Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Lulu se s matkou a mladším bratrem přestěhuje do malého městečka. Po jedné zvláštní noční příhodě Lulu zjistí, že její bratr byl ovládnut duchem Hermana Hartmanna, člena starodávné lóže bojující proti zlu. Spolu s bohatým kamarádem Oliverem a zneuznaným jasnovidcem a vynálezcem Richardem, se Lu a její bratr, pustí do souboje na život a na smrt se silami zla, které začínají ovládat celé městečko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dánská odnož Harryho Pottera, Narnie a podobných filmů založených na zápletce děti vs. zlo. Píše se rok 1871 a tajný spolek bojující proti nadpřirozenému zlu chytí nekromanta a pokusí se jej pomocí magické knihy složené ze svitků kouzel zneškodnit, tento proces se však vymkne kontrole a silná Linea bojující proti zlu nakonec zemře. Spolek se rozhode magickou knihu, jež má moc pouze v celku, uchránit před zlem, rozložit na jednotlivé stránky a rozdělit je mezi sebe. Herman, člen spolku, se nedokáže vyrovnat se ztrátou své milované Liney a svůj život ukončí. O mnoho let později se náhodou jeho duše přenese do chlapce jménem Sylvester, který se společně se svou sestrou, zajímající se o mystiku a okultismus a rozvedenou matkou právě přistěhovali do malého městečka, kde se zdánlivě nic neděje. Nedaleko je však tajemný ostrov, ze kterého náš starý známý nekromant opět vystrkuje své drápy a boj dobra se zlem může opět začít. Herecké výkony dětských představitelů jsou na slušné úrovni, zbytek je spíše průměr. Vizuální efekty jsou použity střídmě, ve filmu je v podstatě jen polní strašák, stínový duch a k tomu trocha toho čarování, vše je však vyobrazeno kvalitně a levné triky nebo přehnané CGI efekty zde neuvidíte. Hudební složka je celkem okázalá a věrně doprovází obrazovou stránku filmu. Nakonec se z Island of Lost Souls vyklubalo celkem dobré fantasy béčko, s místy temnou atmosférou, určené především té mladší části publika, jehož hlavním záporem je klišovitý scénář. (5/10) ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Přirovnávat tohle k Harrymu Potterovi? No to snad ne. Mám pocit, že ti, co jim tento snímek připomíná HP, asi žádný jiný film tohoto žánru nikdy neviděli... Ale vraťme se zpět k Ostrovu ztracených duší - příjemná fantasy, které určitě potěší i milovníky rodinných filmů. Na evropský snímek opravdu slušné. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Své kouzlo film má, je to sice Potrovina, ale s originálním přístupem. Pro fandy fantasy určitě nebude žádným zklamáním, jen nevím, proč jsou stále hlavnímy hrdiny děti, když film není zrovna určen pro ty nejmladší... Místy je mírně přihlouplý, ale na Evropské fantasy výborný výkon, tak jsem se přiklonil k lepšímu hodnocení ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Členům Lóže pro potírání zla se konečně podaří zničit zlého nekromanta, i za cenu smrti nejsilnější z nich, Liney a jejího milého, Hermana Hartmanna, který smrt své lásky neunese a sám se zabije. O mnoho let později se čtrnáctiletá Lulu se svojí matkou a malým bratrem přestěhuje z Kodaně do malé vesničky. Hned první večer zkouší Lulu své umění ve vyvolávání duchů, a náhodou se jí podaří vyvolat ducha Hermana Hartmanna, který se přenese do těla jejího bratra Sylvestra. Společně se jim podaří zjistit, že zlý nekromant stále žije na nedalekém ostrově, ale spřádá plán na pomstu všemu živému. Někdo se musí zlu postavit - ale nikdo jiný než Lulu, její kamarád Oliver, Hermann v těle Sylvestra a místní jasnovidec není k dispozici... Někdy má člověk chuť se vrátit do dětských let, kdy filmy a seriály podobné tomuto hltal plnými doušky, a nikdy neměl dost. Čarodějové a kouzelníci vládli světu, a problémy dospěláckého světa byly na hony vzdáleny. A když mne náhodou taková sentimentální nálada popadne, vždycky popadnu nějaký takovýto film a parádně se bavím. Přesně to co jsem od tohoto filmu očekával, to jsem dostal - kapku toho napětí (kdo by se nebál o osud světa, když poslední nadějí jsou malá děcka), vizuální efekty na úrovni (na neamerické béčko bych se nebál říct že perfektní), herecké výkony odpovídající žánru, hudba taktéž a hlavně příběh, který si s Harry Potterem nezadá (ač si z něj neskrývaně půjčuje)... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jane Antonia Cornish: 1. Supergirl ,2. Slay The Emperor ,3. Box Office Band ,4. Glasshouse ,5. Island Of Lost Souls ,6. Death Of Linea ,7. Escape Through The Forest ,8. Lulu's Theme ,9. Old Enemies ,10. Shadows ,11. Richard To The Rescue ,12. The Cave ,13. Monk's Island ,14. Final Battle ,15. Soul Bridge & End Titles, ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Ke konci filmu letí hlavní postavy malým letadlem, které má na boku napsaný kód "OY - 1138". Písmena OY (Oscar Yankee) označují všechna dánská letadla a 1138 odkazuje na THX 1138 (1971) George Lucase. (HappySmile)
  • Ve filmu bylo celkem 630 záběrů s trikovými efekty, které ve filmu zabraly dohromady 35 minut, což dělá Ostrov ztracených duší filmem s nejvíce speciálními efekty ve skandinávské historii. Tento film měl dokonce více efektů než Jurský park (1993). (HappySmile)

Reklama

Reklama