Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj zábavného pořadu se odehrává v „rozezpívané“ nemocnici, kam zavítaly hvězdy českého populárního nebe. Parodují oblíbený seriál z období totality Nemocnice na kraji města, jehož autorem je Jaroslav Dietl (1929–1985), a zpěváci vystupují v rolích protagonistů. Takže se tu postupně setkáme s doktorem Blažejem, sestrou Huňkovou, primářem Sovou, hokejistou Rezkem, doktorkou Královou či doktorem Strossmayerem, jemuž propůjčil svůj zpěvní hlas Milan Drobný. Uslyšíte populární písně ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, například Kapitáne, kam s tou lodí (Pavlína Filipovská), Haló, haló, taxi (Helena Vondráčková), To mám tak ráda (Marie Rottrová), Zpívání v dešti (Jiří Korn), Modravé dálky (Karel Černoch) a další. Rozverná parodie složená podle vzoru italského pasticcia připomíná neobyčejnou kreativitu a umělecký význam proslulého televizního scenáristy Jaroslava Dietla, který je známý hlavně díky televizním seriálům Nemocnice na kraji města, Nejmladší z rodu Hamrů, Dispečer, Píseň pro Rudolfa III., Byli jednou dva písaři, Tři chlapi v chalupě, Okres na severu, Muž na radnici, Plechová kavalerie nebo Žena za pultem. Napsal řadu her, některé z nich zfilmoval, případně podle filmu vytvořil následně divadelní hru. Také některé filmy zpracoval i jako seriál a obráceně. Rok před svým úmrtím byl jmenován zasloužilým umělcem. Svůj nejznámější seriál Nemocnice na kraji města vytvořil v letech 1978–1981. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

mardun 

všechny recenze uživatele

Takovy keci tech mlady zde, cekal jsem zabavu atd. Tohle se Vazeni libilo lidem v te dobe a pokud jsi porevolucni dite a nelibi se ti to tak mas na to narok, ale keci jako normalizacni zpevaci za okrajem vkusu, haha kdo v te dobe nebyl normalizacni? ne kazdy poslouchal Kryla nebo Prazsky vyber. Takze klidek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dost šílené. Helence to sice v uniformě sestřičky sekne, scénář sám je ale úděsný... Vtip v tom nehledejte, ale kdo má rád ony slavné a ČT neustále reprízované - Silvestry, jeho srdce zaplesá. Mihne se zde celá řada tehdejších sérebrit, kterým normalizace nevadila a i když asi vnitřně tušili, že to dělají s uměním nemá nic společného, přesto to dělali... Po hříchu se zde opravdu mihl i můj oblíbenec Karel Černoch, který ale sám byl v tom roce 1982 už dávně někde jinde. Zapomněl Popelky i Srdce z plíšku... Ne není žádný důvod toto vidět a ani není žádný důvod toto dokoukat.. Naštěstí ty doby, že v bedně jinak nic večer nebylo jsou doufám navždy pryč... Jedna rouška .* ()

Reklama

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl před hodně lety, ale pamatuju si, že jsem byl nadšený z toho, že svoje oblíbený zpěváky vidím v parodii na tehdy velmi oblíbený seriál Nemocnice na kraji města. Pohodový, vtipný, odpočinkový.... Pokud to bylo natočeno pro Silvestrovský vysílání, nedokážu si představit nic vhodnějšího.... ;-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hudební parodie na Nemocnici na kraji města? Říkal jsem si, proč by ne. Obsazení bylo celkem dobré, ovšem kvalita tu je především jen v těch zpívaných pasážích. Uvidíme tu již bohužel několik nebožtíků (Růžičková, Štaidl, Černoch, Pilarová, Chladil), ale kdyby tu neúčinkovali hlavně Korn, Vondráčková a Rottrová, šlo by to celé do háje zřejmě i po té hudební stránce. Vtipnost tu byla až moc okatě tlačena na úkor kvality, ale tak o tohle tvůrcům ani moc nešlo. Skončit ve trojce v posteli s Vondráčkovou a Rottrovou – to byl v tehdejší době sen poloviny chlapů v republice, stejně jako rozepínání podprsenky Černocké. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě obsazené varietní číslo, balancující na hraně trapnosti a naopak zajímavosti. Potěšila mě paní recepční, ale předělávky písniček, "přeřeky" a vůbec celá koncepce pořadu příliš ne. Češi umí udělat komedii i z horroru a jak jsem tak koukal, tak televarieté i z populárního seriálu. Divím se, že i pod tímto je podepsán pan Dietl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama