Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s dějovou záplekou, akčněji pojaté a velice dobře paroduje některé filmy. Např. 300: Bitva u Thermopyl. Další plus za Vadera, bylo to milé překvapení. Nicméně autoři se pak jakoby rozjedou a do filmu naplácají tolik nelogických věcí, asi doufají že divák si toho nevšimne když bude unášen akční jízdou. Jednička byla propracovaná, vše do sebe zapadalo, ale tady ne...jasně vidíme že je muzeum plné kamer a hlídačů, nicméně když se to večer rozjede, ani jeden z nočních hlídačů se neobjeví. Divné že? Když letadlo proletí obrovským proskleným oknem je divné že se nerozezní alarm, v takovéhle době je všechno pod poplašňákem a divím se že by se nezpustil když se v muzeu děje takovíhle brajgl. Není vám divné že v prvním díle Stillera zaučovali do poviností hlídačě (dát dinosaurovi kost atd) aby byl v muzeu pořádek a oživlé figuríny nedělali bordel a on si pak odejde a na noc je tam kdo? Přeci než odešel si musel za sebe zaškolit náhradu, ale o jeho náhradníkovi tam není ani slovo, dokonce to ani nevypadá že by se jeho náhradník snažil něco dělat se stěhováním a bez nočního hlídače by to muzeum dlouho nevydrželo. Dále je tady otázka jak celé oživování funguje, pokdu ožijí i obrazy a prapodívné sochy, neměla by ožít i samotná Stillerova baterka :)? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se, i přes tu exkluzivní přeplácanost, pobavil. Dvojka je doslova zahlcena množstvím oživlých historických postav, až film místy ztrácí na přehlednosti, ale ta síla špičkových digitálních triků, která se valí minutu po minutě na diváka, je strhující. Ben Stiller už nedělá hlídače v muzeu, ale věnuje se podnikání, a záhy se dozvídá, že jeho staré muzeum je v rekonstrukci, a to znamená, že staré dobré postavičky putují do starého železa a budou nahrazeny zajímavějšími exponáty. Sympatické postavy z jedničky jsou celkem upozaděny a velký prostor tentokrát zaujmou desítky nových historických postav, at už kladných (slavná pilotka Earhart, Lincoln), nebo záporných (Al Capone, Ivan Hrozný nebo Bonapart), a tady nastává problém pro dětské diváky, kteří bez alespon základních dějin nepochopí řadu dobrých gagů, které právě těží se znalosti historie dávné i nedávné. Do hry navíc vstoupí faraon (Hank Azaria), který za pomoci kouzelné desky touží oživit svou prokletou armádu a ovládnout tak svět, a tak dojde ke strhující bitvě o záchranu starých muzejních kousků, ale potažmo i světa, která se ovšem nebere vůbec vážně. Některé osvědčené gagy se vrací (fackující opice) a přibyly i gagy velmi nápadité s oživlými slavnými obrazy nebo fotografiemi a sympatičtí rapující amoři, stojí za to vidět. Počínající románek Bena Stillera s pilotkou Amy Adams byl citlivě natočen. Dodávám, že film má dynamické tempo a režisér Shawn Levy se vybičoval k obdivuhuhodnému výkonu a upletl polkračování, které svého předchůdce v pohodě strčí do kapsy. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je to to samé co jednička, ale proč jsem nedal tolik co u jedničky? Jednička ač se to nezdá neměla tolik logických děr a trapností jako dvojka. Dvojka je velká, je akčnější , ale je kupodivu plošší a trpící syndromem "dalo se z toho vymačkat více". Je tam komplex několika muzeuí a postav je tam dost na použití pro obě strany. Jenže pak se vyfuckuje Lord Vader a všude létají malí BeeGees. Ve skrz naskrz je dvojka prolezlá infantilním dětinským humorem jaký je možno vidět např. v Pink Pantherovi což je shodou okolností také film od Levyho. No a tak je tam opět scénka se špatnou výslovností anebo fackovací scénka. Být člověku 10 let tak lítam v oblacích. Jenže takhle je tam pro dospěláka krásná Amy Adams (sakra to je prdelka :-)), nepoužitý Owen Wilson a jeho Římánek a jeden ze Superbad. Stiller se asi připravuje na Zoolandera, protože v poslední době hraje jako postižený. Bene my chceme Dereka! Kašli na Muzeum! Modní mola rulezzz! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel sa ešte tváril, že má aj čosi ako príbeh, dvojka na to totálne rezignuje a "scenár" (úprimne pochybujem, že nejaký vôbec mali) už pracuje len s nejakou od boku nastrelenou chabou zápletkou a okolo nej vŕši viac či menej vtipné skeče a improvizácie. Tam, kde kvôli trikom musela byť nejaká premyslená koncepcia (Mr. Thinker, Lincoln, geniálna scéna v galérii), je to náramne zábavné. Improvizácie sú však väčšinou hluché, zúfalo nevtipné, ba trápne (Hill, Hader, preboha, odkiaľ sa títo nudní ľudia vzali? - žeby zo sračky zvanej Superbad?!), jediným svetlom v tejto temnote je skvelý Hank Azaria (to, ako utrie Darth Vadera, nemá chybu). Stiller sa očividne nudí, ale našťastie má žiarivo očarujúcu Amy Adams, kvôli ktorej si film zaslúži o hviezdičku viac. Hej, a má to veľmi slušné triky, dravé tempo a Alan Silvestri hrá, akoby si nevšimol, že toto nie je dobrodružný veľkofilm za 200 miliónov dolárov, ale "iba" rodinná komédia. 5/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama