Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedná o žiadnu komédiu, ale o drámu. Je to v niektorých momentoch milé, nápadité a v závere som skoro vyronil slzu. Som však názoru, že z tak hravého námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Na celej stopáži je zaujímavých scén veľmi málo, ak by to trvalo 20 minút, bol by som nadšený. Takto však lepšie hodnotenie nemôžem dať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako zo zvedavosti som nedokázal odolať tomuto filmíku, ktorý je celý postavený na tom, ako chlapec, ktorému kvôli náboženstvu zakazujú televíziu, náhodou tajne pozrie prvý diel Ramba. Čo to s ním asi urobí? No asi to, čo to urobilo aj s nami v tej dobe. Dnešné deti už to nepochopia, lebo takýchto filmov je dnes ako buriny, ale vtedy to bola malá revolúcia. Rambom bol každý. Síce sme sem tam stretli Winettoua alebo Old Shaterhanda, ale príchod nového akčného hrdinu bol každému jasný. Ulice boli plné detí prezlečených za Ramba... O tejto dobe sa snaží rozprávať táto milá komédia, ktorá má samozrejme svoju hluché miesta, ale pre všetkých, ktorý tieto časy zažili, to bude príjemná spomienka. Aby ste si tento film príjemne užili, musíte za prvé zbožňovať prvý diel Ramba a za druhé, museli ste zažiť 80-roky. Inak vás pravdepodobne neosloví. Film 6/10. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Vida...jeden by až nevěřil, jak roztomilý, odzbrojující a vtipný film se může skrývat pod tím infantilním obrázkem a názvem. Film, u kterého jsem se přistihla, jak se skoro po celou dobu pro sebe usmívám, abych se pak následně ke konci zase slušně dojala. A to už si lepší čtyřku rozhodně zaslouží :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hloubku to mělo, vtipnější scény místy taky, ale jako celek mě to nějak neoslovilo. Takový film co si asi těžko někdy pustím ještě jednou. Konec filmu byl trošku dojemnější. Zkrátka Son of Rambow mi plně nesedl. PS: Jinak zjišťuji následně, že režisérem je nějaký chlápek co natočil i Stopařova průvodce po Galaxii, který mě naopak dost bral. Takže opravdu rozpaky nad Malým Rambem. PS2: Ale no a co, mám rád Ramba, takže přidávám hvězdičku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, Garth Jennings coby nový Michel Gondry natočil film o dvou malých nadšencích, kteří neodolatelně ,,ošvédovali" první ze série snímků o Rambovi. Nejedná se však o svého druhu svojskou oslavu amatérského filmu jako v případě Gondryho Prosíme přetočte, Malý Rambo je spíš kouzelný a odzbrojující film o dětském přátelství a důležitosti rodiny. (Dá se tu nalézt jistě i plno dalších sémantických rovin - asketismus pochybné sekty, nefunkční anglický školský systém atd.) Společná styčná plocha s Gondrym je v použití a zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, které tak přejímá rovinu snů a fantazie hlavního hrdiny - nutno zdůraznit, že výtvarná stránka je právě to nejlepší, s čím Jenningsův film disponuje (a co proslavilo právě Gondryho). Malý Rambo vyniká také ve své do posledního detailu dotažené retro stylizaci Anglie 80. let se vší tou novou vlnou a gotickým rockem, s s hudebními trendy spojenou módou, šlágry od The Cure a Aphaville hrajícími z rádií a samozřejmě akčním hitem číslo jedna v kině - Rambem... Jestliže měl Jenningsův předchozí debut Stopařův průvodce po Galaxii osobitou vizuální koncepci a neotřelé nápady v kombinaci s odvahou natočit nezfilmovatelné literární dílo, pak druhý celovečerní film už byl hotovým a dospělým snímkem. Chápu, že ho celá řada lidí nemůže a nedokáže ocenit, stejně jako osobitě magické snímky Wese Andersona či právě Michela Gondryho, na to je příliš náročný a normálnímu publiku uzavřený. Kdo však chce najít v postmoderní světě angloamerické kinematografie skutečně něco originálního, měl by oprášit svou lásku či averzi k pokleslým béčkovým hitům 80. let v čele s Rambem a pochopit, že tyhle světy spolu nemají vůbec nic společného. Tohle je romantická postmoderní filmová poezie...(i pohádka) Skutečně rozverný film... PS: Co se týče žánrového zařazení, neřekl bych, že je to rodinný či dětský film...spíše film pro velké malé kluky... Podobné filmy: Prosíme přetočte, Jak jsem balil učitelku / Rushmore, Nauka o snech ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)

Reklama

Reklama