Reklama

Reklama

Vlak do pekel

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Akce se odehrává kdesi ve východní Evropě. Skupina amerických sportovců se potká ve vlaku. Tohle však není normální vlak..... Během jízdy se cestující začínají ztrácet. Jsou vězněni a mučeni v kovových klecích sadistickým vrahem a jeho pomocníky. Námět byl vzat z hororu TERROR TRAIN, ve kterém si hlavní roli zahrála Jamie Lee Curtis. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Film záhadným zbůsobem nedosáhl té hutné atmosféry a celkové líbivosti, jakou se může na první pohled zdát. Přitom se dalo čekat, že vytěží maximum z toho co mu leží přímo před nosem. Jenomže rezatou mašinku a východní teritorium s nelítostnými zabijáky, doslova zazdil primitivní děj a neskutečné kopance ve scénáři. Nebylo to špatné, to zase ne, ale dalo se vyždímat ještě mnohem víc. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Několik amerických studentů přejíždí z turnaje na turnaj napříč post-sovětskými státy. Jelikož jim ale ujede mezinárodní rychlík, musí vzít zavděk místní lokálkou. I když cesta vypadá zpočátku relativně idylicky, po čase se změní v jejich nejhorší noční můru. Jeden po druhém se stávají obětmi sadistických vrahů, kteří mají tento vlak jako svoji základnu... Člověk by se až divil, jak je vůbec možné ve střední a východní Evropě přežít. Alespoň jak je viděno různými hollywoodskými režiséry - kamkoliv člověk v Evropě vleze, tam jej rozřežou na maličké kousíčky a naloží do formaldehydu. A je jedno, jestli je to diskotéka, hotel nebo třeba vlak. Vlak do pekel patří k typickým zástupcům tohoto žánru, se všemi klady i zápory, který tento žánr přináší. Už od první vteřiny je jasné, kdo bude oním jediným přeživším, stejně tak je jasné, jakýže to chvat použije na zneškodnění posledního protivníka (i když jsem čekal, že skupina judistů bude pro východoevropské trhany větším soustem). Každopádně je třeba se nad filmem moc nezamýšlet, a už vůbec si neklást otázky (třeba jak je možné, že z venku má vlak pár vagónků, ale vevnitř má kromě normálních vagónů, jídelních vozů také laboratoř, mučírnu a další, ne zcela obvyklé náležitosti). Po herecké stránce kromě - mne nesympatické - Thory Birch nic extra, snad jen musím podotknout, že český dabing rusky mluvících občanů se vyloženě nepovedl... ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Slaboučký horor bez většího dojmu a šarmu. Atmosféra nefunguje, gore scény jsou jenom na oko, postavy mizí až příliš rychle za sebou a nevýrazných scén je více než těch průměrných (nadprůměrných je vážně jenom minimum). Bohužel, žádný zázrak se nekoná a tolik promarněného potenciálu by stačilo na další stejně tak pitomý film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Část smíšeného družstva amerických atletů zmešká vlak na turnaj do Oděsy a náhradou na místo určení je jim podivný vlak s ještě podivnější osádkou co ráda porcuje svoje cestující kvůli orgánům pro nemocné a bohaté pacienty. Film přebral námět ze starého hororu Horror train s Jamie Lee Curtisovou, zásadně ho přepracoval a je kamerou nasnímán tak, že navodí dojem, že se odehrává na konci 70 let a ačkoliv to místy tak nevypadá je zasazen do současnosti a svým pojetím, temnou atmosférou a mírně primitivně vylíčenou východní Evropou vzdáleně připomíná Hostel. Zásadní rozdíl je ve větším množství gore, které je povedené. K vidění jsou scény: dívka nabodlá na hák za ústa, otevření hrudníku zaživa a další, ale při některých scénách kamera přece jen zbaběle uhne. V hlavní roli hvězdná Thora Birch a povětšinou dobře vybraní bulharští herci v záporných rolích (jednoho z nich hraje třeba Ivan Barnev známý z hlavní role v českém filmu Obsluhoval jsem anglického krále) v čele s nesympatickou zlou doktorkou se tváří už půl hodiny předem, že nemají čisté úmysly a hororový znalec přesně ví co tedy bude následovat. Občasná naivita v chování postav či nelogičnost ve filmu je, ale ono to tak nějak k tomuto brakovému žánru patří a neviděl jsem snad horor kde by něco takového nebylo. A je to přece jen film. Mně to nevadí a až někdy pojedu vlakem určitě si na tento horor vzpomenu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podobnejch filmů už člověk viděl dost,aby mohl porovnávat.Je to sice blízko,jak tady už někdo napsal,Hostelu,ale ty pohnutky proč se to děje sou o dost pragmatičtější.Tady se prostě nevraždí jen tak pro zábavu,takže tenhle film je o poznání kvalitnější než Hostel.Od začátku filmu sem řešil,jestli rejža je nějakej přejmenovanej ukrajinec nebo rus,protože tak jednostrannej průběh děje byl dost lezoucí na nervy.Nakonec sem se přiklonil k názoru,že východní,potažmo postsovětský země nesnáší,,a udělal z nich negramoty a prasata.Jinak filmově dost průměrný,ale konec mi udělal radost.50%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V USA byl film nejdříve označen ratingem NC-17. Později film převzala společnost Lionsgate a vystříhala některé krvavé scény, díky čemuž byl film nově ohodnocen ratingem R. (Terva)
  • Snímek měl premiéru na filmovém festivalu Screamfest Horror 16. října 2008. (Terva)
  • Příběh měl být původně remakem filmu Terror Train (1980), nakonec však dostal svůj vlastní koncept. (Terva)

Reklama

Reklama