Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zadlužený hazardní hráč Harold McCain marně žádá o finanční výpomoc svého bohatého strýce Velkého Freda, jenž je majitelem fotbalového klubu. Harold tedy do Fredova auta nastraží amatérsky vyrobenou výbušninu, která má vybuchnout po zapnutí startéru. Jenže dřív než k tomu může dojít, zabije Freda na ulici jiné auto, jehož řidič z místa nehody ujede. Obětí nastražené bomby se pak omylem stane nevinný zahradník. Poručík Columbo správně tuší, že původcem bomby je Harold, který má dědit část Fredova majetku. Byla však Fredova neplánovaná smrt pod koly auta skutečně jen náhoda? A pokud nebyla, kdo je za ni zodpovědný? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektný hollywoodský výbuch, pri ktorom záhradník vrahom určite nie je. Skutočný vrah je bez nápadu a také sú aj vraždy a celé vyšetrovanie. Scéna v autosalóne s potleskom ma nenadchla, ale skôr to, ako Columbo víťazoslávne vyťahuje smradľavé prepotené ponožky zo skrine a neskôr zo svojej aktovky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel nie je žiaden vrabec v hrsti, ale plnohodnotný, premyslený typický Columbo. Mne sa naopak potácajúca sa vražedkyňa veľmi pozdávala, bola atypickým Columbovým protivníkom. Taktiež mám rád diely, kde sa rieši viac vrážd, ktoré vyplynú z deja a chovania postáv. Dopadnutie vraha je tiež veľmi vydarené, takže nevidím dôvod, prečo nedať za plný počet. V 90tych rokoch je to pre seriál skôr výnimka, ako pravidlo. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl. Trošku jiný scénář a pojetí. Z původní vraždy sešlo, takže původní předpokládaný pachatel rázem není pachatelem. První překvapení. A druhé překvapení je, když přijde další vražda. Dvě plánované vraždy v Columbovi co si pamatuju nebyly. A mezi to se vtěsnala ještě jedna smrt, tentokráte proti plánu. Prostě zde nebyl klasický scénář, ale bylo to pěknými kličkami oživeno. A nebylo to na škodu. Nesmí samozřejmě chybět 1-2 vtipné scénky, to by jinak nebyla ani Columbo. Velice zajímavě pojatý díl. Howgh! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vlasy. Maličký kousíčky. Úplně prťavoučký vlásky.“ Tento díl u mě ztroskotal především výběrem herců a postav. Vousatý kovbojský karbaník by ještě ušel, ale ta ožralecká hilzna Dolores s naprosto nevkusným šatníkem byla nestravitelná. Příběh se tentokrát odvíjí jinak, než na co je divák u Columba zvyklý. To není vždy na škodu a tentokrát se to docela povedlo. Columbovo vyšetřování tu nedostává tolik prostoru jako v jiných dílech, většinu stopáže tu sledujeme karbaníka a Dolores. Jejich interakce mě ale tolik nezaujaly. A scéna s propocenými ponožkami mi bohužel zůstane v hlavě ještě hodně dlouho. Takže výsledkem je pro mě trochu podprůměrný díl. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé prvotní hodnocení této epizody byly tři hvězdičky, jelikož jsem to hodnotil jen podle paměti. Když jsem si nyní tuto epizodu znovu připomenul, rozhodně jsem byl mile překvapen. Je to výborný díl, ne-li jeden z nejlepších vůbec (jistě, 5 hvězdiček jsem dal mnoha dílům, ale některé díly mají ještě něco víc a tento to má). Najdeme zde několik překvapivých zvratů, dobrou atmosféru, opravdu vtipné momenty a solidní protihráče. Závěrečná pointa byla solidní, zase se projevil Columbův cit pro detaily. Nestává se často, abychom v jednom díle měli 3 mrtvoly, obvykle to jsou tak dvě (většinou původní oběť + vyděrač). Zde navíc ještě omylem zemře člověk, který s tím nemá nic společného. V menší roli právníka se zde objeví známá tvář Dona S. Davise (například generál v seriálu Hvězdná brána nebo otec Scullyové v Aktech X). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Fotbalové záběry, které ukazují dva fiktivní americké fotbalové týmy, jsou výňatky ze skutečné hry kanadské fotbalové ligy odehrané v kanadském Edmontonu mezi Saskatchewan Roughriders a Edmonton Eskimos. (Epistemolog)

Reklama

Reklama