Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (370)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvý film kde hral jeden z mojich obľúbencov, Cam Gigandet, kladnú postavu (no konečne!). Občas som si prial aby bol zas ten thai-boxer z Nikdy to nevzdávaj ..a mohol nakopať démona rovno do prdele -"little happy end". Odette je celkom sympatická a veľa kráť som pri "lekačkách" nadskočil zo stoličky. Číže sa žiadna nuda nekonala a tým pádom môžem bez výčitiek svedomia dať 3*. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman coby rabín vymítající dybbuka je cool & trololo zároveň (i když tedy nechápu, proč musí brát roli opravdu v každé kktině), všechno ostatní je úplně špatně, včetně hlavní hrdinky, která se sice nestydí svléknout do spodního prádla, ale herecký talent zřejme odložila ještě dříve nežli svršky. Nuda, namodralé filtry, hromada pseudomystických kydů a jako třešnička na dně dortu holokaust, pyčo. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem stravitelná atmo a ucházející jumpscare fest, už jsem byl klidně připravenej označit to za průměr. Jenže posledních asi dvacet minut je tak neskutečně debilních, kdy jedna trapná scéna střídá druhou, že bylo docela utrpení film dokoukat. Co mě fakt udivuje, je ten seznam cool herců, kteří do toho šli. No a díval sem se na to pochopitelně jenom kvůli Odettce ❤️ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší prírastok k absolútne zbytočným horrorovým pokusom, ktorý neprináša naozaj nič nové. Keby som naň zašiel do kina, tak by ma možno párkrát aj trhlo, no ľakačky sú naozaj primitívne a lacné, atmosféra je tak hlboko pod bodom mrazu, že aj Eskimáci by mali problém a herci tiež nestoja za zmienku. A keď sa na scéne objavil Oldman, mal som sto chutí to vypnúť. 15%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokud strach je tím hlavním, co od dobrého hororu vyžadujete, pak jste na tom správném místě. Onen strach tvoří ve filmu pevnou skořápkou ke svého chatrnému příběhu. Naleznete zde plno strašidelných a nepříjemných scén. Lekačky, malé děti, všudypřítomné zlo, otáčení hlavy a všemožných částí těla mne takříkajíc několikrát dostalo z mé komfortní zóny a za to filmu dávám 4 hvězdy. Příběh je však jako přes kopírák a to bych se divil, kdyby vás zde něco překvapilo. V závěru bych vám každopádně dílo doporučil, ale sám se na něj už znovu dívat nehodlám. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama