Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

Naslund 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co film nabízí, a na co se můžete těšit, jsou veškeré souboje. Ty nepostrádají rychlost, nápaditost, naturalističnost a kupodivu jsou i přehledné. Bohužel je to zhruba vše, co mě potěšilo. Když pominu příběh, který jsem upřímě nepochopil, protože motivace některých postav šly zcela mimo mě, tak je film podobný Seirei no Moribitu. Kdybych si měl však zvolit, tak raději uvidím několikrát Moribito, kde jsou dialogy a mytologie světa o mnoho vyšší liga. Navíc zde zcela nechápu práci s hudbou, která narozdíl od výpomoci vráží některým scénám nůž do zad. Je to jako když se pes jen tak probíhá po louce a k tomu hraje hudba "Setkání milenců po padesáti letech". Pes je mimochodem největší frajer a nejlepší psí hrdina, kterého jsem kdy viděl. Taky mohl dostat víc prostoru :-) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý animovaný gore klenot. Nebe je nevlídně zatažené, přírodní scenérie jsou podávány v odstínech šedohnědé, neustále pofukuje studený vítr, v závěru začne dokonce sněžit – příroda odráží pocity lidských protagonistů, kteří se topí v podezírání, nedůvěře, zradách a touze zabíjet, jedinou výraznější barvou v tomhle filmu jsou cákance krve. Zajímavým prvkem je jazyková stránka – padouši mezi sebou mluví čínsky a tato sykavá čínština působí oproti japonštině, kterou mluví ostatní, opravdu zlověstně. Děj je celkem prostý: všichni chtějí chytit malého chlapce, vybraného k usmrcení jako rituální oběť. Co týče tohoto výběru, nezbylo mi, než s nimi souhlasit – ten spratek je totiž celou první polovinu příběhu tak neskutečně protivnej, že je fakt na zabití. Nicméně sympatický bezejmenný samuraj si ho přes počáteční váhání nějak oblíbit dokázal, takže je jasné, že fanatičtí padouši, se kterými hraje navíc hru na podrazy i místní vládce a jeho ctižádostiví podřízení, budou mít plné ruce práce. Finální souboj má takový drajv, že s přehledem strká do kapsy většinu hrané produkce. ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Animátoři a kreslíř si dali tu práci a propracovali souboje do fyzické logičnosti a plynulosti. Příběh... trošku trapně obyčejný, kluk najde rónina, ten mu pomůže a kluk si ho potom koupí něčím vzácným, co má hlídat. Trochu klišé, ale souboje, hudba a kresba to vrací na druhou stranu, za mě 70% - ****. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nezáživné a zdlouhavé samurajské anime, kterému body nejvíce ubírá nevýrazný a neoriginální příběh. Souboje jsou perfektní, ale hodně krátké, a v dlouhých mezičasech se toho moc neděje - sbližování tajemného cizince a drzého klučiny (a psa) je dosti banální a ničím překvapivé. Animace a audiovizuální stránka je jinak samozřejmě skvělá. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Možná dosti nadsazených 5*( Zápletka i vyprávění má k originalitě skutečně dost daleko) nicméně ve srovnání s dnešními dobrodružno/historickými filmy je to vyloženě svěží vánek dob minulých, kde není třeba celý film (ať hraný či animovaný) stylizovat do fantasy žánru s nadbytečným množstvím digitálního bordelu, ale bohatě si postačí s jednoduchou schématickou premisou děje i archetypálním složením postav. Nemluvě o parádním soundtracku, který by se co do velkoleposti nemusel stydět i vedle velikánů žánru. Ale třeba mě to nadšení za chvíli přejde! ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama