Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Greg 

všechny recenze uživatele

Povedená vánoční komedie se skvělou Reese Witerspoon a vynikajícím Vincem Vaughnem. Přestože jsem viděl už o hodně lepší komedie, docela jsem se u této pobavil a za ústřední dvojici si film zaslouží určitě další hvězdičku navíc. Co mi na filmu vadilo, byl docela fádní a předvídatelný scénář a ani některé scény nebyla tak vtipné, jak asi měly být. Od této komedie jsem čekal víc, než mi nakonec nabídla, ale jak už jsem psal, za ústřední dvojici si zaslouží lepší hodnocení. ()

carly 

všechny recenze uživatele

film začal trochu zvláštne, ale budiž, museli nám hlavných hrdinov nejakým spôsobom predstaviť. v momente, ako sa odvysielala reportáž z letiska sa film zmenil na bláznivú komédiu. to nie je úplne moja šálka kakaa, ale zabávala som sa. lenže po dvoch tretinách bol strih a ja som mala pocit, akoby niekto prepol kanál na úplne iný film. už som nesledovala komédiu, ale vzťahovú drámu. a tá sa teda nepodarila vôbec. trochu ten katastrofálny prechod zachránila posledná scéna. ale inak je tento film len ďalším dôkazom, že z jedným zadkom sa na dvoch stoličkách sedieť nedá. plus Reese a Vince majú medzi sebou asi toľko romantickej chémie ako práčka s umývačkou riadu. ale moja mama si príjemne zdriemla. a to kvalite tohto snímku tiež hovorí svoje ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy je to tak trapné (Reese v nafukovačce vs. děti s pochcaným těhotňákem), až jsem se musel smát. Povětšinou jde ale o přehlídku mlácení suchého klasu, v němž už nezůstal ani ždibec atmosféry nebo chemie mezi postavami. Posledních 20 minut s morálními hodnotami pod každým lístkem jmelí samozřejmě k zblití. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie? Sám od sebe bych do toho snad ani nešel. I když, Vinbce Vaughna mám dost rád a připadá mi jako dobrý komik (to je asi tím jeho vzrůstem), je to takový milý buránek :-). Reese Witherspoon mi už dlouho nic neříká, vlastně od dob, kdy se z té nádherně baculaté krásky z Velmi nebezpečných známostí stala obyčejná vyhublá blonďatá tuctovka. A nakonec jsem zjistil, že se ke svému překvapení dost často směju a k ještě většímu překvapení, směju se celý film, ne jen na začátku. I když samozřejmě, celý ten zážitek kazil kýčovitý až trapný fakt, že nakonec "dobro" zvítězí, vždyť jsou ty vánoce. Dobře, nepozvracel jsem se, jen mě párkrát natáhlo. A přitom se mi ten začátek tak strašně líbil - vždyť vánoce jsou přece (alespoň toho má každý plnou hubu) o klidu a míru, je snad něco špatného na tom, že si ten klid a mír chce ústřední pár užít na Fiji a ne se svéráznými rodinami? Ona ta rodina občas přeci jen není všechno. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Na to čo som čakal..čo bola otravná, nezaujímavá vianočná komédia som bol prekvapený...tvrdší čierny humor skvelý Vaughn a Witherspoon - jej moment na nafukovacom hrade je skvelý...jasné príjdu tu tie klišé a v tej zapláve skvelých cameo - najmä Jon Favreau to až tak nevadí...jedná z tých lepších vianočných komédii, ktoré boli v posledných rokoch natočených ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Na psaní scénáře se se svými vzpomínkami podíleli i představitelé hlavních rolí. (Greg)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama