeden človek. Stručný príbeh je venovaný každej z fronty týchto fotografických snímok, potešia výpovede známych (a u nás aj menej známych) osobností, chýbalo tomu však väčšie nasadenie a osobného priblíženia života samotnej Annie. Zaujímalo by ma, či má svoje perfekcionistiské oko poistené. 80%. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přešťastný v roce, kdy Bruce "Boss" Springsteen vydal svoje multiplatinové album "Born In The USA" a Supraphon jej nám fanouškům velice aktuálně přivezl do socialistických obchodů z dalekého Západu, jsem asi poprvé zaregistroval paní Annie Leibovitz. Obal alba s Bruceho zadnicí v leviskách 501 před americkou vlajkou toho vypověděl o umělci a albu mnohem víc než cokoliv jiného...Dalo by se říct, že Annie je úžasná ženská, která fotí. Ale to jak fotí, to je teda něco. Z její fotky vždycky sedám a dlouho pak si v hlavě srovnávám cože jsem to vlastně viděl...Možná toho dokument neodhalil ze soukromí tolik, kolik by si čtenář bulvárních plátků přál. Bulvár díkybohu nečtu a asi proto se mi dostalo přesně to, co jsem čekal. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle vlastně není dokument. Je to jen audiovizuální profil. Dozvěděl jsem se pouze základní bio fakta. Annie Leibovitz prošla nejlepším hudebním obdobím (nepočítaje dekádu před tím), stále byla a je v úzkém kontaktu s vrcholným showbyznysem, a proto jsem čekal nějaké inside příběhy. Buď z časopisu Rolling Stone či turné Stounů. Nějaké epické vyprávění jak byl Richards nehorázně na močku někde v hotelovym pokoji s tuctem šlapek. Dál její pocity ohledně fotografování Lennona před jeho smrtí nebo aspoň něco z focení tolika celebrit a zajímavých osobností. Přece musí mít plno "zábavných příběhů z natáčení". Bohužel... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Annie Leibovitz představuje světový pojem v oblasti fotografie, a pokud by šlo pouze o osobnost, o které dokument vypráví, bylo by to bez diskuze na pět hvězdiček. Potíž je v tom, že film sám o sobě je poněkud rutinní jednorozměrnou reklamní záležitostí, protože rezignuje na zdravý kritický odstup a vyžívá se ve světě celebrit, které si pochvalují, jak dobře fotografka zvládla nafotit jejich exteriér a pohladila jejich ega. Hrdinka filmu je ztvárněná jako další umělecká celebrita a plastičtější obrázek o ní si nemůžeme vytvořit. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama