Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Originální film, kde se všechno točí kolem jednoho místa a manželskýmu páru dává zabrat sama matka příroda.. první polovina nic moc, ale ve druhý polovině se to začíná rozjíždět.. scéna s ,,mořskou krávou" je nezapomenutelná.. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Nepříjemná dusivá atmosféra vytvořená prakticky jen pomocí divoké australské přírody a jednoho manželství těsně před rozpadem. Co dodat. Žádný vyložený zázrak to sice není a celý ten "važme se přírody" podtext mi také zrovna úplně nesedí, nicméně atmosféra na mě působila skutečně dusným dojmem, což většina hororů bohužel neumí, takže Long Weekend v tomhle u mě má velký plus. 70% ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Letos třímiliontý horor a další zajímavý nápad. Tentokrát si nasraná matka příroda a její zabijácké větve a sovy musí na někom vybít nashromážděnou frustraci. Zkrátka jezdit do přírody už dávno není tak bezpečné, stačí na víkend vypadnout za město, zaposlouchat se a uslyšíte jak flóra spřádá plány a mne si větve. Co se pozitiv filmu týče, obstojná kamera, James Caviezel, režije by určitě mohla být horší, barevný to je, jeden hezký záběr západu slunce ve filmu taky je, lekačky sice žádné nejsou, ale ten tísnivý pocit a nejistota, že si do vašeho kempu kdykoli může přijít zdechnout kapustňák, to je Hičova škola. Na ústřední dvojici Nekonečného víkendu je navíc hned zkraje patrné, že se bude servírovat kyselý koktejl namíchaný z otravných keců a nevěrohodného jednání. Konec je možná efektní ale zároveň neskutečně laciný. Co dodat, Hezky nasnímané hloupé béčko s áčkovým hercem v hlavní roli. Slabší 2* ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Podivný film....pojednávajúci o čom vlastne??...že príroda vie vrátiť požičané???...alebo že všetko sa vám jedného dňa vráti???....Samotný dej je príliš vádny a aj keď atmosféra s pribúdajúcimi minútami hustne a okolo všetkého je dané akési tajomno, príbeh samotný nemá to pravé orechové....čomu prispieva aj Cavaziel svojím nevýrazným výkonom ( jediné čo naozaj dobre zahral je arogancia postavy )....naopak plusom je samotná príroda a jej neobyčajné krásy....Celkovo však snímok zaujme vlastne len svojím vyvrcholením ( ikeď nie prekvapujúcim ). ()

hajdano 

všechny recenze uživatele

Slabší remake originálního PRODLOUŽENÝ VÍKEND (1978). Oba herci nesympatičtí, nevím, proč se o tento remake Blanks pokoušel. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Výtečně tísnivá atmosféra divočiny a neustálá očekávání, co se z toho vyvine. Zbytek bohužel sporný. V hlavní roli rozhádaný pár, kde cápka je ta, která trochu přemýšlí, zatímco cápek nevidí, neslyší, všechno zpochybňuje a občas se chová jako psychopat. I tak, chování v mnoha situacích nelogické - aneb když střílí do vody, vidí krev, ale aby ověřili, po čem to nakonec stříleli, to ne (i když se z toho vyklubala psycho mršina). A závěr nakonec nic nevysvětluje, takže celý film zůstává podivným panoptikem charakterů a situací typu "už chci jet domů, ale vždycky to něco zdrží a já nejedu nikam". Ale jak říkám, zapůsobila na mě atmosféra a jednou jsem se i zatraceně lekl (harpuna). 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný film čekal jsem rozhodně víc ústřední dvojice herců je opravdu příšerná a nesympatická tak že jim přejete smrt hned po prvních minutách a na ději Vám pak už nesejde. Navíc postava toho manžela je tak idiotsky zahraná jako kdyby to hrál nějaký retard. 1 Hvězda je za toho psa (Nejlepší postava v celém filmu :-) ) a 1 za děj původní verzi jsem neviděl. Jde vidět e Jamie Blanks se od dob aspoň koukatelné Valentine táhne k úplným sračkám škoda ho. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

mě se to líbilo...neviděl jsem sice původní film, ale tento byl dobrý...hlavně teda dobří herci..., a zjistil jsem že Caviezel opravdu umí hrát...jen tak dál ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Po prvotním nadšení ze zajímavého námětu jsem byl po zhlédnutí trochu rozčarován. Zprvu mě film nebavil, sledovat manželské hádky mě opravdu nebaví, námět "Matka příroda" jako psychopat se mi už od začátku nelíbil, už přesto že jeho provedení bylo laciné a předvídatelné. Po první slabé polovině se jako zázrakem film dostane z klišé a otravných hádek a začne být koukatelný. Především mě zaujala pasáž "noc v džungli", ten byl opravdu vyjímečný. Film jako celek ale nefunguje, dobré scény se střídají s těmi špatnými moc často, proto to kazí celkový dojem. Na jedno pokoukání dobré, ale už nikdy více. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Poučenie? Nasrať prírodu sa veru nevypláca. Scéna keď sa James Caviezel zobudil a tam priplazená morská krava bola fakt hustá. Inak ale priemerný film kde musíte skoro hodinu čakať kým sa udeje niečo zaujímavé. 6/10 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to začíná pomalým, lehce nudným úvodem. Vztah dvou manželů je na hadry a hodlají to víkendem na pláži pod stanem změnit. Repektive manžel, manželka by ráda spaní v hotelu. A tím začínají první rozbroje, které se stále stupňují. Jí se tam nelíbí, chce domů, on paličatě zůstává a víkend si "užívá". Mezitím se popisuje, nijak hluboce, jejich vztah a problémy spojené s manželstvím. Druhá půlka je o dost záavnější a začíná se pomaličku tvořit jakási nepříjemná atmosféra. Příroda se jim totiž zřejmě začíná mstít. Proč? Asi kvůli rozjetému krabovi a sraženému klokanovi. Jinak si totiž vznikající navůli přírody nedokáži vysvětlit. Celkově to není špatné, atmoška by tu ke konci i byla, ale že bych byl z toho unešený to se říct nedá. Takový mírně lepší průměr. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Nekonečném víkendu jsem se pokochal pouze záběry na nádhernou australskou přírodu,nic jiného navíc ale nebylo.Vlastně jsem během celého filmu ani nepochopil,co měli vlastně autoři v úmyslu tímto snad až komorním hororem/dramatem říci a až tady jsem se dočetl,že to vlastně sama matka příroda dala hrdinům nafrak :)...neuvěřitelný blábol.Špatně zpracované,nudně natočené,mizerně zahrané,s malinkatou troškou atmosféry,celkově však ale prostě blábol.Někdo možná bude tvrdit,že jde o originální snímek,mě však celý tento námět přišel strašně uhozený a postavený na hlavu.Nekonečný víkend na mě nezapůsobil ani napětím,ani mysterióznem,ani postupně budovanou atmosférou,prostě ničím,nic pro mě. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Znenie osemnásteho komentára: A toto sa može stať každému, kto je neohladuplny k Prírode. Ona vie dať pekne po pazuroch.A niekedy to veeľmi bolí. V každom prípade ide o skvely atmosfericky napínavy snímok ... ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Proč? Už když jsem byl připravený film ohodnotit 5*, celé se to tak podělá, jak jsem si to v životě nedokázal představit a teď mi připadá, že i ty 4* jsou moc. Kdyby tu aspoň byl náznak, proč se to všechno děje, ale ne, není tu vůbec nic. Ukázkový typ filmu, od kterého díky veškerému napětí nejdou odtrhnout oči a čekáte na něco, co bohužel nikdy nepříjde. Asi mi ještě nějakou dobu bude vrtat hlavou, z jakého důvodu by někdo na opuštěné pláži táhl v noci mrtvého kapustňáka. Jak jsem celou dobu do toho byl zažraný, po celkem šokujícím a vtipném závěru, ze kterého se asi každý probudí do reality, mi došlo, že vůbec nechápu, co to všechno mělo znamenat. Každopádně dost dobrá schíza ( aby těch záporů nebylo zas moc :-D ) a na druhou stranu, stejně jak ve Storm Warning, se musí režiserovi nechat, že ví naprosto přesně, jakou filmu dodat atmosféru. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Strohé.... nevím čím to je,jestli hereckými výkony, zřejmě ani ne, James Caviezel měl hrát chu.a,tak ho hraje, Claudia Karvan protivnou upjatou ženskou,tak joo. Prostředí,krajina - za bílého dne nádherná,ale jinak ošizené,nedotažené a zbytečné,škoda, potenciál to mělo.2,5* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Viem, že na prvý raz pred rokmi sa mi to celkom páčilo, znepokojivá atmosféra nepoznaného, príroda proti ľuďom ale inak ako pri Wahlbergovej variante, ale dnes po rokoch po opätovnom zhliadnutí to už také kúzlo nemá. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že se mi líbily vyvražďovčky Valentine i Temná legenda. O to více jsem zklamán režisérovým remakem. Ne že by neměl smysl pro napětí a atmosféru, ovšem ten děj je poněkud jalový. Přesto se dá film doporučit kvůli jedné věci. Už to tu zaznělo. Kapustňák na pobřeží nahání hrůzu... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Manželé Clara a Peter se rozhodnou utužit haprující manželství výletem do divočiny. Pravda, Clara by radši jela do hotelu do Thajska, něž se plácat někde mimo civilizaci. Peter si ale jde za svým. Ovšem výlet nestojí za nic, průšvihy následují větší průšvihy, hádky a posléze i katastrofy a nepříliš sympatická dvojice se pomalu ale jistě sune k závěru, kterej opravdu není z rodu těch hoolywoodských. Abych řek pravdu, dobře jim tak. Oba dva mě víceméně srali od samýho začátku a že s nima matka příroda zatočila tak jak zatočila, jim, co se mě týká, patřilo. Na film se koukat dá, pěkná příroda a ňáký to napětí se tam taky vyskytuje, herci taky hrajou slušně. ()

Reklama

Reklama