Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

MM11 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito má svůj svět a Roald Dahl zrovna tak. Jen by mně zajímalo, kolik diváků takovou podívanou přijme s kladným smýšlením. I kdybych DeVita stokrát obhajoval, musím mu přiznat pár stupidních a nechutných scén, jenž nemají ve filmu vůbec být. To ostatní je strašně infantilní, svým způsobem roztomilé, ale bohužel jen málo zábavné. Mara Wilson to trochu vytáhla. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já za to nemůžu, mě to baví. Nikdy nechybím u televizní reprízy. Tahle rodinná komedie je ve svém žánru jedna z těch lepších. Má to hromadu vtipu, ale i dojemných scén. Pam Ferris je jako ďábelská ředitelka Trunchbullová naprosto famozní. Je to nejlepší postava filmu. Výborný je i Danny DeVito. Ten příběh mě prostě potěší vždycky. Ačkoliv jsem od Dahla nic nečetl, vím, že je to asi dost dobrý spisovatel. ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Dahl bol jeden z autorov môjho detstva. O filme som paradoxne dodnes nemal ani poňatia (a to už je údajne aj remake). Ak by som bol dieťa, film by na mňa pôsobil "desivo", pre moje dospelé ja je to ale vtipný a celkom chytľavý bizár. DeVito už vtedy pôsobil dobre divne. Z hlavnej záporáčky mi bolo miestami vážne zle. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hm. Co se tady na tom všem nelíbí? Na jedno podívání to byla bezvadná záležitost, která sice rozhodně není nijak objevná, ale taky to není žádný vyložený průser. Když se k tomu přidá moje odvěká fascinace telekinezí, tak je vyhráno. Alespoň na nadprůměr. Nicméně je nutno říct, že Dahlův styl se mi příliš nezamlouvá. 70% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně podle reakce 8 až 11 letých dětí. Moc se jim to líbilo; je přece potěšení vidět jak to schytává tyranská ředitelka školy Agatha Trunchbullová ...A musím přiznat, že jsem se nejednou zasmál tomu, jak zkarikované tu byly některé postavy, hlavně hrubě konzumní rodiče Matildy. Myslím, že z hlediska menšího diváka by to mohlo být klidně i za pět hvězdiček. Zřejmě bych tento film vybral mezi ty lepší, kdybych měl někde na táboře zabavit drobotinu. Opět shledávám, že se výrazně odchyluji od zdejšího průměru hodnocení... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Pam Ferris zůstávala v postavě a děsila děti, i když se zrovna nenatáčelo. Chtěla, aby strach dětí byl před kamerou upřímný. (mi-ib)
  • Během natáčení bojovala matka Mary Wilson (Matilda), Susiue, s rakovinou prsu, které nakonec podlehla. Danny DeVito (Mr. Wormwood) ji navštívil v nemocnici a ukázal ji téměř hotovou verzi filmu, aby viděla svou dceru hrát ještě předtím, než zemře. (Anife)
  • Vzhled Matildiny panenky navrhla sama její představitelka Mara Wilson. Dokonce má i jméno – Wanda. (Anife)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno