Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katastrofický horor přivádí na svět jednu z nejpůsobivějších příšer filmového průmyslu. V roce 2003 se svět dozvěděl o strašlivém zemětřesení, které smetlo z povrchu zemského část Tokia a s ním i tisíce lidských životů. O dva roky později je v troskách nalezena kamera, která patřila dvěma nezvěstným americkým dokumentaristkám. Kazeta, kterou v ní najdou, začne odhalovat děsivé tajemství. Zničení japonské metropole nemá na svědomí přírodní pohroma, ale něco úplně jiného. Něco, co nelze nazvat jinak, než „monstrum“! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. Už nikdy se nenechám opít chapadly na obalu. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Já se asi nikdy nepoučím... I když jsou filmy od Asylum naprosté filmové sračky, vždycky, když se mi nějaký dostane do ruky, podívám se... A že je Monstrum kopírka Cloverfieldu, snad nemusím nikomu říkat a že je to čistá esence odpadu asi taky ne... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další bohužel podprůměrný film od Asylumu, teda film by nebyl špatný, přece jenom mi nepřijde špatné chození po městě a seznamování lidí, a napadání monstrem, ale ty střihy to je něco šíleného, každých pět vteřin střih a jsme úplně jinde, je to sice asi pro tvůrce výhoda že můžou tvořit scénář, během natáčení, či hho nemít vůbec, ale plno věcí je tím nevysvětleno a já se pak ptám "Kde se tam vzaly?" "Co tam dělají?" No prostě blbůstka, ale chtělo by to i více ukázaného Monstra, srovnávat s filmem Cloverfield? Je to slabší ale jen o minimum. ()

AGAMENON odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, který nenávidí ruční, rozklepanou kameru, takže sledování tohoto filmu, bylo pro mne stejný, jako kdyby někdo vegana nutil jíst pečenou krkovičku. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Film Monster je asi nejubožejší a nejzbytečnější film, který jsem za poslední dobu viděl. Nenašel jsem zde ani jeden moment či scénu, kvůli které bych si ho pustil někdy znovu a ztrácel tak opět můj drahocenný čas. Je to čistý odpad, který si nezaslouží ani desetinku bodu. Na obalu dvd je napsáno, že jde o katastrofický horor, který přivádí na svět jednu z nejpůsobivějších příšer filmového průmyslu a já se ptám, kde teda byla? Za celý film totiž nic neuvidíte, pokud tedy nepočítám asi čtyři záběry v nichž se před kamerou na chvíli objeví umělé chapadla nad budovou. Pokud mysleli tvůrci tohle, tak to potěš koště. Katastrofický tenhle film skutečně je, ale co se jeho kvality týká. Jediné co se mi na něm líbilo je obal dvd. Atmosféra filmu je naprosto nulová a divák si bude připadat jako ve zlém snu. Neustálé pobíhání z místa na místo, časté vypínání kamery a neustálé loučení se životem hlavním hrdinek je tak jediné co zde lze spatřit a to je dost málo. ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád Asylumovky, točí tak neskutečně debilní filmy, až jsou paradoxně zábavné. Nicméně, abych vás vyvedl z omylu, toto není film. Je to jen stroboskopový chaotický maglajz. Jsem sice mírně zaujatý proti realistickým filmům točených realistickou ruční kamerou, které nás mají realisticky vyděsit svou realisticky realistickou realitou (protože se to přece vážně stalo, našli jsme kazetu!), jako je například REC, Monstrum (to druhé) a další, jenže tady člověk nemusí být vůbec zaujatý:-)) Čekal jsem příšerné a srandovní efekty, dostal jsem jen příšerné. Čekal jsem směšné herecké výkony, dostal jsem... tragicky směšné herecké výkony. Čekal jsem debilní scénář k popukání, nedostal jsem nic, protože ve filmu se nic neděje. Je to prostě výlet dvou holek do Japonska, z nichž jedna z nich je panna, poslouchá Kelly Clarkson a Johnyho Cashe, má ráda Tak jde čas a svou sestru. A tak je to po celý film, chodí tam dvě pěkné holky a povídají si. Akorát že se to pořád třepe, přerušuje, zrní, chrčí, hraje všemi barvami, skáče, klepe a tak dále a tek dále. A žádné monstrum tam není. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je strašne trápne, ako sa tvorcovia snažia zakryť žalostnú vizuálnu stránku pod rôznymi obrazovými ( akože ) nedostatkami. Zrnenie, zmena aspect ratia a pod. A pritom ani nieje čo skrývať, pretože za celú tú ( chválihodne malú ) minutáž, neuvidíme NIČ, čo by stálo za to. Dementné dialógy tomu dávajú ešte punc ( podradnej ) kvality. Asylum je proste bezkonkurenčný. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ručná "dokumentárna" kamera zažíva v poslednom období renesanciu. Jedna z mojich obľúbených produkčných spoločností Asylum vie vyťažiť zo sebemenšieho kasového trháku celkom slušné a pozerateľné béčko. Čo však vznikne, keď zbéčkujete film, ktorý už v origináli stojí za starú Belu? Vznikne z toho absolútne nepozeratľná zlátanina v štýle, ako sme utekali na ľudoprázdnych miestach počas dovolenky v Tokiu. Ani fanúšik monstermovie si v tomto prípade nepríde na svoje, kedže počas celého filmu nezistí o čo sa vlastne jedná. Keď už už chce do záberu vbehnúť aj druhé chápadlo, aby to fajnšmekri mali s determináciou ľahšie, ako naschvál sa skockavie obraz či záber sa odvráti úplne inde. O herečkách by sa toho dalo napísať hodne. Keby tam nejaké samozrejme boli. Takto môžem ohodnotiť maximálne tie slečny, ktoré zaujmú jedine prikrádajúc sa kolenačky ku kamere s výstrihom až niekde po pupok. Vytvorenie atmosféry pomocou škreku, húkačiek, výkrikov či dokonca streľby nefunguje ani ako dobrý fór na zasmiatie. Som milovník béčok, ale toto neodporúčam ani tomu najodhodlanejšiemu. Keď tak viem odporučiť minimálne tucet lepších filmov s kvalitnejšou príšerkou. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nachytat jménem filmu, byť mě měl varovat program, na němž toto běželo. Levné nic o ničem. Vy jste Američanky? ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

The Asylum si zahrálo, jakože letí se štábem do Japonska, a natočilo tento přímo monstrózní exkrement. Aneb jak dát dohromady opravdu špatný film na motivy absolutně nesrovnatelného Cloverfieldu. Hromada naprosto ukrutných střihů, přechodů do černé obrazovky, nebo jen všemožných výpadků, které by v reálném případě netrumfla ani sebehorší kamera. Dvě hrdinky, které dokázaly po celo dobu natáčet akorát samy sebe, případně hlavně výstřih jedné z nich, a vést naprosto hloupé, opakující se dialogy (nenatáčej to vs. jsme američanky). Když už se něco mělo dít, bylo to opět o krátkých střizích a opakovaných záběrech, s občasným výskytem jakýchsi chapadel (toť celé to „Monstrum“, nazývané jako „Mizuči“). A aby toho nebylo málo, japonští herci a herečky, kteří jsou schopni říct hovadinu typu „kreslené filmy manga“. U 40. minuty jsem nevěděl, jak celou tuto hrůzu přežiju a když se vše dobralo přes tu všechnu šílenou nudu a utrpení svému konci, akorát jsem jásal. Jedna z nejhorších věcí, co jsem v roce 2017 měl možnost vidět. 5% za těžce marný pokus. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy točené ruční kamerou takže jsem spokojen. Jen z té chobotnice mohly ukázat více. P.s. díky uživateli Konai za komentář jsem se nehorázně nasmál každý přece ví že je to Asylum a ti tam asi těžko dají 8 milionů herců že :-)) takové lidi mám nejradši:-) ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Monstrum si se mnou legračně zašpásovalo. Po patnácti minutách jsem si říkal, že zatím teda nic moc, ale jde o rozjezd, tak to asi teprve začne být zajímavé, když to má přes 70 %, po půl hodince jsem začal být z neustálých chyb v obraze, chybějících částí pásek, chybějících obrazů a velmi hodně rozklepané kamery naštván a začal jsem pochybovat o soudnosti lidí z ČSFD, když circa po 40 minutách film začal být neúnosně debilní a jedna z protagonistek bulela do kamery s prosbou, aby kamerující kamarádka v případě smrti kontaktovala už nevím koho (asi přítel, rodina atd.), film jsem přerušil a šel číst komentáře, proč mám u takto debilního filmu vydržet dalších 40 minut. Většina komentářů blábolila něco o vysoké kvalitě, originalitě, nějaký pablb, který nepochopil, že se film odehrává v Japonsku, mlel dokonce něco o Manhattanu, další o malých vetřelcích, to jsou dneska lidi. A další pablb, zase Manhattan... No to už bylo trochu podezřelé, koukám tedy na obrázek v profilu filmu a tam je fakt Manhattan, teda část viditelná za Sochou Svobody... Koukám na název filmu, který jsem sprostě stáhnul, vidím Monstrum 2008, v profilu taky Monstrum 2008, stopáž sedí. Tohle přeci není možné, nejsem idiot, v tom filmu jasně říkali, že jsou v Tokiu a jsou tam Japonci, nápisy na obchodech jsou psané asijskýma hieroglyfama, co se to tu k...a děje? Zadám do vyhledávače na ČSFD Monstrum a ejhle, ono existuje ještě jedno Monstrum, taky z roku 2008, a je na rozdíl od toho Monstra, kde jsem před chvílí četl komentáře, v tzv. černých číslech (velmi špatné hodnocení). Tak jsem se zasmál, našel konec filmu, podíval se, jak skončí, a tím bych tuto trapnou epizodku uzavřel. Jak vidím v komentářích zde, nebyl jsem sám, komu se přihodila tato nepříjemnost. Padesát minut čumění na hovadinu, deset minut čtení komentářů k jinému filmu a psaní komentáře tohoto, to je hodina, za tu dobu jsem mohl mít zkouknutý skoro celý Cloverfileld - tak se ten film, který chcete vidět, jmenuje, od tohoto srance dejte ruce, oči i chapadla pryč. ()

Pecival odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová břečka. Tento film není ani tak špatný, aby byl vtipný. Nepatřím mezi lidi, kteří šmahem odsoudí všechny počiny mistrovké firmy Asylum (např. u Jurského komanda jsem se slušně bavil). Jenom prostě tento formát s rádoby dokumentární, třesoucí se kamerou ultra lacinému zpracování vůbec nesedí. Měl jsem problém tento skvost vůbec dokoukat (aspoň že tam hráli dvě hezké ženské, což mohl být největší klad filmu, ale bohužel nebyly kvůli dementnímu zpracování moc vidět). ()

folklorman odpad!

všechny recenze uživatele

Věřte dámy a pánové, že už Blair Witch Project (letící v kinech někdy kolem roku 1999) se mě krajně nelíbil. Bylo to zřejmě zapříčiněno tím, co tento film tak paradoxně proslavilo, a sice ruční kamera. Monstrum je jen další (pokud mluvíme o způsobu natočení) špatnou kopií již zmiňovaného filmu. Samotná kamera zabírá po celou dobu jen nepřehledné detaily jako třeba chodníky atd. Samotné monstrum vypadá nejlépe na obalu DVD. Ve filmu jej uvidíte tak maximálně 2-3x a to jen ve velmi zkratkovité a nepovedené (jak to jen Asylum umí) podobě. Kdybych měl objektivně označit nejhorší film od Asylum, určitě bych vybral tento, protože i když jsou ostatní jejich filmy sračky tak je tam aspoň něco vidět . Toto je taky sračka a není tam vidět nic....takže………NEBRAT!!!.......NECHAT LEŽET!!!.......KATASTROFA!!! ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

(S)Prostá vykrádačka Cloverfieldu. No snad bych to v jiném případě i bral jako variaci či adaptaci bo tak. Ale ty dvě tupé krávy "já jsem Američanka a hledám americké centrum", to bylo nesnesitelný. Doufal jsem, že co nejdřív zdechnou. A ty prej "dokumentaristky" .. na co to proboha nahrávali? A jakým stylem? To bych vymáčkl lepší video i z 3310tky. Myslím že kamera při poruchách dělá tak maximálně čtverečky a ne všechny možný filtry či jak to nazvat. Ale to jen tak mimo. A ještě závěrem, obludu nahrála jediná kamera z potenciálních osmi milionu tokijských držitelů tohoto záznamového zařízení? Ani nevim, proč dávám tak vysoko za 3,5/10...snad vzhledem k tomu, že už mám s odpadama své zkušenosti a tohle beru ještě jako zuby nehty záležitost. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

DVD jsem koupil v bazaru za 10 Kč čistě pro dokumentaci. Po shlédnuté jsem pochopil, že i těch deset korun bylo moc. Zakový primitivní a bezduchý snímek jsem již dávno neviděl. Spousta lidí má pro takovéto filmy přiléhavějsí názvy, ale nechci se uchýlit ke sprostotám. Naprostá žumpa a i odpad je ještě lchotívé hodnocení. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Podľa obalu som čakal lacnú, béčkovú ( sračkovú ) kópiu Cloverfield. Potom sa to začalo a keď som uvidel nápis ASYLUM, skoro som to z fleku vypol. A mal som, po 50 minútach som už fakt skapíňal. Dve kravy cestujú do Tokia natočiť reportáž o globálnom oteplovaní, čo im však prekazia akési chápadlá ktoré zničia celé mesto. To však divák neuvidí. Neuvidí totiž ani prd! Iba roztrasenú, tancujúcu kameru čo sníma zásadne len steny a dlažbu ( v pozadí sú pri tom počuť sirény a rôzny katastrofický hluk ) a keď už by tam mohlo do záberu vojsť niečo zmysluplné tak sa pokazí a nasleduje strih. Tie dve sú najprv v nejakej chodbe, potom v pivnici, potom v ďalšej pivnici, potom pre zmenu niekde v parku, občas stretnú nejakého japonca, plačú do kamery či vedú nejaké hovadné reči. Vojdú aj do jaskyne, ale nakoniec ( po nutnej dávke emócií ) z nej vybehnú lebo tam syčí plyn. Vrcholom celého filmu je potom scéna v ktorej naše kravičky vbehnú aj s pár japoncami do dodávky v ktorej kamera začne divoko rotovať a keď sa ustály všetci zasa vyskáču von ( okrem jedného chudáka čo to už nerozdýcha ). Sem-tam záberom preletí digitálna stíhačka a v sekundových záberoch aj tie inkriminované chápadlá. Moje objektívne, nezaujaté a maximálne fundované hodnotenie tohoto filmu znie: Sračka, sračka, sračka, hovno, sračka... !!! ()

Warle odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem naivní debil. Hledal jsem Monstrum (Cloverfield), pro jistotu to ještě hledám v originálním názvu. Sehnal jsem, mělo to správný obal, správný obsah, tak jsem do toho šel. Po 30 minutách filmu jsem si ale říkal, kde kurva je Lizzy Caplan a proč to vypadá jako naprostá splaška, vždyť to má dobrý ohlasy.. Tak jsem chvíli hledat a zjistil jsem, že koukám na tohle. Sebral jsem veškerou odvahu, nafackoval jsem si a rozhodl se, že to dokoukám. To byla chyba. Osudová. NENÁVIDÍM kameru, která skáče jako kdyby někdo něco točil na starou nokii.. Nebo spíš jako by někomu spadl telefon, padal z nějakýho útesu a do toho stále natáčel. Film naprosto o ničem, s nulovou hereckou zdatností a celkovou nedostatečností. Strašný. Už nikdy. Věřím tomu, že i japonský porno s chobotnicemi by bylo více snesitelný. ()

Reklama

Reklama