Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (4)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepšejší než první sérka, ale stejně si nemůžu pomoct... pořád v tom vidím subpříběhovou kombinaci SW a LOTRa. Ale jo, bylo to lepší, sice pořád ne na 4*, ale aspoň už se tady tolik nesrali s postavama, některý zajímavě rozvíjeli a jiný zajímavě zabíjeli. Jen to pořád chce zlepšit bojový scény a některý efekty. A dialogy. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série nám přinesla neskutečnou a úchavatnou podívanou. Postavy se dočkaly velikého prostoru, který sice ke konci nabral jisté nepříjemné stísněnosti, ale který i přese vše umožnil mne jako divákovi se do každé z postav ponořit a zhodnotit ji. Nejvíce se mi líbila Eretria. Dříve mrštná, jízlivá a manipulativní Tulačka schopná zamilovat se do holky a kluka naráz, a která na konci první série zmoudřela, se v té druhé potýká se svojí nejasnou budoucností, na jejímž konci se může stát i služebnicí nové hrozby - Černého mága. Wil si prochází dlouho trvajícím traumatem. Přišel o Amberle, a nyní neví, jak pokračovat. Pátrání po druhé dívce jeho snů není úspěšné. Ten, kdo si k sobě Eretriu přisvojil, vlastně, jak se dozvíme později, jejich vzájemné pouto dokonale zničil. Což mne velmi, ale velmi naštvalo. SPOILERY: Eretria si totiž najde Lyrii, dívku, do níž se zamiluje, a přes moji silnou víru ve zvrat se nakonec rozhodne své city k Wilovi zničit. Což nechápu. Ač se nakonec Lyrie vzdala a vydala se za ním, v jeho přítomnosti už nic neučinila. Možá že si Wil našel novou holku, Mereth, ale jejich vztah se dlouho jevil jako kamarádský. Zatímco Eretria k Wilovi cítila i něco víc. Však spolu i spali! Tak kde je jejich pouto? Kde je jejich vzájemná elektrizující přitažlivost z první řady?!? Buďto mi něco uniklo, či se nová společnost, která druhou řadu vedla, rozhodla se vším učinit krátký proces. Hned jsme si uvědomili, jak moc zde hrála roli Eretriina bisexualita. Jenomže ta se v mžiku oka změnila na lesbičnost, s čímž si už neporadil ani Wil. Jistě, aby dívka milovala dívku, proti tomu nic nemám. Ale aby se Eretria zcela vyprdla na Wila, k němuž projevovala tak dlouho silnou náklonnost? Že zemře Allanon, to jsem čekal už od šestého sedmého dílu.Že se Mereth chopí své moci, taktéž. Dokonce bych čekal i smrt Brandona, Rigy a Temlyn. Potěšilo mne, že se Eretria vzdala Lyrie (alespoň se tedy vyjádřila stylem "později") a že v ní zůstala temnota, s níž se potýkala od třetího čtvrtého dílu, a jíž nakonec v devátém zcela podlehla. Alespoň mohl mít serál v době, kdy se ještě nerozhodli ho náhle ukončit (nyní Netflix přemýšlí nad jeho posouzením k obnovení, a jak znám tuto společnost, ta má dost peněz a odvahy na vše), jisté pokračování. Eretria by se mohla stát Královnou Démonů, a Wil po oživení tím, kdo se třeba na Mereth vyprdne a půjde znovu usilovat o její lásku. Abych mohl znovu věřit, že má seriál naději (...). Závěrem: Ivana Baquero naprosto boží, nejlepší postava ze všech seriálů, co jsem kdy zkouknul. Její propadnutí temnotě též. Poppy Drayton tu měla jen občasnou roli, mohli jsme ji využít lépe. Austin Butler se snažil, jen mi k němu Caroline Chikezie neseděla. Manu Bennet podpořil tým, a měl moudra, ale nic moc víc. 95 - 100 procent. Nechávám si rezervu, třeba se mi ještě splní sen a rok 2023 přinese další řadu. PS: Proto zatím nebudu hodnotit seriál jako celek, jen mu dám pět hvězd. ()

Reklama

soukup_b 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl nízkorozpočtový seriál, neřekla bych ani popel. Ale tohle? Všechny bitvy jsou hrozně umělé a je vysloveně vidět, falešnost všech úderů apod...o příšerné, naoranžovělé krvi ani nemluvě. Masky a kostýmy byly z větší části také hrozně nepřirozené, obzvláště ti skřeti/trollové - to co vypadalo jako krtci. No a co se týče scénáře...Jedna velká tragédie. Nesouvislé změny lokací, divné časové úseky - hlavně co se týče poměru vzdálenost/čas. Nesouvislá výprava, která často nemá hlavu ani patu. A ty díry, respektive propasti, ve scénáři, nepochopitelné. Všechny postavy vždycky udělají to evidentně nejhorší rozhodnutí a to jako fakt pokaždé. Takhle stupidní protagonisté si doopravdy zaslouží jen rychlé vyhubení. Nečekaná úmrtí? Ano, ale s citem - viz Game of Thrones - zabít v každém díle 3 postavy je prostě blbost. Za mě slabý průměr, očekávala jsem od toho rozhodně víc. Abych ale jen nekritizovala, pořád tenhle výtvor patří mezi ty lepší a je i poměrně chytlavý. ()

Galerie (217)

Reklama

Reklama