Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Někdy je celkem vtipné, když jdete koukat na film o kterém si předem nic nezjistíte a očekáváte něco úplně jiného, než vám je servírováno s výsledkem takovým, že vůbec nechápete, co se to před vámi děje..tak přesně toto se mi stalo u Příběhu rytíře. Očekával jsem historický film a byla mi nabídnuta vskutku příjemná romantická komedie(sice převážně pro naše něžnější polovičky) ve které, si každý najde to své. Romantická linie příběhu byla sice celkem plytká, zato s charismatickým Ledgerem, k Bettanymu nemám slov(to byla jeho exhibice) a jako třešnička na dortu naprosto okouzlující Laura Fraser (v roli kovářky). Sice We Will Rock You a skandující publiku už bylo trošku příliš, ale pokud byl hlavní účel vyloudit na tváři diváka úsměv, tak se zadařilo. Pokud můžu doporučit, vůbec nic od tohoto filmu neočekávejte a jen se nechte unášet na vlně zábavy a nudit se rozhodně nebudete.. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

k212 

všechny recenze uživatele

Rufus Sewell, Paul Bettany, Laura Fraser... britský herecký výkvět v takovémto filmu?! Nechápu, skutečně. Hnusná polévka uvařená z rádoby vtipného nápadu dát středověku punc součanosti --- moderními písněmi, tanečky, postoji. Ne, toto tu už bylo a v daleko lepším provedení. I přes hereckou trojku uvedenou výše, jejichž přítomnost trčí nad ostatním herecko-ozdobným potenciálem, nemohu dát více než **, A možná je to až moc. Protože -ač jsem se snažila jak to šlo- žádnou nadsázku a lehkost, která by mě rozesmála nebo nadchla, jsem v tomto skoro nudném a bezdušném filmu nenašla. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na jedno zkouknutí. Když si člověk odmyslí pseudodojemnou zápletku o tom, jak se krásný mladý muž snaží změnit svůj osud a když překousne fakt, že rytířské souboje jsou jednotvárné a celkem nudné, zůstane vtipná komedie se zajímavými figurkami (téměř celá sebranka okolo hlavního hrdiny). Zkrátit by taky neuškodilo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Gelderland zmiňovaný jako místo původu "sira Ulricha" (Heath Ledger) je skutečná provincie Nizozemského království, jejímž hlavním městem je Arnhem. (Chufu)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)
  • Natáčení úvodu filmu, až po odjezd na turnaj v Rouenu, probíhalo v Čechách poblíž vesnice Otročiněves (kousek od Nového Jáchymova) ve Středočeském kraji. Natáčelo se také ve skanzenu Kouřim. (NateLogan)

Reklama

Reklama