Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Příběh se mi líbil a nepřipadá mi, že by nějak zvlášť jednoduchý nebo těžký. Výtvárná stránka výborná. Obzvláště se mi líbily momenty, kdy mohl každý divák vidět to zubaté ostří meče potom co se někdo brání čepel na čepel. Většina samurajských filmů to nebere na zřetel. A ty číňani, nejvíce mě naštvalo, když zabili toho mladého lukostřelce, alespoň že před smrtí zabil tu čínskou *****. Nemuselo se tam tak rychle umírat, ale co bitva je bitva. Celkově moc pěkné a ten pejsek, supr. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jo-díky té ultimátní poslední půlhodince tomu ty čtyři dám....jinak teda- je to trošku takové pomalé a dějově né úplně hladce klouzající :) a mě osobně srala ta hudba,která mi přišla jako hodně nešikovně vykradená Mononoke.....Nadruhostranu-z těch nadopovaných čínských sviní šel úplně strach( :D ) , souboje a vůbec celá animace-to je pastva pro oči, a ten hlavní hrdina je drsný sympaťák(i když poprvé vlastně vytasí meč až na konci,tak to pak ale stojí za to)....cca75% ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Sice s příběhem si moc práce nedali, je hodně jednoduchý a předvídatelný, ale díky velmi svižnému tempu vám to ani vadit nebude. Hlavně si užijete souboje, na kterých tvurci vůbec nešetřili. Během filmu jsem se vůbec nenudil a užíval si kompletně vše a to raději nemluvím o audiovizuálním zpracování, které bylo naprosto dokonalé. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro všechny anime japonské filmy / seriály je děsná škoda, setká-li se s nimi divák v jiné kvalitě, než v té nejvyšší možné - tj. na BluRay. Teprve pak totiž vynikne neskutečně barvitý vizuál, do nějž asijští mágové pokaždé obtisknou velkou část ze své historie a kouzel, která lze najít pouze v dalekých východních zemích. A to se to ani nemusí hemžit rozkvetlými lučinami, špičatými střechami nebo barevnými draky: stačí jeden malý drzý chlapec, jeho věrný roztomilý psík a neohrožený, tajemný cizinec, který se rozhodne sympatickou dvojku ochraňovat. Na strhující dobrodružnou story je rázem naděláno. Ve Sword of the Stranger se nejvíce líbil právě asi ten pes :-). Nejvíce mne ale na konci překvapilo, jak to celé hezky drželo pohromadě. Prostě takový zábavný akčnější dobrodružný snímek, který bych se nebál pustit celé rodině pro seznámení s kulturou (další alternativa je Princezna Mononoke). Já si celou půldruhou hodinu velmi pěkně užil, stylizace mi permanentně vyrážela dech, a téměř epický konec s dvaceti minutami akce mi skoro uvařil krev v žilách. Lze bez problému směle doporučit všem, kteří by se rádi seznámili s žánrem. Tohle je pecka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh se točí okolo malého chlapce a elixíru života. Tedy pro vědro krve se nejde daleko, ostatně i celý hrad je zalit vědry rudé tekutiny, než bude vykonán rituál. Film je svižný, ani chvíli mě nenudil, ale dvě výhrady mám. Malý Kotaro je spratek, jehož otravné konání nemělo konce. A když už to vypadalo, že se napravil jak pyšná princezna, tak začalo vše nanovo. Ani konec to zcela pro mne nevylepšil. A pak animace. Kresba perfektní, jenže ne vždy se ji podařilo výborně skloubit s 3D grafikou, což mi dost vadilo. Některé scenérie byly ovšem krásné. Souboje drsné, krvavé, vrcholem je asi běh skrze rozťatého bojovníka. Jinak snad kromě chlapcova průvodce byly všechny postavy svině myslící jen na sebe... ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama