Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jeden z "historických" filmů u kterých mi vůbec nezáleží na věrohodnosti. Kouzelný Bettanyho Chaucer přehrává všechny přítomné shromáždělé existence nabalené kolem Ulricha von Lichtensteina, který je blond a fajn. Akční sekvence sestříhané podle vzorce MTV přesně zapadají do odvázaného ducha. Je to nenáročná oddechovka, ale proklatě zábavná. -Má paní se ptá, co si oblékneš na slavnost. -Nic! -Tak to bude skandál, neboť se obléknu stejně. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Shannyn Sossamon. Tak debilní film jsem už dlouho neviděl. Že byl jeho úspěch nečekaný, to se vůbec nedivím, protože ten úspěch nechápu. První hodina nuda, nuda, nuda, druhá hodina ještě větší nuda. Kdyby tam nehráli Heath a Shannyn a nezařadil jsem si snímek do výzvy, tak bych u něj asi nevydržel. A tu jedničku dávám oběma svým oblíbencům. Zjistil jsem, že pro Shannyn to byl debut, jenž jí pomohl k dalším rolím. Budiž tedy alespoň tento přínos světové kinematografii. A Heath, ten se stal nesmrtelným díky jiným rolím... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na jedno zkouknutí. Když si člověk odmyslí pseudodojemnou zápletku o tom, jak se krásný mladý muž snaží změnit svůj osud a když překousne fakt, že rytířské souboje jsou jednotvárné a celkem nudné, zůstane vtipná komedie se zajímavými figurkami (téměř celá sebranka okolo hlavního hrdiny). Zkrátit by taky neuškodilo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alan Tudyk, Paul Bettany a Heath Ledger - kombo bavičů které by utáhlo asi jakýkoli film, a s odpočinkovou středověkou komedií o chuďasovi, co to za doprovodu Queen a Bowieho dotáhl na rytíře, fakt nemají problém. Jejich špačkování a gagů, a postmoderního nabourávání představ o tom jak má vypadat historický film mohlo být ještě víc, patos příběhu ke konci už spíš otravuje než aby zůstal jen rámcovou kostrou pro uvolněné vyblbnutí se, ale i tak je to film který i přes minimalitickou náplň zaujme vlastně víc, než většina epických adaptací Krále Artuše. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Když Chaucer (Paul Bettany) poprvé představil „Sira Ulricha“ (Heath Ledger), dav lidí nejdřív vůbec nereagoval, protože čeští komparzisté nerozuměli tomu, co herec říká. Tato reakce byla ve filmu nakonec ponechána. (Karlos80)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama