Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi bráchu/tetu/strejdu/mámu/tátu atd, tady máte přes držku. Ničim originální a nijak překvapující zpracování snad nejohranějšího motivu v dějinách kinemtaografie, kterým pomsta rozhodně je. Tahle pomsta ještě k tomu hraničí s rodinným a osobním dramatem a můj šálek kávy v podobném případě není ani pomalý styl vyprávění. Jenže je tu velikánské ALE a tím jsou herci. Scott Cooper není zrovna zavedená značka a scénář také nesliboval nic výjimečného, ale přesto se pod film upsal zástup hereckých veličin, za které by leckterý producent vraždil. A právě oni, byť často trestuhodně nevyužití, povýšili Out Of The Furnace do kategorie nadprůměru. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle příběhy o pomstě a tak jsem si pošmákl. Bale hraje přesně ten typ postavy, kterou miluju a pro mě podává, v rámci žánru, maxímálně přesvědčivý výkon. Woody má tyhle psychopaty rovněž v malíčku. Celkově je obsazení špičkové. Trošku mě neseděl Forest a to jsem tedy rozhodně nečekal. Scott Cooper po pro mě špatně přijatém Crazy Heart překvapil a ukázal že v něm třímá potenciál. U příštího filmu se tedy opět setkáme. 75% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ono je pěkné, když tvůrci obsadí do filmu tolik známých tváří – hlavně když na ně mají prachy a doufají, že jim to vydělá prašulky rychle zpátky – jenomže když příběh i finální zpracování stojí víceméně za hovno, tak z „hovna bič neupleteš“…a nakonec proděláš. Což se taky stalo. Naprosto promarněný potenciál – za celý film jsem narazil asi na tři – čtyři zajímavé scény (pasáže), zbytek naprosto o ničem (dva slušné pěstní souboje, dvojité zabití v lese, samotné finále + ta bouračka na začátku). Jinak jen tuna nudných dialogů, doslova slimáčí tempo mě uspávalo. No a jediná postava, která stála za větší pozornost, byl ultra zmrd Woody Harrelson…50% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já bych to opět rozčlenila, tenhle vlastně velmi ponurý, šedivý film, první třetina tak nic moc, druhá zajímavá, třetí skvělá. Pro Balea mám slabost, tudíž budu možná mírně neobjektivní. Jeho postava trestaného chlapa, jeho provinění, návrat a hledání bratra, jeho výraz v očích, to bylo velmi uvěřitelné. Taktéž záblesky ohně a zoufalství nad životem u jeho bratra, Caseyho Afflecka. Sam Shepard, ten kdysi charismatický chlap, zestárnul, ale s grácií sobě vlastní. Prakticky jediná žena ve filmu, Zoe Saldana, takřka nenalíčená, byla přesto nádherná. A perličkou byla hudba. Já vím, že Eddie je výborný, ale tady byl úžasný,hudba vše skvěle podtrhla. Zážitek za čtyři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú tu cool herci práve v kurze (Bale, Affleck) a staré badaass páky (Harrelson, Dafoe, Shepard, Whitacker) a sakra dobre sa na nich pozerá. Nevadí ani tona klišé, keď si Bale kupuje drogy, máme totiž už všetci vtáky v prdeli. Väčšina z hercov má divné účesy, že by sa z toho aj Cage posral. Ideálny polnočný film v tv po hustej opici. Symptomatická obžaloba vojny v Iraku. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama