Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (5)

NairuWana 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z mejch nejoblíbenějších yuri anime. Dost mě mrzí, že o něm většina yuri fanoušků ani neví, protože to neni typickej mainstream. Líbí se mi vývoj hlavních postav, líbí se mi nápad a hlavně mě dostal závěr. Neni to akční anime a ani si to na něj nehraje, je to prostě spíš povídací sci-fi, který používá netradiční romantiku (k mojí radosti tu lesbickou) jako nástroj k vývoji postav. Stejně tak jsem ocenila trochu jinou kresbu, která neni zas až tak typická a dokonalá. Aneb zase jeden z těch kousků, kde je důležitá otázka "Co tě dělá člověkem?". ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Před pěti lety tsunami srovnala s mořem jeden málovýznamný ostrovi. Jedinou přeživsí byla Mari Wakatake. O katastrofě však vyprávět nemůže, neboť si ji nepamatuje. Po letech ji babička poílá studovat lehce snobskou dívčí střední školu. Mari není ani trochu nadšená a je rozhodnuta, že je ze školy uteče. A její konfrontace se studentkou "Dokonalou" Senkódži Hagino, jí důvod zůstat taky nedala... Žánr - Blue Drop je poměrně zvláštní anime a to, mimo jiné, pokud jde o žánrové vymezení. Příběh obyčejných středoškolaček, o které se otřou velevýznamné situace, to je v anime vcelku běžné, ale ne v této formě. Autoři si uvědomili, že středoškolačky obvykle žijí životy středoškolaček, ba dokonce kolikrát i chtějí žít životy středoškolaček. Nebudu prozrazovat víc, neboť nechci spoilerovat. Snad řeknu jen, že seriál se sestává ze dvou hlavních, vcelku ostře oddělených dějových linií, které se stýkají v osobách Mari a Hagino. Příběh kolem Mari je hlavně příběhem téměř obyčejných dospívajících dívek, příběh kolem Hagino je příběhem tajemným a sci-fi. Linie "Mari" - Tato část pro mě není příliš zajímavou, jedná se víceméně o obyčejnou sondu do školního života. Spolužačky jsou sice napsány z psychologického hlediska o dost lépe než v mnoha podobně zaměřných anime, ale občas to přeci jen skřípe. Například v podobě trojice obdivovatelek Senkódži. Jindy, hlavně v závěru, tíhne k patosu, který IMHO nevhodně kontrastuje s předešlou snahou o realistické chování (většiny) postav. Linie "Hagino" - V této místnosti panuje příjemně tajemná atmosféra. Jen pomalu se vynořují informace, ze kterých si postupně skládáme odpověď na otázku:"O co tu vlastně jde?" Tohle pomalé objevování se mi opravdu líbilo, a i když odpovědí samotnou jsem byl lehce zklamán, je třeba ho ocenit. Linie se setkávají... - ...a bohužel nešťastně. Spojení obou světů mi nesedlo, nepřesvědčilo mě. Mari zůstala příliš středoškolská a Hagino přestala být krásně tajemná. Výsledek nakonec není úplně špatný, ale přece jen se nemůžu zbavit pocitu, že mé hodnocení mohlo být lepší. Lepší ***. ()

Reklama

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťania plánujú zaútočiť na našu planétu. Pri pokusnom útoku však došlo k nehode a preto musia deň "D" na chvíľu odložiť... Jediná preživšia už spomínaného pokusu nastupuje na školu pre dievčatá a keďže všetci mimozemšťania sú vlastne pekné, staršie či mladšie ženy, je to výborná príležitosť ako náš druh bližšie preskúmať... A tu sa začína (a vlastne aj končí) príbeh tohoto seriálu... Vzťah veliteľky poškodenej lode a dievčaťa, ktoré prežilo... Pripojí sa nakoniec jedna na stranu ľudstva a bude nás brániť pred inváziou? A dokáže jej tá druhá odpustiť smrť rodičov? Koniec... ... ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Škoda. Pôvodne som sa chystal tomuto seriálu dať vyššie hodnotenie, ale ten záver...Veľké plus za úvodnú skladbu Blue Dreams a aj celkovo za nadpriemernú hudbu. Tento seriál mal veľký potenciál, ale scenáristi sa v závere zasekli, čo vyvrcholeniu určite nepridalo na kvalite. ()

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda seriálu nese název nějaké květiny. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama